Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali je še kdo, ki ne mara Disney-evih slikic?

Ali je še kdo, ki ne mara Disney-evih slikic?

Pred kratkim sem se pogovarjala z eno likovno pedagoginjo in sem bila prav presenečena oz. vesela, ko je tudi ona rekla, da Disney-evih slikic ne mara preveč. Vesela zato, ker sem mislila, da je z mano že kaj narobe. Meni so enostavno prekičaste, spominjajo me na Ameriko in njihovo potrošniško miselnost. Saj sem brala mikijeve zabavnike, pa sneguljčico, ampak na stenah otroške sobice bi pa raje imela kaj manj kričečega.

In še moji najljubši ilustratorji:
Kostja Gatnik
Jelka Reichman
Marlenka Stupica
Mojca Cerjak
Marjan Manček
verjetno še kdo, ki pa mi sedaj ne pride na misel.

Kateri so pa vaši?

Jelka Reichman, čeprav proti Disnijevim nimam nič proti.,

ja, meni niso simpaticne ze zaradi avtorja – vemo, da je drzal z nacisti :/

…to pa nisem vedela!…

Se jaz se pofockam…
Tudi ne maram prevec teh Disneyevih… Tudi meni se zdijo prekicasti…
V risankah se se…ko pa jih najdem v slikanicah…ufuf… Je se besedilo ponavadi prava grozljivka…

Meni so všeč, J.Reichman pa je zakon. Manček pa se meni ne dopade.

Tudi jaz padam na Jelko Reichman 🙂
Daleč najlepše slikanice so tiste z njeno poslikavo.

Pri Disneyu je pa tako, da ne da bi mi bile kičaste, ampak všeč mi pa tudi niso. Prav gotovo bi bile zadnje na seznamu slikc s katerimi bi dala poslikati sobo naši pupi.

Tudi meni Disneyeve slike niso nič kaj všeč, precej kičaste, tipično ameriške. Ampak-kot otrok sem jih pa oboževala, zame ni bilo lepšega… Če bi takrat bile na voljo še risanke, bi se topila od sreče.
Jelka Reichman mi je bila vedno všeč, zdaj pa so moji priljubljeni še Mojca Cerjak, Marlenka Stupica, Matjaž Scmidt, prav posrečene se mi zdijo včasih ilustracije Zvonka Čoha.

Kaj pa Miki Muster?

Ne palim se na tega Disneya, pa ne palim. Mi vsi govorijo, da nekaj z mano ne štima. No, saj to vem tudi sama, ampak na Disneya se vseeno ne palim…
Ne potegne mi, pa pika…

Miki Muster mi je tudi všeč.

Delim tvoje mnjenje in občutek. K seznamu pa bi dodala takole na prvo žogo še Kamilo Volčanšek, Mojco Osojnik, pa še jih je.

Še ena, ki jih je imela rada v otroštvu (mikijev zabavnik), zdaj pa ne.
Sicer so mi všeč vsi zgoraj našteti ilustratorji, zanimivo je pa tole: če vidim kakšno “staro” slikanico v novi izdaji in z drugimi ilustarcijami dobim kar eno mrščavico v trebuhu:)) takrat se zavem, da sem bolj konzervativna kot bi si želela…
Aja, všeč mi je tudi Piki (saj veste tisti rumeni kuža z rjavo piko). Pri nas je bil krasen za knjižne začetke saj so ilustracije jasne, pregledne, brez odvečnih senc in podrobnosti.

New Report

Close