Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Ali je teoretično možno?

Ali je teoretično možno?

V ponedeljek sem pri vzratnem parkiranju v parkirni prostor udarila v avto, ki je tisti čas izpeljeval iz prakirnega prostora. Moja hitrost je bila okoli 4 km/h, njena neznana. Udarila sem z zadnjim odbijačem desne strani polo classic in v njenem safranu naredila ogromno luknjo nad levim zadnjim odbijačem. Bistvo je, da sem v njenem avtu naredila luknjo v karoserijo ( po njenih izjavah renirala tudi barvo ) – železo, jst pa naj bi udarila s svojim plastičnim odbijačem na katerem pa presenetljivo ni niti najmanjše praskice ali kakršenega koli znaka da sem vsaj malo udarila ali jo oplazila. Ni mi jasno samo to kako to, da sem udarila v karoserijo in ne v njen odbijač, ki je precej širok in visok !
Zanima me, če je to teoretičnmo sploh možno, pri moji komaj premikajoči se hitrosti in nobenih posledicah na mojem avtu ( na njenem pa kot da bi kombi zapeljal vanjo ) !
Ali me samo po domače povedano ” nateguje in izsiljuje ” ?

Res si želim slišati še kakšno mnenje z Vaše strani!

Hvala in lep dan želim vsem,
Michelle

Pojma nimam, svetujem pa, da zahtevaš pregled obeh vozil pri izvedencu, lahko že na zavarovalnici, ali pa na kakšnem VW servisu (malo potelefoniraj, kje imajo kakšnega izvedenca). Upam, da še nisi dala kupončka….
Pa srečno!

Živjo!

No, če je prišlo do fizičnega kontakta in je v safranu res velika luknja in je poškodovana tudi barva potem se definitivno morajo poznat odtisi barve (vsaj na mikroskopski ravni). Najboljši nasvet je najbrž že res: pojdite k izvedencu. Upam pa da niste avta pelal v pralnico.

Hmm, no ja teoretično je res možno, čeprav tudi sam nisem mogel verjeti prej podobni zgodbi, ki sem jo slišal od znanca, dokler se mi i to tudi zgodilo.
Meni se je zgodilo v Beogradu, se je neki z astro zaletel vame pri hitrosti 40km/h v moj zadnji odbijač acenta. Ko sem stopil iz avta sem na accentu opazil okoli 4-5cm dolgi ravs, on je imel pa razbito luč in počeno plastiko malo pod njo. Res da je tu bila hitrost precej višja kot pri tebi, ampak čudež res…
Mislim da bodo izvedenci to najbolje pregledali in ugotovili…

ob najmanjšem kontaktu avtomobilu bi morala biti barva na obeh. Tvoja na njenem in njena na tvojem. Sama sem krivdo nekoga tako dokazala, ker sem imela na svojem vozilu njegovo barvo i+on pa mojo. Pa še višina trka se je ujemala tako da druzga mi ni mgel rečt. Je pa res da izvedenci ti najbolje vedo. Pa še to. Če si dala samo kuponček se ona lahko s tem kupončkom samo slika, ker ti nikjer nisi podpisala krivde, v kolikor nista napisali e. poročilo in na njem zavedli številko tvoje zavarovalne police. Pa da ne bi kdo reku kok je kuponček vse. V današnjih časih se ti lahko samo z njim slikaš, vsak se bo zvleku. Kruta resnica, ampak če ničesar ne veš o tem te hitro kdo okrog prinese, izkušnje. Včasih pa je treba policijo poklicat na parkirišče, ampak policiji po zakonu ni potrebno prideti na parkirišče zaradi takih zadev, naredijo “uslugo” vsem. To zadnje je izjavil policist, prosim lepo.
Prijateljici je model avto podrgnil ko je peljal nazaj in je ni videl na desni strani, (zakaj le imamo desa ogledala). Potem je pa kar hotu it ampak ker sm prišla zraven ker sva bili zmenjeni, sm poskušala vse, najprej evro poročilo, ga noben ni imel, potem zavar. polico, povzročitelj je rekel da je nima. No potem ji je rekel da bo zadevo slikal ( da ne bo dala cel avto popravt na njegov račun), dal kuponček in hotu it. ampak stvar je taka, kuponček ni nič .Ko sem rekla da potem gremo lahko pa takoj na zavarovalnico in tam uredimo vse, je rekel ni časa pa vidš iz kje sem jaz (no on je bil iz MB on iz PO, nardil se je v LJ), pa sem rekla da gremo na izpostavo na zavarovalnice v LJ. In potem sem rekla pa policijo poklicat. Pa še tist odnos (dober avto, bogat starješi moški in dve mladi punci (nevednici?) ) je bil nikakšen. Policija je prišla in ko je spuščal neke komentarje je policist rekel: gospod tudi to je naše delo, stavar je taka da ljudje nimajo zaupanja v nikogar zato nas pokličejo, iz stvari ki ste jih povedali sta ravnali pravilno, pa če tudi za tako manjšo škodo, samo kuponček ni več isto kar je bil, pa četudi mi nismo dolžni takih stvari obravnavat.
Res me je razjezil ker je gospod hotel oditi, kar tako k da ni nič in sem bila zalo huda ker pri meni so taki lumpi zadosti škode naredili, krila pa sama. Prijeteljica je bila prestrašena, sama pa bolj jezna, za kar mi je žal, ampak tako tudi je. Žal.

Po moje te una s safranom sam nateguje. Tako bo najlažje prišla do popravlenega avtomobila.

[zloba vključena]
Dve ženski, dva avtomobila, parkirišče… saj ne more bit drugače, kot je…
[zloba izključena]

Če se višini poškodb ne ujemata potem je zelo verjetno, da je tista druga hotela na enostaven način (beri: po slovensko) prit do popravila. V nasprotnem primeru pa je treba priznat, da je takšna poškodba mogoča. Jeklo se po močni deformaciji ne vrne v prvotno lego, plastika pa. Ker je že preteklo dosti dni od nesreče me vseeno zanima, kako ste zadevo rešili.

Lep pozdrav

Jernej

New Report

Close