Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ali je toplotna crpalka res pozresna?

ali je toplotna crpalka res pozresna?

Dobili smo poracun skoraj 400 evrov, ob mesecnem racunu 100 evrov.
napajajo se: hladilnik/zmrzovalnik, elektrokeramicna plosca, pomivalni in pralni stroj, dva racunalnika nonstop, luci, tv, toplotna crpalka za toplo vodo (ogrevanje imamo na kurilno olje).
na elektru so takoj, ko je moz rekel to zadnje, zmajevali z glavo, ces da toplotna crpalka pozre ogromno energije. Halo? saj ravno zato smo jo vgradili (in posteno placali), ker so nam rekli, da bo obcutno znizala racun v primerjavi z bojlerjem.
kaj je torej res? koliko pa vi placujete elektrike?

Ni to od toplotne črpalke.Mi jo imamo že 3 leta pa ni nikol bil tak račun.Nemogoče to mora biti kaj drugega.

Poračun le pomeni, da so bile akontacije čez leto neustrezne. Najbolje, da sporočaš (in si beležiš) mesečno porabo in vidiš sezonsko naravo poreba in kaj je lahko od toplotne pumpe.

Imam toplotni črpalko (voda, zrak – KNUT), ogrevam cca 180 m2 hiše, v hiši porabljamo samo elektriko za vso belo tehniko 2 TV, 2 PC , toplo vodo, kuhanje …… skratka vse
račun plačujem vse leto cca 90 – 100 evri/mesec torej je to max 1200 evrov na leto za elektriko

Evo, grem po vrsti TČ za sanitarno vodo, 2 računalnika, TV, pralni, sušilni stroj, zamrzovalna omara, hladilnik z zmrzovalnim delom, pomivalni stroj in indukcijsko kuhališče-cca 63€, javljamo mesečno porabo-Geni.
Nekaj ti žre mnogo preveč!

še nekaj malenkosti:
– imate eno tarifo ,ali dve tarifi (zaradi cen električne energije. če maš recimo 2 tarifi , pa več ta drage pokuriš, ti gre vsa poraba pod ta drago…. pa tud to, če maš dvotarifni števec, amli imaš vključeno drugo (poceni) tarifo. mi je nismo imeli vključene (je niso teli vključit), števec je pa bil dvotarifni, računi pa v višave…)

– na kako temp imate nastavljeno vodo, kolikšen je volumen TČ in koliko ti potegne iz okolice (se pravi, koliko je dogrevanja)… če imaš dogrevanje s pomočjo el. grelca in dvotarifni števc (z vključeno tapoceni tarifo) dogrevaj vodo preko noči (po poceni elektrike)

– pralni stroj laufaj preko nči in čez vikend (poceni tarifa)

– hladilnik (kolk ledu je v zamrzovalniku, kje je frižider (viri toplote, direktno sončno sevanje,…) vse to, kar mu več aporabo energije z anormalno delovanje

še nekaj malenkosti:
– imate eno tarifo ,ali dve tarifi (zaradi cen električne energije. če maš recimo 2 tarifi , pa več ta drage pokuriš, ti gre vsa poraba pod ta drago…. pa tud to, če maš dvotarifni števec, amli imaš vključeno drugo (poceni) tarifo. mi je nismo imeli vključene (je niso teli vključit), števec je pa bil dvotarifni, računi pa v višave…)

– na kako temp imate nastavljeno vodo, kolikšen je volumen TČ in koliko ti potegne iz okolice (se pravi, koliko je dogrevanja)… če imaš dogrevanje s pomočjo el. grelca in dvotarifni števc (z vključeno tapoceni tarifo) dogrevaj vodo preko noči (po poceni elektrike)

– hladilnik (kolk ledu je v zamrzovalniku, kje je frižider (viri toplote, direktno sončno sevanje,…) vse to, kar mu več aporabo energije z anormalno delovanje[/quote]

imamo dve tarifi. peremo ponoči in čez vikend, no, včasih uide kak pomivalec.
črpalka ima 200l zalogovnik, nastavljena na 42 stopinj, dogreva se z el.grelcem.
hladilnik je ob severni steni, ni direktne sončne svetlobe, hiša je dobro izolirana.
po moje res nekaj ne štima.

še nekaj malenkosti:

– hladilnik (kolk ledu je v zamrzovalniku, kje je frižider (viri toplote, direktno sončno sevanje,…) vse to, kar mu več aporabo energije z anormalno delovanje[/quote]

imamo dve tarifi. peremo ponoči in čez vikend, no, včasih uide kak pomivalec. nč bat. pomivalc ne oprab dosti. mi ga laufamotud čez dan, pa ni panike

črpalka ima 200l zalogovnik, nastavljena na 42 stopinj, dogreva se z el.grelcem.lolko ti segreje vodočrpalak in kolko se dogreva in predsvem kdaj jo dogrevaš (čez dan, ponoči)

hladilnik je ob severni steni, ni direktne sončne svetlobe, hiša je dobro izolirana.
po moje res nekaj ne štima.[/quote]kolk je stra, energijski razred, kok je ledu… glej mi mamo candy forma (star ene 15 let in ob rpvi priliki leti ven) in zihr je primerlji z bojlerjem (80 lit eletrkični gorenjev, naštiamn na 55

po moje so opcije sledeče:
– ena je ta, da vas (ne samo tebe, ampak tud druge) orng j***e in vlači šolde od vas na vse možne načine (ta podjetja so žal najdražje kar se prodaje štroma tiče)
– verjetno je lahko kak hladilnik, skrinja potreben menjave
PA VODO V tČ DAJTE FOGREVAT Z ELEKTRIKO PREKO NOČI

Vsi aparati so stari 4 leta, elektrika je tudi nova (smo prenavljali)
odkar so nam zamenjali števec (prej je bil stari model, zdaj elektronski), se je povprečna poraba zvišala s 14 kWh na 24 kWh – nisem pa prepričana, da je to istočasno z menjavo.
Kaj lahko naredim? Reklamiram obračun in potem?
Na elektru so že opozorili, da če dajo merilec na števec in se izkaže, da je števec ok, ta meritev potem na naše stroške (cca 150 evrov).

