Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali je možno, da te delodajalec ne pošlje na zdravniški pregled?

Ali je možno, da te delodajalec ne pošlje na zdravniški pregled?

Koliko tu deluje inšpekcija?

Mozno, jaz delam brez opravljenega pregleda. Naš je pa verjetno kar precej.

Ja, je možno.Jaz sem enkrat delala brez zdravniškega.

Če te ne pošlje in nimaš veljavnega, je v prekršku.

Lahko pa te tudi ne pošlje, ker se imaš veljavnega .. recimo si delala kot učiteljica pol leta imaš veljaven ZDR. Pregled in zamenjaš delodajalca …

Gre za enako delovno mesto , zdravniški je enak, se veljaven, ne rabiš ga delati ponovno samo zaradi menjave delodajalca

Mene niso poslali na zdravniški pregled 15 let. Po zakonu bi me menda morali na vsakih 5 let. Ko sem glavni kadrovnici to povedala, mi je rekla, da to pa ni res, da me 15 let niso poslali na zdravniški pregled. Hja, je res. Ampak kako pa naj jaz to vem; kadrovnica bo pa ja boljše vedela kot jaz. 😉

Me zanima, kakšne evidence ima. Kako zlagane. Bi jim človek privoščil kakšno zelo resno inšpekcijo.

Itak da je možno, ker se tako prišpara. Če pa bi res prišla delovne inšpekcija, ga pa potem takoj pošlješ in v tem primeru dobiš samo opomin.

V javnem sektorju se gre praviloma takoj na začetku nastopa na delo na zdravniški (ali pa že pred pričetkom), v zasebnem je pa svašta, nekateri šparajo in sploh ne pošiljajo na zdravniške tudi desetletja…

Odgovor na objavo uporabnika
Zdravniški, 20.03.2025 ob 08:24

Koliko tu deluje inšpekcija?

in zakaj bi te poslal?si bolan?placaj si pregled debil zabiti

Julij Cezar, 20.03.2025 ob 18:58

in zakaj bi te poslal?si bolan?placaj si pregled debil zabiti

Smo ljudje, ki neradi gremo k dohtarju. Delodajalc pa mora vedet, kdo je že slep in gluh.

crazyfrog, 20.03.2025 ob 19:05

Smo ljudje, ki neradi gremo k dohtarju. Delodajalc pa mora vedet, kdo je že slep in gluh.

ma me razpizdi ko zacneǰo z inspekcijami…kot da so vsi opravilno nesposobni….sam v vrsti cakajo da jebena drzava predpise vsak pasji drek

Če ni inšpekcijskega pregleda, se nepravilnosti ne ugotovi.

Julij Cezar, 20.03.2025 ob 19:10

ma me razpizdi ko zacneǰo z inspekcijami…kot da so vsi opravilno nesposobni….sam v vrsti cakajo da jebena drzava predpise vsak pasji drek

Ja to maš prav, sam če se je oseba pozanimala kdaj je bila na zdravniškem in ji v obraz sipajo neresnične info. Jebat ga to ni ok. Trenutno je tk, da te morjo poslat na vsake pet let. Mi to delamo. Če koga to moti in pričakuje, da si bo zaposlen to sam urejal, pa naj ne zaposluje.

Luk, 20.03.2025 ob 19:24

Če ni inšpekcijskega pregleda, se nepravilnosti ne ugotovi.

ce ni nadzora ni krsitev ti debil zabiti…

crazyfrog, 20.03.2025 ob 19:25

Ja to maš prav, sam če se je oseba pozanimala kdaj je bila na zdravniškem in ji v obraz sipajo neresnične info. Jebat ga to ni ok. Trenutno je tk, da te morjo poslat na vsake pet let. Mi to delamo. Če koga to moti in pričakuje, da si bo zaposlen to sam urejal, pa naj ne zaposluje.

