Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Pomoč voznikom v prometu Ali je še kaj možnosti, da obdržim v.d.

Ali je še kaj možnosti, da obdržim v.d.

Pozdravljeni !

Decembra 2015 sem napihal nekaj preko 0,60 in takrat sem dobil 18 k.t. Ker se mi je prvič to zgodilo sem dobil pogojno in v.d. nazaj. Letos avgusta, se mi je žal ponovilo da se napihal za 18 k.t. Zadeva pa je zdaj taka..naredil sem zdravniški pregled in oddal na prvi sklep predlog za odlog in so mi UGODILI.V tem času sem si seveda, dal narediti tudi že novo v.d., ker sem dobil samo tisti kartonček, da lahko z njim vozim. Sedaj pa ko sem oddal še na tisti drugi sklep predlog za odlog, so mi pa ZAVRNILI, ker baje še ni poteklo dve leti ! Piše, da je bila pogojna eno leto baje, in šteje se celo od februarja 2016. Piše v zadnjem sklepu da se odlog zavrže. Kako komentirate to, da so mi prvič ugodili a nebi mogli to že takoj javit, saj imajo vse podatke in vse jim piše..ali obstaja kakšna možnost, da se kako pritožim ali kako drugače rešim vse to..še denar za novo v.d. sem dal brezveze in brezveze opravil zdravniški pregled, ker so v drugo šele zavrgli..Prosim za pomoč in ali obstaja vsaj še kak % možnosti, da ohranim v.d., ker si mi je popolnoma podrl svet, ker sem tudi s.p. in zaradi prevoza sem čist v *****. Hvala za odgovor

Pozdravljeni, kakor razumem ste najprej zaprosili za vrnitev začasno odvzetega v.d. in je sodišče ugodilo predlogu. To je en postopek. Drugi postopek pa je odločanje o odložitvi prenehanja veljavnosti v.d., t.i pogojno obdržanje v.d., kot ste ga že imeli. Tega so vam zavrnili, ker zakon veleva, da mora poteči min. dve leti od potega zadnje pogojne dobe, kar pa v vašem primeru ni. Zato so vam zavrnili predlog za “pogojno”. Torej ne mešati postopkov. Sodišče je ravnalo po zakonu in žal ne obstaja možnost, da obdržite v.d. Zakonodajalec je predvidel možnosti in pogoje za obdržanje v.d. in da se vozniki rehabilitirajo. Vi ste žal te možnosti zapravili. Lahko se pritožite na sklep vendar ne boste uspešni. Če žalite imeti v.d. vam žal ne preostane nič drugaga kot, da ga ponovno opravljate. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

jaz pa sem napihal na pogojnem, pred dvema mesecema a poste od sodisca se ni; v kolikem casu sodisce pozove , je mozno obdzanje vd, ce v tem casu preden me sodisce pozove grem na edukacijske delavnice in jim potem dam potrdilo o opravljeni zadevi? na pogojnem sem bil 10 mesecev pa sem bil spet napihal 0,51. je kaksna verjetnost da bi lahko obdrzal izpit? kdaj zadeva zastara? niso me klicali dva meseca?
hvala za odgovor

lp

Pozdravljeni, žal ne boste imeli možnosti za obdržanje izpita, ker ste prekršili t.i. pogojno dobo. Kdaj boste dobili pošto je odvisno od zasedenosti sodišča. Kolikor mi je znano zadeva zastara po dveh oz. treh letih nisem prepričan. Ampak prepirčan sem, da postopek o prenehanju veljavnosti speljan pred rokom zastaranja. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

New Report

Close