Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute ali je s. kredit ugoden

ali je s. kredit ugoden

Že pred časom sem vas zaprosila za nasvet na kakšen način naj se lotim iskanja ustreznega kredita. Moram vam povedati, da mi je to kar precej pomagalo ter se vam zahvaljujem.

Sedaj pa me zanima sledeče:
Možnost imam tudi prejeti kredit v svoji službi. Vzela bi kredit za dobo 10 let znesek 9.500.000 SIT. Ponudba s strani službe je sledeča anuiteta je 101.110 sit (vseskozi enaka), ni pa dejanskih stroškov, prav tako pa tudi ni nobenega zavarovanja.

Rizik obstaja glede menjave službe, ki pa jo še nadaljnih 5 let sploh ne mislim menjati.

Kakšno je vaše mnenje o takšnem kreditu? Sama imam občutek, da bi takšno anuiteto lahko dosegla tudi pri drugih bankah, razlika bi bila le glede dejanskih stroškov in hipoteke, ki bi vsekakor morala biti.

Moja plača je okoli 400.000 SIT

Najlepša hvala!

Pozdravljeni!

Ne vem kje ste v službi in kakšni so vsi pogoji kredita? Sem primerjal kredit, ki ga da Krka svojim zaposlenim in ugotovil, da je še najugodnejši. Ni stroškov, ni rizika spremembe tečajev, ni rizika rasti referenčne obrestne mere… Praktično je to najbolj varen kredit. Težava je edino, da je možno maksimalno na 10 let in omejen znesek.

Če vam služba da takšen kredit, kot ste ga opisali in če vam znesek ustreza, potem je to za vas najboljša izbira.

Tudi če zamenjate službo, lahko ta kredit poplačate s kreditom na banki.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Irenap,

EOM za predstavljeni kredit je malo pod 5,2% in ker je v evrih (predvidevam) in ker je fiksna obrestna mera in če ne bo dodatnih stroškov, npr. s hipoteko, in drugih komplikacij, je ugoden, vsaj dokler bančna ponudba evrskih kreditov ne bo padla pod ta EOM. V primerjavi s švicarskim kreditom je dražji za ca 20 EUR mesečno, je pa neobčutljiv na spremembo referenčne obrestne mere in tečajna nihanja.

New Report

Close