in zakaj bi morali zaposlene posiljat na pregled?ce drzava to hoce in jih skrbi pac naj to pocne na lastne stroske….zgolj zato ker je en vladni pajac uzakonil to idiotarijo naj zdaj to delodajalec placuje?itak 98%zaposelenih llazi okol zdravnika in izkorisca bolniske pa naj jih se preglefajo takrat ce ze nesejo svoje cepe k zdravniku

Julij Cezar, 20.03.2025 ob 19:43

in zakaj bi morali zaposlene posiljat na pregled?ce drzava to hoce in jih skrbi pac naj to pocne na lastne stroske….zgolj zato ker je en vladni pajac uzakonil to idiotarijo naj zdaj to delodajalec placuje?itak 98%zaposelenih llazi okol zdravnika in izkorisca bolniske pa naj jih se preglefajo takrat ce ze nesejo svoje cepe k zdravniku

Hm, seveda je potreben, razen če si med enim in drugim delodajalcu bila brez zaposlitve več kot 1 mesec in če gre za isto oz sorodno delovno mesto.

Potreben je zato, da krovec nima vrtoglavice, da voznik vidi in ima pravo dioptrijo, da nekdo ki ima ceilekio ne more delati v pekarni….

V določenih poklicih je tudi nevarno za zaposlenega in ostale, če dela pod drogami

Tudi študenti bi ga morali opraviti.

Ne vem kaj še pritožujejo, vas vsaj nekdo Dorbro pregleda. Meni so nekaj ugotovili, pa ne vpliva na zaposlitev. Delodajalec dobi samo potrdilo ali kandidat ustreza ali ne ustreza. Ti pa dobiš celo krvno sliko in vse izvide.

Pa zakaj, za božjo voljo, težite delodajalcem, naj vas pošiljajo na redne zdr. preglede na medicino dela (periodično ali ob nastopu nove službe)?

Obstajamo taki, ki nas je v zadnjih, recimo dveh letih, kar trikrat ‘odneslo’ na medicini dela, kjer smo bili spoznani za delazmožne z omejitvami, ker se je ugotovil previsok holesterol, ki (še do takrat) ni bil ustrezno zdravljen, enkrat je bil previsok krvni tlak, nato debelost in dvom v sposobnost dviganja težjih bremen ter filanja polic zaradi skolioze in začetka revmatičnega artritisa…

In potem greš nazaj k zdravniku, vmes ti kadrovska pošlje obvestilo, da nisi v celoti delazmožen oz. z omejitvami (pri čemer pa je edina ‘omejitev’ obvezen kontrolni pregled pri dr. med. dela in športa), a takoj, ko so omejitve, vsaj večja in resna podjetja NEMUDOMA prekinejo že začeti postopek zaposlitve z na razpisu izbranim kandidatom. Poiščejo spet novega ali pa dajo priložnost tistemu za teboj, ki je bil drugi izbor kadrovske takoj za teboj na razpisu.

Vse ljudi po 50., ali pa vsaj večino, ‘odnesejo’ kronične bolezni ali začetek le-teh žal pri večini delodajalcev, najpogosteje na fizično zahtevnejših mestih, menim, da (morda!) pri intelektualnih poklicih niso tako zelo strogi, da mora biti izbrani kandidat, ki ga pošljejo na zdravniškega, v tako rekoč top telesni formi.

Da sploh ne govorim o posameznikih, ki morda jemljejo psihotropna zdravila (uspavala, pomirjevala, antipsihotiki) – take spec. dela in športa TAKOJ zavrne kot dela nezmožnega. In gorje, da kaj kadiš ali ga kaj sračkaš rekreativno, kajti že čisto vsa podjetja, celo neke abervezne trgovske verige, zahtevajo teste ugotavljanja na prisotnost drog, v krvi in urinu. Taki letijo itak takoj, pa še načelo zaupnosti prav nič ne velja, ker večina teh spec. ordinacij delodajalcu kar lepo navede pravi razlog ‘dela nezmožnosti’, tudi če gre za sicer urejenega kadilca THC-ja, ki pa je povsem sposoben zjutraj vstati, biti ob času na del. mestu, ga več kot korektno opraviti in biti zanesljiv – a zvečer pač zakuri eno ‘petardo’.

