Ali je veganska prehrana primerna za otroke?
Prav toliko strupov je v mesu kot v solati prešpricani z vsem mogočim, ki je po možnosti še zrasla iz epruvete namesto iz zemlje. Tako da kar se tega tiče se dva uživalca dodatkov in strupov kregata, kdo je bolj zastrupljen.
[/quote]
Na solato špricajo in to opereš , v živali pa vbrizgavajo z injekcijami.
Še zmeraj mešaš jabolka in hruške.
Jaz trdim, da vsejedi, v kolikor se zdravo prehranjujejo, s hrano lahko dobijo dovolj kvalitetnih hranil in vitaminov, ki so pomembni za razvoj in obstoj delovanja telesa….
Ti pa to enačiš s prehrano, kateri je potrebno dodajati nek sintetični vitamin? Halo? Zame ste na isti valovni dolžini kot tisti LCHF norci, ki žrejo samo maslo in špeh….
[/quote]
Po tvoje mešam, ker sploh ne razumeš ideje za veganstvom.
Tu se zelo motiš. Veganstvo ni dieta. Je življenjski slog, ki se tiče ljubezni do narave, živali in za nekatere zdravja.
In je zelo nesebičen življenjski slog. Žal se pa večina sveta še danes zelo moti s tem ko z uživanjem mesa pripomore k mučenju živali, krčenju gozdov in nasplošno h globalnemu segrevanju. Škoda, da za večino vegani izpadejo agresivno. Jaz verjamem, da nekoč ne bomo več jedli živali, tako kot danes na zahodu več ne zasužnujemo. To je tudi bila napaka ljudi, ki se je vlekla stoletja. In začetniki te revolucije najbrž niso bili podprti.
Na solato špricajo in to opereš , v živali pa vbrizgavajo z injekcijami.
[/quote]
Opereš ti moj k*****. Je ni zadeve, ki bi spravila pesticide iz zelenjave in sadja, navkljub lažem o sodi bikarboni in ostalem sranju….. Edini način je lupljenje, pri solati, jagodah, češnjah, malinah, ribezu, borovnicah, dišavnicah ipd., seveda tega ne moreš izvajati 🙂
Vsaka prehrana, s katero telo brez dodatkov ne more normalno funkcionirati, je nezdrava.
Zamisli si, da živiš nekje, kjer ni lekarn in trgovin. Torej ješ res samo hrano, ki jo najdeš, zakolješ, požanješ, izkoplješ. In s to hrano moraš ne samo preživeti, ampak tudi vnesti dovolj hranil, ki ti bodo zagotovila preživetje.
Razmisli in potem napiši odgovor.
[/quote]
In prav kravi umetno dodajajo en kup dodatkov in steroidov in antibiotikov in verjemi, da kar ona zaužije, zaužiješ ti.
Vegani pa imamo tisti en vitamin. In tu je konec debate za vas. Napram temu, da živali ne trpijo itd…
Po tvoje mešam, ker sploh ne razumeš ideje za veganstvom.
Tu se zelo motiš. Veganstvo ni dieta. Je življenjski slog, ki se tiče ljubezni do narave, živali in za nekatere zdravja.
In je zelo nesebičen življenjski slog. Žal se pa večina sveta še danes zelo moti s tem ko z uživanjem mesa pripomore k mučenju živali, krčenju gozdov in nasplošno h globalnemu segrevanju. Škoda, da za večino vegani izpadejo agresivno. Jaz verjamem, da nekoč ne bomo več jedli živali, tako kot danes na zahodu več ne zasužnujemo. To je tudi bila napaka ljudi, ki se je vlekla stoletja. In začetniki te revolucije najbrž niso bili podprti.
[/quote]
Nimaš prav, jaz dobro vem, kaj pomemni veganstvo in ga na splošno podpiram – kar se tiče veganstva odraslih, opravilno sposobnih ljudi.
Ne podpiram pa hranjenja otrok z vegansko dieto, ker ne zagotavlja vseh hranil in posledično JE dieta.
Upam da razumeš pojem diete in pojem načina življenja?
Vsaka prehrana, s katero telo brez dodatkov ne more normalno funkcionirati, je nezdrava.
