ali je možno
Hoj!
Mene pa zanima, ali je možno na moj telefon poslat SMS ali poklicat z ene GSM številke, ki bi si jo izmislila.
Torej: če se kdo zna vsest z mojim telefonom, pa nardit kšno preusmeritev al ne vem kaj z računalnikom, da bi izgledalo, da mi je nekdo s točno določene številke poslal SMS al me klical?
Ne gre za nič nedovoljenega, čeprav se sliši čudno. Z mojimi prijateljicami bi rade samo izvedle en projekt (raziskavo za seminarsko) pa bi v bistvu morala ta ideja funkcionirat.
Prosim, vsak namig bi bil super. Mogoče kakšna firma, tudi če je treba plačat?
Upam, da se bo kdo kaj spomnil. Že vnaprej tnx.
Vse je možno na tem ljubem svetu, le razumeti tebe, kaj pravzaprav hočeš, ni možno. Zelo slabo se izražaš. Kako boš sestavila npr. prošnjo za zaposlitev?
Meni je ne pošiljaj, ker vnaprej vem, kakšna bo.
Lep pozdrav
Živjo!
Ej ful se opravičujem, če sem neumno napisala. Malo se mi je mudilo.
Torej: rada bi, da bi na mojem telefonu izgledalo, da me je nekdo klical in mi poslal SMS. In ta nekdo ima točno določeno GSM telefonsko številko. In on za to ne bi vedel.
Gre za psihološko testiranje odzivov.
Če pa še kaj ni jasno, me pa prosim vprašajte.
Ful bi mi ogromno pomenilo, če bi mi lahko kdo pomagal.
Tnx.
Adijo.
Maša,
Kot je že bilo napisano, je možno skoraj vse na tem svetu. Celo to, da te gre kdo tožiti zaradi lažnega predstavljanja, kar tvoje predvideno početje nedvomno je!
Čeprav se mi zdi, da gre v tvojem primeru za testiranje psihološkega odziva kakšnega fanta na klic drugega fanta dekletu. Tak psihološki odziv se lahko hitro konča s polomljenimi zobmi, pa še ti lahko vmes stakneš kakšno modrico!
Zato punca, zraven telefona še pamet v roke!
mačkon
Odgovor več kot na mestu!
RAZISKAVO ZA SEMINARSKO? hahahahahahahahahahaaaaaaaaaaa….
Še malo, pa te bomo našeškali Lili. Ne nam dihat za ovratnik.
Neverjetno naivna si.
Tobias, kaj si pa ti tako sovražno nastrojen, a ti tvoja ne da al kaj?
A je kdo kej o kaki prošnji za zaposlitev govoril, al ti koga zaposluješ????
Pa tudi če bi, po takem odnosu mislm, da ne bi nit ona nit kdo drugi sploh hotel pri teb delat.
In v čem je sploh finta tvojga pametvanja?
Vsak je bil star 15 let in je razmišljal drugače, kot pri 30 in imel ideje, ki se jim danes samo nasmehne.
Sploh pa ne zastopim tvojga pametvanja, ker (menda) sploh ne razumeš kaj je hotela vprašat. Ali se pa samo glupega delaš, sam pazi, ker potem za večino ljudi tud glup izpadeš.
Če te nekdo vpraša simpl vprašanje mu pač simpl tud povej (če veš seveda), če se z njegovim početjem ne strinjaš, mu pa tudi lohka poveš, ne pa kr neki.
Upam, da boš tole uspel razumeti.
————
Pa še za Mašo, u bistvu je ta zadeva neizvedljiva, tako da boš mogla svoj “projekt” 🙂 izpeljat kako drugač.
Dragi moj frik, po čem sodiš, da sem sovražno nastrojen?
Maša je lepo odpisala, nič jezna bla… 🙂 Če uporabim mal tvojga slenga.
BTW, tudi tvoje izražanje ni kaj prida. Zmotil me je pač način izražanja današnje šolajoče mladine in nič drugega. Po glavi jim rojijo vse mogoče neumnosti, pa še vprašanja ne znajo dobro zastaviti. Seveda so tudi izjeme.
Malo zafrkancije in heca torej, ki pa ga ti morda nisi (hotel) razumeti. Kakšne resne pomoči pa deklca najbrž ne potrebuje, saj je očitno kar iznajdljiva.
Upam, da te nisem spet s čim ujezil, dragi frik.
Lep dan še naprej
Tobias
P.S.: Drugače pa ne skrbi, moja rada da :))) Kaj pa tvoja, a?
Ti kar pošlji SMS z interneta, pa boš videla prvi psihološki učinek, ko ne bodo vedeli kdo hudiča jim to pošilaja in še drugi učinek – tisti, ki ga ti “loviš”.
Da bi pa zgledalo, da jim SMS pošilja sam papež katero tel. št. poznajo vsi tvoji prijatelji je pa, kot že rečeno, predstavljanje lažne identitete in se lahko konča s tožbo. Seveda v tem konkretnem primeru najbrž ne, a si že v “nedovoljenem položaju”.
