Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Ali je to čustveno izsiljevanje?

Ali je to čustveno izsiljevanje?

Zanimajo me vaša mnenja. Bedno se počutim. Že dve leti z možem samo delava, delava, med tednom 10-12 ur dnevno, včasih tudi za vikende. Ni časa, da bi kam šla, včasih pa se meni za vikend tudi ne da prav nikamor, ker je že med tednom eno samo divjanje in potem vsaj za vikend kaj naredim doma in po vrtu, če pe še za vikend kam greva, pa še to ostaja.

Sedaj sva šla dva vikenda zaporedoma nekam, kamor je on želel. In sem mislila, da mi bo dal ta vikend “mir”, pa ne! Sedaj bi on spet nekam šel. Pa sem rekla, da bi jaz sedaj en vikend ne šla niakmor, on pa: dobro, saj ti ni treba, bom šel pa sam.

Prav, ampak vseeno imam malo grenek priokus: če ni po njegovo, bo šel sam. Če se vikend ne odvija po njegovo, bo šel po svoje. Kul, ne?

Pa sem mu rekla, da sem pripravljena iti za par ur kam na izlet, sprehod, samo za dva dni skupaj ne bi šla. Pa ne! On bo šel sam, torej tudi tistih par ur naj grem pač po svoje.

Ma vsega skupaj imam že poln kufer.

Evo, tvoj mož je razvajen.

tk ko pas…ma pojdi sama..pa ko ga jebe,

Shrek? For you baby, I could be! :)
nova
Uredništvo priporoča

Te je povabil, nočeš, ne želiš, gre pač sam. Kje je problem. A bi te moral za rokco držat. Ker ne vidim da bi imela otroke, kaj bo šele potem. Spočiješ se lahko tudi na dvodnevnem izletu. Spočiješ, delaš pa lahko še dodatna dva dni doma. O đizus kaj komplicirate. Čustveno izsiljevanje – da, s tvoje strani.

jaz bi mu rekla, da naj gre pa še kufre lahko spakira in odnese s sabo, da se mu ne bo treba vračat -.-

Kompliciras in dlakocepis.

Te je povabil? Ti noces in naj gre pac sam, ce tebi ne pase in seveda, ce nima domacih delovnih obveznosti. KOnec koncev pa, kaj bi ti manjkalo, da gres tudi ti? Izkoristi tele dneve, ko se lahko kam gre, delo doma te bo pa itak pocakalo za kak dezeven vikend.

A ste resne al se hecate. Kaj pa zdaj on narobe dela, če želi z njo preživati vsaj vikend – skupaj, nekje na lepšem, ne pa da jo gleda ko jamra dva dni.Pa ne morš verjet no. Pa kaj hočete sploh od teh moških. Če ne pelje ven – sam delam za vikend. Če pelje – bi delala doma za vikend. Men se pa že res smilijo vaši deci.

Otroci so že odleteli iz gnezda:)

Pričakujem pač, da se tudi on enkrat prilagodi mojim željam, ne vedno jaz njegovim. Dva vikenda sva šla po njegovih željah, sem pač potrpela. Sedaj pa on ne more enega vikenda preživeti po mojih željah. Saj je ok, ne rabim nobenega, da me drži za rokco, čisto v redu se imam lahko tudi sama. Ampak….

Tudi jaz želim z njim preživeti vikend – skupaj. In kaj je narobe s počivanjem doma? Na vrtu? V bazenu? Na ležalniku v senci? Medtem pa lahko še marsikaj naredim, perilo se opere v stroju, posuši, tačas dam prat drugo, skuham lahko kaj dobrega, ker med tednom itak samo delava. Meni je pač doma všeč in zakon je tudi prilagajnje drugemu, ali ne? malo po njegovo, malo po moje. Tako vsaj jaz mislim.

Saj veš, da bi večinoma za manjše “grehe” svoje moške dobesedno skloftale…tako, da ja samo ti se prilagajaš…ali se sprijazniš s tem, da se eden vedno bolj prilagaja v vezi..ali pa se pogovorita in nekako uskladita svoj ritem, da bo za oba zadovoljivo brez zamer, kregarije in izsiljevanja…

-popokaj umazano perilo in pelji otrokom, ko se bosta vračala pa pobereta oprano in polikano
-ostaneš doma in gre sam

Tudi jaz želim z njim preživeti vikend – skupaj. In kaj je narobe s počivanjem doma? Na vrtu? V bazenu? Na ležalniku v senci? Medtem pa lahko še marsikaj naredim, perilo se opere v stroju, posuši, tačas dam prat drugo, skuham lahko kaj dobrega, ker med tednom itak samo delava. Meni je pač doma všeč in zakon je tudi prilagajnje drugemu, ali ne? malo po njegovo, malo po moje. Tako vsaj jaz mislim.[/quote]

Jaz pa te razumem.
Je prilagajanje, enkrat se eden prilagodi, drugič drugi….sploh ne v razmerju fifty-fifty, ampak pomembno mi je, da se da.
Dam ti prav.

