Ali je mogoce izstopiti iz Katoliske cerkve?
Praksa (nacizem, fašizem, komunizem) je pokazala, da z ateizmom nujno pride do diktature. In na milijone ljudi mrtvih. Do sedaj so v novi dobi edine najbolj demokratične države krščanske. Ateizem je skregan z demokracijo. Edina podlaga za demokracijo je krščanstvo.[/quote]
No potem pa mi povej katera država, katoliška, nima v svoji ustavi zapisano, da je vera ločena od države?
Ej, a pa si ti prepričan, da živiš v istem stoletju kot mi?
Ker deluješ kot en rimo katoliški goreče verski obsedenec!
Kaj lahko, lepo demokratično, prosim, našteješ, mogoče poimenuješ, države, katere so, s pomočjo krščanstva, postale najbolj razvite na Svetu tem? Ob tem seveda bomo vsi spregledali; nasilno pokristjanjevanje nedolžnih ljudstev, inkvizicijo, sežiganje in mučenje žensk in ateistov, naslajanje nad raznimi Hodobivškimi Metami (še pomniš, gospod, kako je cerkvena sprevržena gnusoba uživala nad bičanjem mlade, zdrave Mete, nje golega telesa?, s katere je vse, še tiste uboge cunje, kar jih je imela, snel, raztrgal…ammm kdo že?), preganjanje luterantov, vseh drugeče mislečih nasploh, in namenoma nazadnje, kar bi moralo biti na prvem mestu, a bi me gazda Primož, v tem primneru v katran potunkal in s perjem obvesil, (kar je itak SRAMOTA za svododno izražanje, a kaj čemo, smo se pač samocenzurirali, kajne ata Primož), PEDOFILIJA!!!
To je Vaše napredno, demokratično krščanstvo in Vas volja.
Ej, a pa si ti prepričan, da živiš v istem stoletju kot mi?
Ker deluješ kot en rimo katoliški goreče verski obsedenec!
Kaj lahko, lepo demokratično, prosim, našteješ, mogoče poimenuješ, države, katere so, s pomočjo krščanstva, postale najbolj razvite na Svetu tem? Ob tem seveda bomo vsi spregledali; nasilno pokristjanjevanje nedolžnih ljudstev, inkvizicijo, sežiganje in mučenje žensk in ateistov, naslajanje nad raznimi Hodobivškimi Metami (še pomniš, gospod, kako je cerkvena sprevržena gnusoba uživala nad bičanjem mlade, zdrave Mete, nje golega telesa?, s katere je vse, še tiste uboge cunje, kar jih je imela, snel, raztrgal…ammm kdo že?), preganjanje luterantov, vseh drugeče mislečih nasploh, in namenoma nazadnje, kar bi moralo biti na prvem mestu, a bi me gazda Primož, v tem primneru v katran potunkal in s perjem obvesil, (kar je itak SRAMOTA za svododno izražanje, a kaj čemo, smo se pač samocenzurirali, kajne ata Primož), PEDOFILIJA!!!
To je Vaše napredno, demokratično krščanstvo in Vas volja.[/quote]
In potem je pri nas po vojni napočilo zlato obdobje komunizma, ko smo postali vsi enakvredni in enakopravni. Vsi ljudje so imeli vsega v izobilju ter živeli v miru in slogi, saj nihče ni nikogar preganjal, kaj šele pretepal ali celo umoril. Vsa trupla, ki jih izkopavajo iz množičnih grobišč na različnih koncih Slovenije, so gotovo še iz križarskih vojn.
Načeloma lahko tako rečemo. Od komunizma sicer ni bilo kaj dosti, bil pa je socializem. In, ja, bili smo mnogo bolj enakovredni in enakopravni kot smo danes ali kot so bili prej.
To absolutno drži. Sicer je bilo tudi nekaj kriminala, vendar precej manj kot ga je danes. Najbrž ni posebej treba razlagati zakaj.
