Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali je pot na Triglav težka

Ali je pot na Triglav težka

Pozdravljeni, rada bi šla na Triglav, imam kondicijo,  se pa bojim prepadov. Ali naj grem, mi bo ratalo?

Greš v organizirani skupini ( pozanimaj se in se prijavi). Tam ti bo vse razloženo in tudi ponujena pomoč, če bo treba.

Na Triglav vodi vec poti.

Odgovor na objavo uporabnika
Pegaso, 16.10.2024 ob 21:43

Na Triglav vodi vec poti.

…in vse te poti vsebujejo določeno mero plezanja.

Če te je strah prepadov in strmine, ne hodi.

Jaz ne grem, iz istega razloga , bojim se prepada. Pri prehodu med malim in Velikim Triglavom bi me zvilo. Sicer sem precej premagala strah pred višino, ampak vseeno premalo .

Nisem še bil na Triglavu,kondicijo imam. Sem krovec, višina ni problem. Vseeno oklevam ozirama čakam na tapravo klapo. Ma ne u enem dnevu.

Nono168, 16.10.2024 ob 21:54

Nisem še bil na Triglavu,kondicijo imam. Sem krovec, višina ni problem. Vseeno oklevam ozirama čakam na tapravo klapo. Ma ne u enem dnevu.

Mi smo šli iz Komne, čez sedmera jezera, počasi, pa iz Triglava potem dol na Kredarico in potem v dolino. 3 dni.

izbereš lažjo (helikopter) 🤗

Ne bom šla nikoli. Glede na gnečo tam gori in tudi sicer.

Na Triglav pride lahko vsak, ni noben problem. Najlažja pot je preko Planike na Mali Triglav in potem gor.

Edino res je da je treba biti previden na določenih koncih, pa čelada tudi ni odveč, ker se kamenje lahko kar hitro odvali zaradi hoje nekoga 100m nad tabo.

Pride vsak, 16.10.2024 ob 22:09

Na Triglav pride lahko vsak, ni noben problem. Najlažja pot je preko Planike na Mali Triglav in potem gor.

Edino res je da je treba biti previden na določenih koncih, pa čelada tudi ni odveč, ker se kamenje lahko kar hitro odvali zaradi hoje nekoga 100m nad tabo.

Gor mogoče že, kaj pa dol?

Ne. Pojdi pogledat do Kredarice ali Planike – in potem nazaj. Pot gor – npr. s Kredarice – je ponekod prepadna in ni za vrtoglave.

Ni za tiste, ki se bojijo prepadov. Vse do Kredarice je super. Od tam ali s Planike na vrh pa je popolnoma druga zgodba. Meni je najljubša pot iz Krme do Planike pa čez Škrbino do Triglava. Sem pa šla že čez vse manj ali več. Obvezna oprema : čelada in varovalni pas za plezanje! Gužva zadnja leta je obupna tudi vse zlizano in drsi, da o wcju ne začnem. Vedno manj me mika..

To pa je zelo težak odgovor. Ali je težka pot, to boš vedela samo ti sama, ko boš dejansko šla.

Meni recimo ni težka pot. Do sedaj sem vedno šla po najdaljši poti in to je iz Pokljuke, čez vodnikov dom, do Planike in na Triglav. Večinoma sem šla enodnevne variante, šla sem tudi že ponoči z lučko, se pravi gor ponoči, dol podnevi. Pa šla sem dvo dnevno. Meni ni bilo nikoli težko. S seboj sem na dvodnevni imela tudi otroke stare 8 in 10 let katera dva sta z lahkoto prišla gor in dol. Težko je nekaj pametovati za druge. Ne vem kako je glede strahu pred prepadom, ker jaz nimam nobenega strahu in me ni nič strah. Pač probaj in pejt, z nekom, ki seveda obvlada visokogorniško pohodništvo in boš sama videla, svetujem ti da greš 2 dnevno, ker boš verjetno bolj počasna…. zaradi strahu. Ne vem no. Pa odsvetujem ti sedaj….. pojdi drugo leto v avgustu ali septembru!

Tezko neki na splosno. En gre vsak dan na smarno in misli, da ima kondicijo. Jaz sem sla mnogo let nazaj in sem morala na grebenu cakat kolono, ki je sla gor. Slabse kot v nakupovalnem centru. Nikoli vec nisem sla. Pod plezanje mogoce kak amater razume kot prosto plezanje, so pa jeklenice in klini, torej se primes in lezes gor. Ce se ti vrti, potem odsvetujem. Organizirane tolpe bi prepovedala, ravno tako vse nepripravljene. Zenska pri 60ih se v lajfu ni sla v gore, pa gre na Triglav…kje vodniku pamet, da take vzame, ne vem

Mislim to je eno tako vprašanje kot če je strojni faks težak. Zame recimo je in ga ne bi naredila v 100 letih. Imam pa narejen en drug faks, ki se večini ljudi zdi izredno težak, meni se pa ni, ker imam pač talent za to.

Isto je z gorništvom. Če ti to sede in si navajena na gore, potem pot na Triglav verjetno ni tak bavbav. Če imaš pa drugačno vrsto kondicije in če ti je do sedaj najvišja Šmarna gora, potem pa ja, potem je pot na Triglav težka in jo boš težko zmogla.

Ni težka pot, samo v papučih ne it. Obvezno sandale s fiksirano peto ali pa Lidl superge. Pa štumfe za preobut.

New Report

Close