Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Ali je mogoce izstopiti iz Katoliske cerkve?

Ali je mogoce izstopiti iz Katoliske cerkve?

In verjetno to nedokazano teorijo spodbijajo s svojo, ki temelji na izredno cvrstih dokazih? Mene prav briga, kako je ta svet nastal. Dol mi visi.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

tista cerkvena teorija o janku in metki je bistveno boljša, priznam 😉

Saj ne gre zato ali imamo čvrste dokaze za svojo teorijo ali ne, bistveno je, da sta v neenakem položaju, darwinove ateistične se učijo vsi v javnih šolah ne glede na svetovni nazor, naša iz Svetega pisma pa je potisnjena v zasebnost verouka. To pa je začetek in baza za vsako ateistično nestrpnost, ki smo ji priča. To je tudi proti ustavi, kjer piše da imamo vsi enake možnosti ne glede na svetovni nazor.

Kako tipično. Ko naletiš na nekaj kar ti ne paše, se te kakor ne dotika več oz. ti dol visi (kaj le?). Sta ti in tvoj mož homoseksualni par?

Scegetavcek se mi povesi. 🙂

Tica ima samo eden od naju. In to nisem jaz.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Pol ti pa ne visi dosti, razen če nimaš kaj…

Če še nisi opazil družba ni homogena tvorba ampak, kar je njen čar, zelo različna v vseh sferah življenja.Če jo hočemo obdržati mora biti njena osnova nevtralnost.Ob demokratičnih načelih ti mora biti omogočeno, in ti tudi je, da prostovolno razvijaš svojo osebnost.Ob diktaturi, tako verski kot politični, pa tega ni.Zato z ateizmom kot osnovo družbe veliko lažje pride do razvoja le te, seveda le ob upoštevanju demokracije.
Verjetno se ne boš strinjal z mojim mnenjem vendar si za dokaz vzemi današnje stanje v svetu.

Ne ne strinjam se, da je ateizem neka podlaga za demokratični razvoj in to stanje v svetu jasno kaže, posebno v nekdanjih nacističnih, fašističnih in komunističnih državah. Pa tudi v sedanjih komunističnih državah. Ravno nasprotno. Zato pa imamo mi v Sloveniji toliko težav, ker je ateizem še preveč prisoten v državi kot instituciji. Tudi ateizem je religija in to zelo inferiorna. Po ustavi so vse religije enakopravne.

Preberi si še enkrat kaj sem ti napisal.Vse. Le tako bo, upam, razumljivo.Diktatura, politična ali verska, je zgrešena pot.

In locene od drzave. Ce se ravno pozivas na ustavo.

Ker pravis, da je ateizma prevec … Kaj, ko bi poprosili vse mumislanke, da zacnejo globoko zakrite, z rutami in tistimi cudesi, hoditi v sluzbo? Saj jih je kar nekaj v Sloveniji. Mislim, da bos potem lazje zivel, ker bos videl, koliko vernih ljudi je v Sloveniji.

Mal si se zmotu, nacistične in fašistične države so imele vendar katolicizem za podlago!

Bosu: ti si malo bolje preberi kar sem zapisal, ker sem ti odgovoril na tvoje, da je ateizem osnova…

Pa še tončki:

Musolini se je napajal iz idej Jana Husa, izhajal je iz čiste ateistične družine. Nacizem se je pa napajal iz budizma in okultizma. Od tam izhaja tudi njihov simbol svastika. Sta pa oba izma otročka proti ruskemu komunizmu. Katolicizem nima nič s tem.

Žal vendar nisi.Še trejič ti bom napisal, da diktatura ne pride v poštev, ker se izvaja politika vladajoče sile.Na političnem področju imaš lep primer komunizem, na verskem imaš zelo aktualen primer muslimanskih držav, kjer so uvedli širiatsko pravo oz. življenje po pravilih korana.Pa da ne bomo še katoliške cerkve izvzeli.Poglej zgodovino Evrope v srednjem veku kjer je bila vladajoča vera katoliška.Nič se ni zgodilo brez privolitve papeža.
Vse kar ti hočem dopovedati je le to, da le ateizem na načekih demokracije omogoča sožitje različnih kultur na nekem področju.Vse ostalo je navadna diktatura.

Zdaj pa sploh več ne verjamem, da cerkvena kadila ne vsebujejo kakšnih opojnih substanc.

Takšne povedi moraš začeti s: Strici so mi povedali…
Vprašaj Primoža…

Ni panike! To je problem za tiste, ki so notri; nas, mi smo zunaj to ni pomembno.
PS
Fante lahko zamenjaš podobno kot ministre 😉

Ta minister ima vso mojo podporo. 🙂 🙂 🙂

kako pravzaprav izstopiš iz cerkve v primeru, da vanjo niti
vstopil nisi, bil pa si krščen? Še tole : kaj je v krstu tako hudega,
da ti greni življenje ?

Poznam ljudi, katere so starši peljali k krstu, sedaj pa o tem niti ne razmišljajo. Pač ne hodijo v cerkev in pravijo, da niso verni oz.se opredeljujejo za ateiste čeprav ne poznam človeka, ki se , predvsem v težkih trenutkih, ne zateka ravno k veri. Brez nje smo namreč nič. Tule ne mislim na rimokatolike ali kaj podobnega, neka vera v življenju pač mora obstajati.

Tudi če verujemo v dobro pomeni, da smo verni in imamo nekega boga ali Boga.

Zdaj pa sploh več ne verjamem, da cerkvena kadila ne vsebujejo kakšnih opojnih substanc.[/quote]

:))))) misel meseca!

Praksa (nacizem, fašizem, komunizem) je pokazala, da z ateizmom nujno pride do diktature. In na milijone ljudi mrtvih. Do sedaj so v novi dobi edine najbolj demokratične države krščanske. Ateizem je skregan z demokracijo. Edina podlaga za demokracijo je krščanstvo.

Če je pa kdo hotel pred osvoboditvijo leta 1991 izstoipiti iz partije, so mu pa pogrnili rdečo preprogo, mu podarili zlato uro in ga zasuli s cvetjem, mar ne?

ko ravno krščanstvo z demokracijo nima nič, saj posameznika omejuje, družbi pa narekuje svojo resnico, kot vsaka religija

Kako to potem, da so krščanske države najbolj razvite? Krščanstvo te nič ne omejuje. Nasprotno, daje ti svobodo.

Najbolj razvite so tiste, ki jim je uspelo cerkev postaviti na mesto kamor sodi – na stranski tir. Vsaj kar se tiče politike in oblasti. V nasprotnem primeru pa so tam, kjer je danes Poljska.

O, na poljskem je bilo precej slabše kot je danes. In ne boste verjeli v času komunizma. Bil sem tam še v času komunizma leta 88. K nam so se vozili v prepolno naloženih pejčkih na morje. Se pravi, da do najbolj razvite tiste države, ki so dale komunizem kamor spada oz. so ga v kali zatrle.

Mhm!! Zato pa se je po spremembi sistema nekaj sto tisoč Poljakov preselilo samo v Veliko Britanijo, da Angležem razložijo kako se jim doma cedita med in mleko.

New Report

Close