Nekako od poznih petdestih dalje sem živel v prejšnjem sistemu in odkar mi služi spomin, ni neznano kam “izginil” prav nihče, ki bi ga poznal ali bil šikaniran, bodisi zaradi vere oz. česa drugega. Prav dobro se spomnim tudi soseda, ki je med vojno menda bil celo med domobranci. Človek je redno hodil v službo, imel faimilijo ter dočakal (ne slabo) penzijoin še kar zavidljivo starost. Z vernimi sem se kot otrok kar dobro razumel, saj jih je bilo na moji šoli kar precej. Sprva so bili malo bolj zadržani, potem pa mi je eden od njih mimogrede rekel, da ne razume, zakaj jim je župnik naročil, naj molijo potihem skrivajo križe, ki jih nosijo okoli vratu.
Kar pa se tiče kosti, ki jih danes kopljejo v namen predvolilnih kampanij in da bi se oprala zločinska dejavnost RKC med vojno, je pa tako, da je treba najprej ugotovit kdo jih je tam pokopal in zakaj. Veliko kosti je posledica nekih drugih kosti, ki so nastale po raznih Svetih Urhih in podobnih krajih. Marsikateri človek je postal kost tudi zaradi maščevanja, bodisi zaradi izdaj ali zlorabe moči in oblasi, ki jo je morda imel pred ali med vojno (zato pravim, da naj tisti, ki tudi danes razpolgajao s tem, malo pazijo, saj se nikoli ne ve, kdaj bodo stvari pripeljali toliko na rob, da se bo vsa stvar ponovila). Nekaj je med temi kostmi tudi tistih, ki so jih domobranski poveljniki med begom pobili kar sami, ker so fantje hoteli ostati doma. Pri zadnjem kopalskem hepeningu pa je očitno večina neslovenskih kosti. Žal med vsemi temi kostmi ni tistih, ki so med vojno najbolj brutalno morili (kjerkoli že na Balkanu) ali bili najbolj zaslužni za bratomorno vojno. Vsem tem je uspelo prebežati v J. Ameriko, med drugim tudi s pomočjo RKC, beg pa so si plačali z naropanim in prekleto krvavim zlatom (npr: celotna ustaška vrhuška).
Naj se dodam, da je prav te ljudi v zadnjem desetletju nasa drzava nagradila z vec sto milijoni dolarjev v odskodninah za nacionalizirano premozenje. Osebno poznam primer, ko je en gospod iz Amerike (prej je bil s sestro in starsi v Argentini) dobil nazaj vec milijonov dolarjev, njegova sestra v Argentini tudi. In koliko je se taksnih. Vse v casu, ko je nasa drzava zaradi pomanjkanja denarja pustila razspasti pred dober zdravstveni sistem.
In prav je tako, da jih je “nagradila” z vračilom nepravično odvzetega premoženja. V svojem postu si avtomatično deklasirala vse Slovence, ki živijo v Ameriki in Argentini. Po tvoje ti ljudje ne smejo dobiti nacionaliziranega premoženja nazaj, ker pač živijo v Argentini.
Verjamem da ti oz. tvoji niso dobili ničesar nazaj. Mogoče so se morali celo čemu odpovedati v času denacionalizacije.
Da je bil pa zdravstveni sistem prej dober je čisto natolcevanje in grdo ugibanje.
Kaj vse si boste še zmislili..da so domobranci zbežali v Argentino..V Argentino so kvečemu zbežali politiki, pa civilisti, ki so se zbali za svoje življenje.
12 tisoč domobrancev je bilo potamanjenih v Kočevskem Rogu, tu pa eni pišete laži, kako so zbežali v Argentino..ta forum pa res vse prenese.
Čakaj malo, zakaj pa naj jaz le te naštevam?
Navedeno:
benaflek
Kako to potem, da so krščanske države najbolj razvite? Krščanstvo te nič ne omejuje. Nasprotno, daje ti svobodo.
To je copy-paste.
Sama sem nepravilno sicer, citiranega gospoda prosila, da glede na to, ker ima očitno dotične podatke, le-te tudi posreduje. Nisem jaz ta, ki je to prvotno zapisala. Je res?
