ali je to prav?
Pozdravljeni!
Delam v velikem javnem podjetju To podjetje ima več različnih služb, sektorjev in eno kadrovsko službo, ki pokriva vse te službe. Že nekaj let mislim da vestno in odgovorno opravljam svoje delo, tudi vodja me ceni.
Delo je enostavno in počasi že enolično, želel bi na drugo mesto, ki bi mi bolj ustrezalo. Na to drugo mesto sem tudi bil povabljen, a nisem bil premeščen jaz , ampak druga oseba. Ker ni bilo podlage za pritožbo( ni bilo notranjega razpisa) nisem mogel storiti nič. Žal pa sem kasneje zvedel, da je bil posredi moj vodja češ, da me ne želijo dati iz odd., kadrovska sl. pa je ugodila njemu. Moje želje in ustreznih znanj ni nihče upošteval .
Kaj lahko naredim, v primeru če ni notranjega razpisa (da se samo na osnovi nekih notranjih sklepov naredijo premestive) ?Kadrovski odd. je obveščen o mojih željah o napredovanju.
Hvala vam za pomoč
Mislim, da bi bil najbolj na mestu odkrit pogovor z vodjo. Očitno ste dober delavec z ustreznimi znanji – celo tako dober, da vas ne želijo izgubiti. Ker je temu tako, ste pri nadrejenih dobro zapisani in imate vse možnosti, da vam omogočijo napredovanje oz. zamenjavo delovnega mesta.
Tak način je lahko po mojem veliko učinkovitejši kot pa formalne pritožbe in podobno. Pri razpisih gre na koncu pač vedno za to, da bo delodajalec prosto izbral kandidata izmed tistih, ki pogoje izpolnjujejo, in tu sklicevanje na kakršnekoli formalnosti ponavadi ne pomaga dosti.
Lep pozdrav,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.