Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ali je veganska prehrana primerna za otroke?

Ali je veganska prehrana primerna za otroke?

Nič skrbet. Vse to za nas naredijo mesarji. Mi samo spečemo 🙂 Ali pa zgolj pogrejemo v mikrovalovni. Kak golaž, pasulj s prekajenim mesom …

Najboljša so pa pečena svinjska rebrca s praženim krompirjem. :))
[/quote]

Hja, tudi za vegane drugi oberejo in predelajo zelenjavo, sadje, žita, oreške itd., oni sedejo za mizo in pojeco. Če hočete biti sami svoji pridelovalci hrane, je pač texas chainsaw massacre stil.

Imaš kak link ki potrjuje tole, ali samo domnevaš?
Sprijaznite se že, da za hrano mesojedcev in tudi vegetarijancev živali umirajo. Le da jih eni pojejo, drugi samo zastrupijo ali obsodijo na smrt z odvzemom življenjskega prostora.
[/quote]

Že, že, ampak v količini je velika razlika

za govedino proti pšenici, krompirju, rižu se porabi 160x več površin in se sproduca 11x več toplogrednih plinov [b]na kalorijo[/b]

Jemo tudi vlaknine. Solato, rdečo peso, papriko, jabolka, banane, pomaranče :)))))))
Tak vmes med kosilom in večerjo. Kaj je boljšega, da po nekaj kosih pohanega mesa poješ jabolko, medtem, ko čakaš na večerjo (še par kosov pohanega mesa) :))))))
[/quote]

Saj to je problem. V prehrani ki si jo naštel/a je zaznati vsaj 4× pomanjkanje vlaknin dnevnega vnosa.

Popravek: mesojedci jih najprej zastrupijo in potem pojedo, posredno pa zastrupijo in na smrt obsodijo še številne druge živali z odvzemom še več življenjskega prostora.

Jemo tudi vlaknine. Solato, rdečo peso, papriko, jabolka, banane, pomaranče :)))))))
Tak vmes med kosilom in večerjo. Kaj je boljšega, da po nekaj kosih pohanega mesa poješ jabolko, medtem, ko čakaš na večerjo (še par kosov pohanega mesa) :))))))
[/quote]
Potem pa jamranje zaradi prebavnih težav, prdenje….

https://siol.net/trendi/zdravo-zivljenje/ne-jejte-sadja-po-obroku-348011

Popravek: mesojedci jih najprej zastrupijo in potem pojedo, posredno pa zastrupijo in na smrt obsodijo še številne druge živali z odvzemom še več življenjskega prostora.
[/quote]

Veš zame je to isti k***. Kot da bi rekla, da je moja soseda kadilka, ker pokadi škatlo cigaret na dan, jaz pa nisem, ker pokadim samo tričetrt škatle. Več dima pride v njena pljuča, ampak kadilki sva obe. Obračaj kakor hočeš.
In še vedno ni nobenega linka ali zanesljivega vira podatkov, ki bi potrdili vaše trditve. Pa pravzaprav niti ni vredno truda. Kot pravim, isti k****.

Naslednjič pa sam guglaj
https://www.skepticalscience.com/how-much-meat-contribute-to-gw.html

Je primerna, če je uravnotežena. Enako pri mesojedcih. Jedilnik vegi otroka:

https://www.youtube.com/watch?v=vkfivA7ok40

https://www.youtube.com/watch?v=CaAjm5LEtl0

Tisti, ki ste polni predsodkov, sploh niste sposobni dojeti, da 90% soje gre za hrano živalim, da ti dobiš svoj zrezek.
[/quote]

Nope. Nase krave setkajo po pasnikih.

Še ena luštna vegan družina
https://youtu.be/EKBsgB3_2yg

Veganska prehrana ni uravnotežena prehrana.

Ma ne ven niso samo otroci veganov zelo suhi. Sin ima sošolca, ki ima tudi na 140 30 kg pa je vsr. Sama kost in koža ga je. Pač tak je in se ne mire zredit. Hči ima tudi ene dve došolki ki imata cca 10 kg manj kot moja hči, pa moja ni močne postave.

Mislim da starši moramo pač skrbeti da je hrana raznovrstna, da prejmejo otroci čim več hranljivih snovi in da se čim več gibajo če je le možno na svežem zraku.

Ma ne ven niso samo otroci veganov zelo suhi. Sin ima sošolca, ki ima tudi na 140 30 kg pa je vsr. Sama kost in koža ga je. Pač tak je in se ne mire zredit. Hči ima tudi ene dve došolki ki imata cca 10 kg manj kot moja hči, pa moja ni močne postave.