Koliko let ti šteješ?
Včasih smo imeli dobro zdravstvo in smo ga v zadnjih desetih letih uničili.[/quote]
Koliko let štejem jaz? Dosti, da se prav dobro spominjam poooooolnih čakalnic pri JAVNEM zobozdravniku, ki je sprejemal VIP paciente pri zadnjih vratih, navadnim ljudem je pa za vsako malenkost zob enostavno izpulil. Je trajalo manj časa, ki ga je lahko posvetil pomembnejšim pacientom.
Treba je vedeti nekaj drugega. Prej, to pomeni pred 20 ali 30 leti še NI bilo takšne diagnostike kot je sedaj. Takrat so enostavno rentgensko slikali, če je bila hi-tech ustanova mogoče še ultrazvok in to je bilo vse. Takrat ni bilo govora o MR, RT in podobnih preiskavah, ki so drage in trajajo dalj časa, kot enostavno rentgensko slikanje. Tu smo pa zadaj. Ker je prejšnji sistem OSIROMAŠIL zdravstveno varstvo to ni bilo v stanju slediti naprednim smernicam v diagnostiki. Zato capljamo po številu modernih naprav za bolje razvitimi. Tudi oni ne kupujejo takih naprav kar vsak dan. Ampak imajo inercijo iz preteklosti.
Saj ne moreš primerjati, kaj je na voljo danes in je bilo takrat na ta način. Takrat določenih naprav sploh bilo ni. Ne pri nas in ne kje drugje.
Res so zobarji jemali svoje privat stranke in si zato čakal več ur. Tega ne zanikam. Ampak si prišek na vrsto še isti dan. Samo dlje časa si bil v čakalnici. Danes ti razložijo, da boš prišel na vrsto čez tri mesece. Ali pojdi samoplačniško. Če te kaj boli, je razlika čakati tri ure ali tri mesece precejšnja. In ni res, da so zobe nam navadnežem kar pulili, če so nas boleli. Jaz sem navadna in mi nikoli niso izpulili nobenega zoba, ampak so mi jih popravili.
Načeloma lahko tako rečemo. Od komunizma sicer ni bilo kaj dosti, bil pa je socializem. In, ja, bili smo mnogo bolj enakovredni in enakopravni kot smo danes ali kot so bili prej.
To absolutno drži. Sicer je bilo tudi nekaj kriminala, vendar precej manj kot ga je danes. Najbrž ni posebej treba razlagati zakaj.
Nekako od poznih petdestih dalje sem živel v prejšnjem sistemu in odkar mi služi spomin, ni neznano kam “izginil” prav nihče, ki bi ga poznal ali bil šikaniran, bodisi zaradi vere oz. česa drugega. Prav dobro se spomnim tudi soseda, ki je med vojno menda bil celo med domobranci. Človek je redno hodil v službo, imel faimilijo ter dočakal (ne slabo) penzijoin še kar zavidljivo starost. Z vernimi sem se kot otrok kar dobro razumel, saj jih je bilo na moji šoli kar precej. Sprva so bili malo bolj zadržani, potem pa mi je eden od njih mimogrede rekel, da ne razume, zakaj jim je župnik naročil, naj molijo potihem skrivajo križe, ki jih nosijo okoli vratu.
