Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ali kaj berete …

ali kaj berete …

pa ne mislim samo otroške literature in raznih knjig v zvezi z odraščanjem, prehrano, boleznimi,… Nekaj samo za dušo. Jaz že tako dolgo nisem brala nič zase, da sem v nedeljo eno knjigo, ki mi je prišla pod roke dobesedno požrla. Pa me zanima, kaj berete ve?
Naslov “moje” knjige je Ledene magnolije, avtorice Marjane Moškrič.

Pa lep pozdrav vsem!
Tana

Trenutno berem roman o ljubezni, seksu in otrocih – Trije v postelji!

Super!

lp, ina

Jaz trenutno za dušo berem Paul Kropp, Vzgajanje bralca. Duša šecen lep čas ne bo prebrala cele knjige 😉

Nazadnje sem prebrala knjigo Alison Parker ” Le kako ji to uspe?”. Zelo, zelo, zelo priporočam. Prebrala sem jo dobesedno v hipu in se prav gromozansko zabavala zraven.

Špel@, tole je tudi moje zadnje branje. Pa ne samo, da sem se narežala zraven, tudi pošteno zamislila sem se ene parkrat.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

moja zadnja branja (recimo iz zadnjih 3 mesecev)
– Le kako ji to uspe? (zdaj bere mož, se reži zraven)
– Trije v postelji
– Ženska francoskega poročnika
– Dnevnik varuške (skoraj srhljivo, a tudi smešno)
– Hiša peska in megle
– Buda iz predmestja
– Watermelon (angl.)
– 5/4 of the orange (angl.)

na polici čaka še
– Jaz, gejša
– Ljubljena
– Bridget Jones 2
– Nikoli končana zgodba
– Sushi for beginners (angl)
– La cuchina
– Panika
– Polikane gube in dvignjeni balkoni (a je tak naslov, pišem na pamet)

potem pa bom šla spet v iskanje :)))))

Moje naj vseh časov pa so:
Kot voda za čokolado
Eno leto vdova
Metafizika cevi
Od mene k tebi (pesniška zbirka Neže Maurer, kot Medvedek Pu na Pavčka, sem jaz mahnjena na Maurerjevo)

Priporočam pa še:
Vanilija in čokolada
Paddy Clark, ha, ha, ha
Ženska in pajac
Kobra (dober triler)

pa še kaj bi se našlo na naših policah doma, z možem sva treščena na knjige, dete hodi po stopinjah :)))

Jaz sem ravno včeraj prebrala zadnjo stran knjige Trije v postelji.. Zelo fajn, za dušo sprostit.. :)) Res super.
Lp, Sara:)

Pozdravček!

No moja zadnja prebrana je Davincijeva šifra (upam, da sem prav napisala).

Zelooooo dobra knjiga. V hipu prebrana pa čeprav ima čez 400 strani.

lp

Moje naj pa so:

– Sanje v megli
– Ženici
– Mesto radosti
– Izgubljena legija
– Carmen
– Mali princ…

Nazadnje pa sem prebrala Naredi se, da je ne vidiš (Mary Higgins Clark) – pač njen stil, ki mi paše na eks, vsebino pa takoj pozabim :((, sedaj pa je na vrsti La Cucina (dobra!).

Trenutno:
– Statve življenja
– Mir z Bogom
– Peta ženska

Tinkara C, če ti je bila všeč Kobra, potem ti priporočam knjigo Enajsta nadloga. Če je ne dobiš, ti jo lahko posodim za en krog. Meni je bila še za dlako bolj všeč.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Meni pa je Zlikane gube in …balkoni čisto brezvezna. Tipično ameriška. Zasmejala sem se točno 3x, pa sem drugače zelo ”zabavna” oseba. Zdaj pa berem Žensko francoskega poročnika. Bomo videli, sem šele na 10 strani.
LP

Trenutno berem Omerto.
Na polici pa čaka še Lisjak.

Lp, Maja

Pravkar končala z Jaz, gejša. Zdaj me pa čaka Peta ženska.

Tina, če ti je bila všeč Metafizika cevi, preberi še ‘S strahospoštovanjem’. Je tudi od Amelie Nothomb. Jaz sem najprej prebrala zadnjo, potem sem besno iskala prvo, pa sem bila nekoliko razočarana.

