Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ali je merlot dober

ali je merlot dober

za barvanjev pirhov, ima dovolj močno barvo ali mora biti obvezno teran?

Čisto ok je! Jaz sem jih lani barvala ravno z merlotom in barvanje je uspelo :-)!

Škoda Merlota.
:))))

OK! Preverjeno!

LP,
Kaja

Jaz jih imam letis namen barvat s tem, a je najbolje, da jih jutri oblikujem (mislim lističe…) in jih jutri skugam ter pustim v vinčeku do sobote, da se ohladijo v njem???

a to zavreš, kolk časa pa kuhaš, a kot normalno jajca al kaj?

A jih že kuhaš v vinu,ali jih daš v vino,ko so že kuhane?

Jaz bo letos to prvič poskusila. Tu na MONu sem izvedela da jih daš kuhat v vino kot v vodo, le da potem pustiš,da se v vinu ohladijo.

Skuhaš tako kot v vodi in tudi časovno enako. Potem pa jih pustiš pri miru v vinu, da se lepo ohladijo.

in potem drugi dan ugotoviš, da sploh niso pobarvana…))))))))

joj ne se hecam, jaz bom to jutri vsekakor probala, s tem, da bom jih zavila v nogavice in nalepla trobentice…potem pa bo kar bo…

Kakšna je pa razlika v okusu jajca v primerjavi, če je kuhano v vodi?

Vprašam, ker res ne vem!

Kaj pa refošk?

Ne vem no, jaz bi vino rajši popila kot pa noter namakala jajca.

Imamo pa nekaj vina,, ki se je že malo skisalo.

Resno sprašujem: a če dam jajca v tako vino (se pravi, ne prav frišno po letih) je mogoče, da bodo potem olupljena jajca imela tak kiselkast okus?

Jaz sem jih enkrat tako barvala (s teranom) in niso bila prav nič lepa.
Ravno tako čudna so bila barvana z rdečim zeljem.
Tako, da pri nas prisegamo na čebulo.

Nobene

Ker je nekdo vinček popil……..

Jaz sem tudi lani tule prebrala, da se lahko barva z vinom, šla kupit teran, pa je bilo vse skupaj eno veliko s…… Razen, če mogoče barvate bela jajca, ampak jaz jih nikjer ne najdem.

Jaz sem jih lani barvala v Teranu, pa jajca niso imela nič drugačnega okusa. Jajca sem dala v hladno vino, jih notri skuhala in pustila čez noč, da so se naredili kristali. Izpadla so zelo lepo.

Evo, letos nisem našla Terana in sem jih pobarvala z Refoškom. So prišla še lepša kot s Teranom! Barvam navadna najcenejša jajca, pa vedno pridejo ful lepa. Okusa po vinu pa nimajo. Jaz jih dam v hladno vino, pustim vreti na majhnem ognju dobrih 20 minut in potem pustim čez noč v vinu. Zjutraj, ko se posušijo, so krasna.

New Report

Close