Kar pa se tiče kosti, ki jih danes kopljejo v namen predvolilnih kampanij in da bi se oprala zločinska dejavnost RKC med vojno, je pa tako, da je treba najprej ugotovit kdo jih je tam pokopal in zakaj. Veliko kosti je posledica nekih drugih kosti, ki so nastale po raznih Svetih Urhih in podobnih krajih. Marsikateri človek je postal kost tudi zaradi maščevanja, bodisi zaradi izdaj ali zlorabe moči in oblasi, ki jo je morda imel pred ali med vojno (zato pravim, da naj tisti, ki tudi danes razpolgajao s tem, malo pazijo, saj se nikoli ne ve, kdaj bodo stvari pripeljali toliko na rob, da se bo vsa stvar ponovila). Nekaj je med temi kostmi tudi tistih, ki so jih domobranski poveljniki med begom pobili kar sami, ker so fantje hoteli ostati doma. Pri zadnjem kopalskem hepeningu pa je očitno večina neslovenskih kosti. Žal med vsemi temi kostmi ni tistih, ki so med vojno najbolj brutalno morili (kjerkoli že na Balkanu) ali bili najbolj zaslužni za bratomorno vojno. Vsem tem je uspelo prebežati v J. Ameriko, med drugim tudi s pomočjo RKC, beg pa so si plačali z naropanim in prekleto krvavim zlatom (npr: celotna ustaška vrhuška).[/quote]
Večinoma se strinjam s Teboj. Moje pisanje je bilo mišljeno bolj ironično, kajti po mojem mnenju ne moremo ne enih ne drugih soditi pavšalno, temveč bi morali presojati vsak primer posebej. Med žrtvami obojih so bili tudi takšni, ki niso zagrešili drugega kot to, da so si drznili kritizirati njihovo ravnanje.
Ne zanikam, da je bila v prejšnjem sistemu večja socialna varnost. Hkrati pa so si nekateri izmed bolj enakopravnih in enakovrednih privoščili marsikaj, na kar preostali niti v sanjah niso pomislili. Eden od od njih si je denimo v času, ko je vladalo splošno pomanjkanje in je bila hrana na karte, naročil več tisoč jajc in z njimi prebarval stanovanje.
Predvsem na Goriškem in Tržaškem je takoj po vojni izginilo precej ljudi, ki so sicer sodelovali z zmagovalci, ampak tedaj so brez posebnega preverjanja pospravili vsakogar, ki ga je kak prijazen sosed lažno prijavil, da je protidržavni element.
Ni prav, da vse, ki so pred komunističnim nasiljem zbežali v tujino mečeš v en koš. Eden mojih prednikov je bil novinar (danes bi ga imenovali raziskovalni novinar), ki je imel toliko jajc, da je takoj po vojni pisal o pobojih v Kočevskem rogu. K sreči ga je nekdo pravočasmo opozoril, naj se pobere, če si hoče rešiti glavo in je zadnji hip pobrisal “pred roko pravice”. Ker niso dobili njega, so potem zaprli mojega starega očeta, pri katerem se je med vojno nekaj časa med drugim skrival tudi Metod Mikuž, ki pa po vojni, ni hotel niti slišati zanj, kaj šele reči kako besedo zanj. Mojega očeta pa so leta 62 vrgli iz službe, ker ni hotel v partijo.
Takšne so nekatere izkušnje moje družine. Ampak preteklost je za nami, pomembna je sednajost, na kateri gradimo prihodnost, zato pa se mi zdi brez veze, da kar naprej pogrevamo stare zadeve, namesto, da bi “zakopali bojno sekiro” in pustili mrtve počivati v miru.
Poznam enega, ki je zbezal, ker je imel veliko masla na glavi. Poznam pa se enega, ki je zbezal samo zato, ker je med vojno delal pri prvem, delati pa je moral, ker je moral preziveti otroke. Problem je v tem, da je prvi zdaj dobil vec milijonov evrov na racun denacionalizacije, drugi pa nic.
V koncni fazi pa … Sta zdaj ze oba pokojna. Samo da je prvi potomcem (ki ne znajo dveh slovenskih besed) zapustil vec milijonov evrov, ki mu jih je nedavno vrnila slovenska drzava.
Z vero ni nič narobe ( z nobeno ) dokler ne preraste v orodje politike, to je pri nas zadobilo že nevarna razmerja , streznitev bo draga in huda. Dejstvo je, da je edina resnična in objektivna nevarnost za obstoj Slovencev prav RKC s svojo politiko. Ali ne dojamete , da bo vse kar je količkaj vrednega prešlo v roke RKCja in preko te tujcev. Ko ni nič več tvoje in si na nekoč svojem hlapec, te pravno formalno ni.