Mislim da starši moramo pač skrbeti da je hrana raznovrstna, da prejmejo otroci čim več hranljivih snovi in da se čim več gibajo če je le možno na svežem zraku.
[/quote]

Moj otrok ima 141 cm in 31 kg, pa sploh ni kost in koža..je vitek, celo nekaj mišic…
Kaj je za vas kost in koža? Sej otrok okrog 9-11 star še ne rabi oziroma nima potrebe po mascobnih zalogah, to se prehitro pride..
Pa moj otrok ne je malo, cisto normalno se prehranjuje, seveda tudi meso.

He,he.Nobenega problem ni z vitaminom B12.Ljudje,ki vedo o tem premalo,vztrajno ponavljajo zgodbe o B12.Seveda je potrebna uravnotežena prehrana.
B12 sodeluje pri ustvarjanju rdečih krvnih telesc in živčnega tkiva.
Najboljši viri so kvašeni izdelki iz soje,morske alge in nekatere vrste morske hrane.

Ampak a otroci potem bolj jejo zelenjavo npr., ker večina je ne mara, če mu pa odrečeš meso, pa potem toliko bolj je sadje in zelenjavo, ali kako?

Moji jejo čisto vso zelenjavo in čisto vse sadje. Za malico imajo zelo radi narezano kumarico in datlje, za večerjo radi pomakajo čips iz surovega sladkega krompirja v humus. Trenutno je to zdaj priljubljena hrana 🙂

Rabim kakšno idejo – kaj bolj lokalnega jeste za večerjo?
A se potem samo meni zdi da otroci ne marajo zelenjave?

Moji so zelenjave vajeni od malega. Radi imajo pečen krompir, ponavadi prerežem na pol in pečem neolupljenega. Jejo solate z žitaricami, recimo zelena z rižem, kvinojo, ali s stročnicami – čičeriko, naribanim korenčkom…kar je pač doma. Za preliv imajo radi avokado, da je kremasto, sicer pa balzamični kis in bučno olje.
Danes bo za večerjo pečen običajni in sladki krompir z popečenimi bučkami (bučke popečem s cebulo in česnom v voku) in solata. Za jutri kuham juho iz maslenke, omako iz leče in riž.

Malo izven teme, ampak če ti ni odveč: kako spečeš sladki krpmpir, meni se vedno zažge?

Pečen in kuhan je prej kot navadni. Narežem na večje kocke in ga dam pečt, ko se običajni že nekaj časa peče,dam vse skupaj na 180 stopinj za 15min. Pa mi še takrat radi robovi mal počrnijo.
Če pečem samega, ga dobro operem, večkrat prebodem z vilicami in pečem celega na peki papirju do mehkega,kakih 30 min najprej, potem pa še okoli 10, če je velik. Prej pritisnem s prstom, da preverim, če je mehek. Tak potem ni zažgan.

Hvala! Preizkusim.

Zanimivo, da to omenjate. Že en lep čas nazaj so ugotovili, da nam v prehrani primanjkuje joda (kar povzroča golšavost), zato vsi, tako vsejedi, kot vegani, zaužijemo sol, ki je obogatena z jodom. Tudi vsejede nosečnice potrebujejo večji vnos folne kisline, kar se zagotavlja s prehranskimi aditivi. Da ne pozabim – veganska prehrana vsebuje veliko več folne kisline, kot vsejeda.

Nobena prehrana, ki ji je potrebno DODAJATI hranilne snovi, ni primerna. Nobena. Žal.
[/quote]

Samo malo!

A vegan lahko vsiljuje veganstvo ostali pa morajo bit tiho!
Do 16 leta naj otrok je vse!
Potem pa naj bo zaradi mene vesoljec!

Zasrala si se mi že na začetku, ko si napisala, da materino mleko ni vegansko. Ne vem, od kje ti ta budalaština, ampak vegani zagovarjajo ravno to, da mora vsaka vrsta piti svoje mleko in da smo ljudje edini debili, ki do pozne starosti goltamo joškin sok drugih živih bitij, natančneje krav, katerih mleko je narejeno, da malega telička spremeni čim hitreje v večtonsko žvad.

+ vsi, ki jamrate nad “suhim veganskim frocovjem” mate doma ziher zašpehana dedeta, ki jih bo pobrala sladkorna al pa kap pri 50ih.

New Report

Close