Poznam kar nekaj IT podjetij, kjer je velik odstotek kadilcev marihuane, taki to povedo vnaprej in se potem niti ne opravi pri njih še ta kontrola, pač pa se opravi vse druge obvezne preglede iz naslova delazmožnosti in je mir.

Kajti gre za odlične programerje, pa prodajalce rač, opreme in softvera, ki so vrhunski v svoji stroki ne glede na ‘pušenje marjance’.

Tako je to, odvisno od ene do druge firme. Muller in DM denimo ne zahtevata potrdila o nekaznovanosti, ki se meni zdi res nujno za vsakogar, ki želi delati kot prodajalec – dokaz, da ni imel nikoli ‘lepljivih prstov’.

Pač pa vsi ti našteti in na sploh vse tuje multinacionalke pri nas hvatajo te teste na drogo kot nekakšen sveti gral, to jim je super merodajno pri zaposlitvi, še precej bolj, kot recimo prisotnost začetnih ali že obstoječih kroničnih bolezni (debelost, astma, povišan krvni tlak, povišane vrednosti holesterola).

Samo povem, kar vem in kakršne so bile moje izkušnje.

V marsikateri evropski državi nimaš nobenega zdravniškega, za večino poklicev. Čudno, da so sploh še živi.

Zdravniški pregledi so nateg.Zdravniki so prizadeti in nesposobni.Ne opazijo bolezni in ne prepoznajo šizofrenike,narcise,lopove,morilce,nasilneže,…

Nekje zdravniki namerno nagajajo in izdajo negativna mnenje,greš drugam pa opraviš zdravniški pregled.

Meni so izdali negativno mnenje ker sem hetero oseba.

Zdravniški pregledi so nateg od natega.Če jaz povem da želim orožje,vojne,ubijanja me bodo strpali na psihiatrijo.Zakaj ministri ki hočjo vojne,poboje so v vladi in ne v zaporu?Zdaj imajo šizofrene izpade pa jih noben ne zdravi.

Firme šparajo, saj tak pregled stane. Seveda šparajo pri raji, pri menedžerskih pregledih ne. V ta namen tudi spreminjajo pravilnike, da so pregledi redkejši. V časih, ko je dostopnost zdravstvenih storitev težja, taki pregledi lahko pridejo posamezniku zelo prav, saj se bolezen ali motnja prej odkrije. Ni pa to v interesu delodajalca, še manj ZPIZa oziroma države. Prej ko se stegneš, manjši strošek ima s tabo.

Mi smo bilo 7 let brez zdravniškega.

Kakšna inšpekcija neki. V tej državi je zaščiten delodajalec in ne delavec.

Plača manjšo kazen, če te ne pošlje,  kot mu je strošek pregleda. Dohtarji bi dinarčke meli.

V desetletju sem bila le na dveh pregledih v ambulanti v sklopu službe.

Prvi pregled je bil po parih letih dela, zadnji po desetletju dela, ko so me trajno poškodovali in so vodstveni želeli vedeti od svojih kaj vse je poškodovano.

obvezni zdravniski pregledi za sluzbo so larifari. vse to ti lahko opravi osebni zdravnik na rednem kontrolnem pregledu. toliko, da zaslužijo.

Bodite srečni da ne rabite hodit na preglede brezveze.

S696, 21.03.2025 ob 12:02

Mi smo bilo 7 let brez zdravniškega.

Kakšna inšpekcija neki. V tej državi je zaščiten delodajalec in ne delavec.

Plača manjšo kazen, če te ne pošlje,  kot mu je strošek pregleda. Dohtarji bi dinarčke meli.

Bolj glupo ne gre? Ni čudno, da si tam kjer si. 😁

New Report

Close