Lp, Maja

Trenutno berem Panika Dese Muck. Nisem se prisla dalec, ker je branje omejeno na pol ure na dan, ampak zaenkrat se zelo zabavam.

Helena

Trenutno Gilgameš v prostem prevodu Raoula Schrotta.

LP Neja

MajaL, sem jo že prebrala, zares dobra knjiga, ampak se prej nisem spomnila naslova. Hvala! Še kak dober predlog?
Majav, hvala, bom poiskala.

Imam rada 3 vrste knjig – ene so za pamet na pašo in sprostit, druge so za razmišljat, tretje pa za popolni bralni užitek. V zadnje spadajo Ženska francoskega poročnika, Ljubljena, The bluest eye (prav tako Toni MOrrison), karkoli od Maye Angelou, vse od Jane Austen :))), Charles Bukowski in še kaj …
Cankarja pač nisem nikoli rada brala …
T.

Jaz sem prebrala:
– Le kako ji to uspe (ful, ful dobra),
– Zlikane gube štrleči balkoni (tako kot je že zgoraj napisano – tipično amEriška, meni ni bila všeč),
– Življenje je noro (nekaj takega, nisem sigurna – tudi ful, ful dobra – zelo priporočam).

Lep pozdravček!

Evo jaz sem pa vse knjige Harry Potterja. Vzela sem jo za “firbec” pa me je pritegnila da sem še ostale. Preden sem imela škrata je šla povprečno ena knjiga na teden, pol pa PET let razen pravljic pa priročnikov nič. Zdaj beren Da Vincijevo šifro zgleda obetavna.

Trenutno Trije v postelji, sem še na prvih straneh. Sicer pa knjigo berem v službi, pridem 10 min prej, ker doma mi enostavno ne znese ;-))

Jaz pa trenutno berem Zimska vrtnica, čakata pa še Panika in Dnevnik varuške.

Se strinjam s tabo glege Zlikanih gub…, vsi so jo zelo hvalili, pa ko sem jo brala, sem se spraševala, če je z mano kaj narobe, ker mi ni bila smešna, “kr neki”…
Meni je zakon Maeve Binchy, sedaj berem Pri Quentinu…mislim, da je to edina, ki jo še nisem prebrala, pol pa konec, smrk smrk :((

Še dobro da je Tinkara C napisala toliko naslovov – večino prebrala v zadnjem času. Ravnokar končala Vanilija in čokolada (ful dobr, za dušo), trenutno kot kriminalkamanijak berem en špeh o švedskem inšpektorju Willanderju (avtorji mi žal uidejo) Bela levinja. Dobi se več knjig istega pisatelja s tem inšpektorjem, ta ki jo berem je druga. Zelo lepi opisi Švedske, malce drugačen stil. Priporočam!
Potem še Maeve Binchy (upam da sem prav napisala, priimek gotovo drži) – Pri Quentinu, Šklatna Bukev, Tara – Irska z vsem svojim čarom, nežno, mehko, daleč od osladnosti.
Seveda Harry Potter!
Vrtnarica z Guernseya (tja bi rada enkrat šla, mora biti ful dobro, otok v Rokavskem prelivu), polkriminalka.
Minette Walters – vse, še posebej Valolom.
Dnevnik varuške, krasna, konec me je tako pretresel, da mi še danes ne gre iz glave, sicer kar zabavna.
Jaz gejša za mirne večere, na nek način zelo pretresljivo, tako drugačno da je tuje…
Bridget Jones 2 prebrala ob izidu, nekako se ne morem odločit da bi šla gledat še film, mi je bila knjiga kar všeč.
Kobra – za ljubitelje napetih trilerjev, in tiste, ki radi gledate raznorazne forenzično-patološke filme (jaz, na primer).
Madonca sem pa res že kar veliko prebrala zadnje čase…
Za tiste, ki še nimate časa … po petem letu otroka se kdaj pa kdaj že najde kakšna urica…
lp tinca

Meni osebno je še po dolgih letih še vedno najboljša knjiga vseh časov: “Mojster in Margareta”.

New Report

Close