Pri nas je gresni kozel kuhalna plosca. Ce imamo naenkrat prizgane vse stiri plosce na ful, je poraba 6,6 kwh. Toplotna crpalka pa ima najvisjo mozno porabo 3,2 kwh. Ob prvi priliki bomo kupili plosco 4 plin.

Plačamo 65 E, imamo tudi toplotno črpalko za sanitarno vodo, 2 TV , 2 računalnika, 2 hladilnika, zmrzovalno omaro, pralni stroj, sušilni stroj, akvarij 120l,steklokeramični štedilnik, vsaj 1x tedensko pečem kruh v pečici, čez poletje 2 klime. Smo pa pri Petrolu, prej pri Elektro plačevali cca 80 E.

ja nč…to boš mogla tko al drgač plačat, ampak za naprej kot sem ti že napisal prvo poglej, če se ti kdo ne šlepa, potem pa spremljaj porabnike el energije in tako boš odkrila napako

kaj več pa res ne vem povedat….

glej na tem forumu maš mag Dom… daj magari še njega vprašat, če je možno če so kaj zašuštrali pri mejnvi števca oz. zakaj take razlike (pred in po menjavi števca)

še nekaj malenkosti:

imamo dve tarifi. peremo ponoči in čez vikend, no, včasih uide kak pomivalec.
črpalka ima 200l zalogovnik, nastavljena na 42 stopinj, dogreva se z el.grelcem.
po moje res nekaj ne štima.[/quote]

nič pa ne poveš kolk maš luči v bajti, kak gorijo, kake so luči, kaake žarnice, kolk so strai vaši aparati,………

jedno pitanje…

steklokeramika…a ma kake funkcije hitrejšega gretja (recimo PowerBoost, xtreme power in take monade).

Lahko bi bil vzrok tudi kaka taka funkcija, samo nism čist zihr…

glej vsekakor kontaktiraj mag dom (domuje tle gor) in on ti bo zihr znal svetovat kaj in kako (če smo mi slučajo pozabli prilimat sem gor)

Srečno pri reševanju tega problema

Vsem najlepša hvala, še posebej TČ…, bom kontaktirala še maga, ker tole je res malo prevelik strošek…

Važi!

Poročaj, kako se stvari odvijajo, ker te zadeve pridejo zmerom prav. Upam da sem/smo ti pomagali odkriti tatu, pa da ga boš tud uspešno sanirala

še enkrat srečno

Toplotna črpalka je “požrešna” le v primeru, da je nastavljena izključno na gretje z električnim grelcem, ali pa kombinirano grelec – kompresor. V primeru gretja s kompresorjem je poraba minimalna. Odvisno sicer od COP – a še vedno minimalna.
Poraba se sicer lahko zviša tudi zaradi nepravilnega delovanja črpalke (zamrzovanje kompresorja). Vendar se to v večini primerov dogaja le pri kakšnih črpalkah nepreverjenih proizvajalcev.
Za dober “izplen” pa morata biti moč črpalke in velikost zalogovnika primerni za število članov in frekvenco tuširanja ali kopanja.

Dva računalnika prižgana non-stop lahko porabita vsak okoli 2-3 kWh na dan, se pravi skupaj do 6 kwh. Če imate laserski tiskalnik in veliko tiskate, je tudi tu potrebno prišteti še dodatno porabo.

Hladilnik porabi ( če ni pokvarjen termostat ali kompresor – plin in če tesnila tesnijo) okvirno (kombinirani, običajni) od 1-2-3 kWh na dan – odvisno od tega koliko je poln in kolikokrat dnevno se ga odpre. In pa seveda, koliko časa človek pri odprtih vratih gleda vanj in razmišlja s čim bi si postregel.

Torej, najprej razmisli kateri električni aparat ste prinesli v hišo od zadnjega poračuna elektrike, preglejte nastavitve TČ in delovanje hladilnika….in ugašajte računalnike.

Lep pozdrav,
mag dom,
Gorazd

Ničesar ne poveš o žarnicah. Če so navadne in če dosti gorijo zna bit velik strošek. Računaj 100w žarnica prižgana 10 ur dnevno 1Kw.

kaj pa števec elektrike, tudi ta je lahko pokvarjen, pri mojemu bratu je bilo že tako.

http://www.preberite.si/toplotna-crpalka/

G. Gorazd.
Prosim ce se meni svetujete zakaj imam taksen racun in sicer 200eur elektrike. Prejsnje mesece sem imela 100 eur manj. Novega aparata nisem kupla nobenga.
Vsi sosedje- vrstne hise imajo za 100 eur manj elektrike.

. Gorazd.
Prosim ce se meni svetujete zakaj imam taksen racun in sicer 200eur elektrike. Prejsnje mesece sem imela 100 eur manj. Novega aparata nisem kupla nobenga.
Vsi sosedje- vrstne hise imajo za 100 eur manj elektrike.
Vsi imamo enako toplotno crpalko.
V hisi imam eno malo tv in eno zelo veliko. Le ta je bila prizgana 14 dni non stop. Imam ameriski hladilnik, kuhinjski aparati. Led luci.
Kako je mozno da imam 100 eur vec?
Hvala za odgovor

New Report

Close