Lažje je poslati e-mail s “podtaknjenim” imenom, a tudi to sodi že v zgornjo kategorijo.
Ok. sej sm si mislila da mi ne bo nihče verjel, sploh po tistem prvem odgovoru včeraj. Da ne bo kdo mislil, da ima prav glede teh odgovorov. Gre res za eno zadevo za faks. In nisem stara 15 let, ne. In tudi nič osebnega nočem dokazat s tem. Gre za en projekt, ki bi bil čisto uraden, pod vodstvom treh mentorjev. Preden pa uradno poženem zadevo sem samo hotela slišat, če je izvedljiva. Nisem si mislila, da bo tako izpadlo.
Torej, če mogoče kdo ve še za kakšno možnost, bom vsakega odgovora zelo vesela. In možna ni nobena tožba, saj bi pred vsem tem ljudje podpisali, da se s sodelovanjem strinjajo.
Torej, ima kdo kako idejo?
Bravo Maša! Vsak dan bolje pišeš. :)))
Če bi bilo to tako lahko, bi svetu krojili mulci, ki bi odpovedovali in sklicevali sila pomembne sestanke, rihtali zmenke, dali komu “dvojko” itd. Skratka tega si že GSM operaterji nočejo in ne smejo dovoliti. Vse ostalo je zloraba ali hekanje.
Če pa že vsi vnaprej vsaj na pol vedo za kaj gre, enostavno izberi tel. enega izmed njih in zadeva je opravljena. A men se vseen zdi da ideja ni dobra… Izpelji drugače.
hja
Mislim, da je deloma možno.
Malce sem pozabil, kako točno to gre, ampak princip je nekako tak, seveda
govoriva o psihološkem učinku :
V tvoj telefonski imenik vpišeš ime, tistega, na katerega naj bi psihološki učinek
deloval, naj bo psihološkemu učinku ime: Moja Ljubav, kot telefonsko številko
pa vpišeš tf. cifro od ene kolegice, pa ti bo telefon napisal, da kliče Moja Ljubav
in evo full psihičev učinek.
Druga varianta pa je malce bolj komplexna in “smotana”:
Obstajali so (ali pa še obstajajo) gsm telefonski aparati, ki so imeli neko
napakico v programski opremi (starejše verzije) – ne vem točno kateri tf.,mislim pa
da Nokia in/ali Ericsoni, namreč ti tf. so “gledali” v imeniku samo prvih nekaj številk, npr. prvih 7 – osmo pa ne.
Npr. da imaš v gsm imeniku napisano:
a: Moja Ljubav ima tf. cifro: 041 123456
b: Moja Ljubav1 ima tf. cifro 031 123456
Če te v tem slučaju kliče Ljubav A, se pokaže cifra 041 123456
če te pa pokliče Ljubav B, se pa takisto pokaže cifra 041 123456
Ne vsi takoj skočit in “tulit vame – to ni res, to ni res”, naj napišem da je to res.
Mislim, pa da sem pravilno napisal kako to izgleda, če ne me prosim ostali popravite, da bo Maša imela lepšo pomlad, pa čeprav z boljšo oceno v šoli..
lp
Ma naredil sem napako – napačne tf. cifre sem vpisoval, popravljam:
Druga varianta pa je malce bolj komplexna in “smotana”:
Obstajali so (ali pa še obstajajo) gsm telefonski aparati, ki so imeli neko
napakico v programski opremi (starejše verzije) – ne vem točno kateri tf.,mislim pa
da Nokia in/ali Ericsoni, namreč ti tf. so “gledali” v imeniku samo prvih nekaj številk, npr. prvih 7 – osmo pa ne.
Npr. da imaš v gsm imeniku napisano:
a: Moja Ljubav ima tf. cifro: 041 123456
b: Moja Ljubav1 ima tf. cifro 041 123457
Če te v tem slučaju kliče Ljubav A, se pokaže napis Moja Ljubav
če te pa pokliče Ljubav B, se pa takisto pokaže napis Moja Ljubav
ah bo potrebno počasi na hrbet..
tobias, telebajskov pa ja ne smeš našeškat…. saj veš, boš obtožen. priključi se raje kakšni sado-mazo skupini.
Na Simobilovi strani imaš storitev E-SMS (esms.simobil.net), ki služi pošiljanju SMSev preko spleta. Poleg naslovnikove lahko vpišeš tudi svojo telefonsko številko (samo 040!), kar naslovniku omogoči odgovoriti na tvoj telefon. Sicer je na koncu sporočila prilepljen stavek, da je sporočilo poslano preko WEBa, ampak naslovnik vidi kot pošiljatelja številko, ki jo vpišeš (oz. ime, če ima to številko v imeniku).
Ne vem sicer, če to še funkcionira. Bilo je namreč kar precej zlorab in iz prve roke ti lahko povem, da je tudi naš dragi premier “dobil” sporočilo od enega svojih ministriov 😉
Forum je zaprt za komentiranje.