Zamisli si, da živiš nekje, kjer ni lekarn in trgovin. Torej ješ res samo hrano, ki jo najdeš, zakolješ, požanješ, izkoplješ. In s to hrano moraš ne samo preživeti, ampak tudi vnesti dovolj hranil, ki ti bodo zagotovila preživetje.
Razmisli in potem napiši odgovor.
[/quote]
Zanimivo, da ti to ven vlečeš, me zanima, koliko ljudi bi danes jedlo meso, če bi morali sami zaklati. Rastlinska hrana ima dovolj hranil za vse možne človekove potrebe, manjka B12, ki ni hranilo, ampak vitamin. Danes ga človek zna izolirat, zato živalskih prehranskih izdelkov ne potrebuje več, konzumira jih samo še iz navade in tudi to se bo drastično zmanjšalo, ker industrijsko gojenje živali zahteva preveč resursov.
Zagotovi ti pa preživetja nič ne – ker vsi umremo. 🙂
Opereš ti moj k*****. Je ni zadeve, ki bi spravila pesticide iz zelenjave in sadja, navkljub lažem o sodi bikarboni in ostalem sranju….. Edini način je lupljenje, pri solati, jagodah, češnjah, malinah, ribezu, borovnicah, dišavnicah ipd., seveda tega ne moreš izvajati 🙂
[/quote]
Potem pač ješ samo takšne stvari za lupit. Me pa zanima, kako ti dodane hormone iz mesa opereš
In prav kravi umetno dodajajo en kup dodatkov in steroidov in antibiotikov in verjemi, da kar ona zaužije, zaužiješ ti.
Vegani pa imamo tisti en vitamin. In tu je konec debate za vas. Napram temu, da živali ne trpijo itd…
[/quote]
Ne vem, koliko dodatkov dobijo v resnici krave in kure…. najbrž precej manj, kot jih skušate prikazati tule gor.
Sicer pa obstaja tudi domača reja, brez umetnih dodatkov (btw- ne misli, da rastlinskih hormonov, aditivov, e-jev ne dobiš veganskih proizvodih, tiste prodajne linije veganz in ostala sranja so bolj strupene kot večina mesa, ki ga prodajajo trgovine).
Torej, če bi ljudje jedli meso in mlečne idelke 1x do 2x tedensko, bi naredili več koristnega, kot s tem rinjenjem skozi zid. Moje mnenje pač.
Lahko noč pa mirne živčke 🙂
Ne vem, koliko dodatkov dobijo v resnici krave in kure…. najbrž precej manj, kot jih skušate prikazati tule gor.
Sicer pa obstaja tudi domača reja, brez umetnih dodatkov (btw- ne misli, da rastlinskih hormonov, aditivov, e-jev ne dobiš veganskih proizvodih, tiste prodajne linije veganz in ostala sranja so bolj strupene kot večina mesa, ki ga prodajajo trgovine).
Torej, če bi ljudje jedli meso in mlečne idelke 1x do 2x tedensko, bi naredili več koristnega, kot s tem rinjenjem skozi zid. Moje mnenje pač.
[/quote]
Če lahko en dodatek zvrneš, zakaj bi se potem z mlekom matral, ko večina odraslega človeštva laktoze ne more prebavljat, pa s hormoni nafilanim mesom?
[/quote]
Kaj živali ne trpijo? Kaj pa za tebe sploh je žival? S škropljenjem sadja in zelenjave se uničuje kaj? Slaba volja mogoče? Razen bolezni tudi zajedalce, kar pomeni, da zaradi zastrupitve pogine ogromna količina polžev, hroščev, gosenic, mravljic, ptic, ki te zastrupljene žužke jedo in tako dalje. A to niso živali? Mesojedci si kao zakrivamo oči pred mučenjem živali, saj itak me vidimo, kaj se pri vzreji in zakolu dogaja, tako nam je dostikrat očitano. Na lepo pakiranem fileju v trgovini pa se vse živalske muke ne poznajo. Ampak prav tako si oči zatiskate vi. Dokler ne vidite, se za vas to ne dogaja.