Jaz te pa NE razumem.

Oba delata, trdo, oba rabita oddih. Tebi paše oddih doma, njemu izlet. Sta pač različna.

Zakaj za božjo voljo ne bi smel iti sam en dan ali vikend nekam na izlet? Mislim, res, ne zmoreš dihati brez njega?
Ti si pa pač vzemi tista dva dneva in se odpočij sama doma. Ne rečem, če bi bilo to vsak vikend, ampak recimo 1x na mesec, da gre sam?

Meni kdaj paše oddih doma, poleti pa me večkrat kar trga, da grem nekam v naravo, k vodi. In če mož ne more zaradi službe ali se mu res ne da – greva pač sami s hčerko. Big deal.

Ja, gre za čustveno izsiljevanje – s tvoje strani.

A zakaj? Zato, ker sedaj ta dva pretekla vikenda je on pričakoval, da grem z njim! Ker je “potreboval” mene zraven. Zato zdaj jaz želim od njega, da je pa en vikend z mano. Tudi on ima veliko za postoriti na vrtu, kar mu je, kot sam pravi, v užitek in veselje.

Ma preveč se oba potrebujeta. Bodita en vikend vsak zase, se bosta potem imela veliko rajši 🙂
Pa povabi par prijateljic in imejte babji žur 🙂

No, če jaz razumem situacijo, ne gre za to, da bi se čez vikend nekam šlo, ampak je problem v tem, ker ostane delo doma nenarejeno. Ja, kaj pa gospod? Oni nič ne rabijo delat doma? Lahko njemu potem na izletek čez vikend, vse delo bo pa itak tebi ostalo. Malo morgen!

Evo, moj predlog: napiši seznam nujnih opravil. Naj jih izbere polovico in zraven napiše dan v tednu, ko bo to opravil. Ker brez da hiša funkcionira, se ne da okrog flankirat. Vsaj ne na dolgi rok.

Če kompromisa ne bo sprejel, je pa treba resno razmislit. Ali mu postaviš kufer pred vrata danes, ko ti je sicer še čisto luštno z njim, ali čez 10 let, ko ti bo do konca počil film.

No, upam, da se zmenita….

Bodi vesela, da te še hoče s sabo vzeti. Bo na netu ali kje drugje spoznal žensko, ki bo z velikim veseljem šla zmeraj z njim. Takrat te ne bo več vabil. Pa ti spet ne bo prav. Te zgodbe so že videne in ne tako redke v teh letih.

Otroci so že odleteli iz gnezda:)

Pričakujem pač, da se tudi on enkrat prilagodi mojim željam, ne vedno jaz njegovim. Dva vikenda sva šla po njegovih željah, sem pač potrpela. Sedaj pa on ne more enega vikenda preživeti po mojih željah. Saj je ok, ne rabim nobenega, da me drži za rokco, čisto v redu se imam lahko tudi sama. Ampak….[/quote]

Halo! Kaj mu ne znaš tega povedati tako kot si nam? Dragi, dva vikenda sva “letala” okrog, ta vikend pa imam jaz željo, da bi bila skupaj doma, kaj dobrega skuhala in pojedla, si pogledala kak film…pač vikend v dvoje doma na kavču. Pa daj no, lepo te prosim, pogovori se z njim in ne vleči surle, ker te hoče spet peljat ven.

Otroci so že odleteli iz gnezda:)

Pričakujem pač, da se tudi on enkrat prilagodi mojim željam, ne vedno jaz njegovim. Dva vikenda sva šla po njegovih željah, sem pač potrpela. Sedaj pa on ne more enega vikenda preživeti po mojih željah. Saj je ok, ne rabim nobenega, da me drži za rokco, čisto v redu se imam lahko tudi sama. Ampak….[/quote]

Halo! Kaj mu ne znaš tega povedati tako kot si nam? Dragi, dva vikenda sva “letala” okrog, ta vikend pa imam jaz željo, da bi bila skupaj doma, kaj dobrega skuhala in pojedla, si pogledala kak film…pač vikend v dvoje doma na kavču. Pa daj no, lepo te prosim, pogovori se z njim in ne vleči surle, ker te hoče spet peljat ven.[/quote]

Jaz nisem dobila občutka da hoče on njo peljat ven. V tem primeru ne bilo tistega “grem pa sam”

New Report

Close