Kaj živali ne trpijo? Kaj pa za tebe sploh je žival? S škropljenjem sadja in zelenjave se uničuje kaj? Slaba volja mogoče? Razen bolezni tudi zajedalce, kar pomeni, da zaradi zastrupitve pogine ogromna količina polžev, hroščev, gosenic, mravljic, ptic, ki te zastrupljene žužke jedo in tako dalje. A to niso živali? Mesojedci si kao zakrivamo oči pred mučenjem živali, saj itak me vidimo, kaj se pri vzreji in zakolu dogaja, tako nam je dostikrat očitano. Na lepo pakiranem fileju v trgovini pa se vse živalske muke ne poznajo. Ampak prav tako si oči zatiskate vi. Dokler ne vidite, se za vas to ne dogaja.
[/quote]
Eno je polž, žuželka, hrošč ali gosenica, drugo pa govedo ali prašič, ki je kognitivno na ravni človeškega otroka ali pa enako pameten kot pes.
Eno je polž, žuželka, hrošč ali gosenica, drugo pa govedo ali prašič, ki je kognitivno na ravni človeškega otroka ali pa enako pameten kot pes.
[/quote]
Bolečino pa prav tako čuti. Hinavsko. Torej ne zagovarjate živali, ampak samo nekaj živali, oziroma povedano brez ovinkarjenja in prikrivanja, delate zdraho.
Dajmo enkrat za vselej razcistit, kateri vitamini in minerali manjkajo v uravnotezeni veganski prehrani, ker tuki pa nekateri res s svojimo predsodki in neutemeljenimi prepricanji oporekate znanosti.
Vitamin b12 pac ne more bit odgovor, ker ta vitamin primanjkuje tudi vecina vsejedcem in je dokazano da se v najboljso obliki dobi v razprsilu.
Kaj torej? Kje je razlog da svojih otrok ne bi hranili vegansko?
Dajmo najprej razcistit, kaj je uravnotezena veganska prehrana. Pa ne v teoriji, ampak v praksi.
Verjetno ti ne bo tezko pobrskat po spominu in napisat tedenskega jedilnika za druzino (stars ali dva in 2 – 3 otroci razlicnih starost).
[/quote]
Kot nalogo za dodatne tocke p vljuci za mizo se enega starostnika
Nimaš prav, jaz dobro vem, kaj pomemni veganstvo in ga na splošno podpiram – kar se tiče veganstva odraslih, opravilno sposobnih ljudi.
Ne podpiram pa hranjenja otrok z vegansko dieto, ker ne zagotavlja vseh hranil in posledično JE dieta.
Upam da razumeš pojem diete in pojem načina življenja?
[/quote]
Malo si si izmislil to zdaj. Ker ne zagotavja vseh hranil, je dieta? Nova definicija. Dieta je lahko vse kar zaužijemo (način prehranjevanja) ali način za hujšanje. Ko veganstvo primerjaš z LCHF shujševalno dieto te izpodbijam, ker veganstvo je popolnoma druga stvar. Nikoli bi bila dieta v tem pomenu besede.
Če pa želiš, da pojem dieta razumem še kot ga ti, ti pa lahko povem, da si v svojih očeh kot vegan, saj je danes sol jodirana, ker joda prek hrane ne moremo zaužiti dovolj.
[/quote]
Ni res, kar praviš. Večina veganov nas dobro ve za vsako živalco. In si ne zatiskamo oči v takšni meri kot vi. Če tedensko 2x ješ meso (verjamem, da večina mesojedcev večkrat, zato si bom pri računici dovolila malo svobode in ne bom upoštevala, da lahko kak dan obakrat jeste isto žival), si letno soodgovoren za smrt vsaj 110 živali.
Večina veganov je eko in bio zaradi zdravja in pesticidov, ki morijo male živalce. Osebno sem deloma samooskrbna s svojim vrtom. Lazarja (razen morda ponesreči) osebno še nikoli nisem ubila. Najbrž pa posredno s kupovanjem kakšne domače zelenjave. In tega se zavedam mi ni vseeno. SemIn pa zaenkrat pomirjena, da zaradi mene in mojega povpraševanja ne trpi več 10 milijard živali v mesni industriji. Vsak posameznik pripomore k zmanjšanju. Tega se premalo ljudi zaveda. Da so številka, ki šteje.
[/quote]
Kot obstaja tudi preprosta polnovredna hrana, ki jo ješ morda tudi ti in vsi vegani. Stročnice, žita, oreščki, semena, sadjr in zelenjava. Veganz ipd. reči so veganski “junk food”, ki ga ne jemobi redno, le kot priboljške.