ali kaj berete …
pa ne mislim samo otroške literature in raznih knjig v zvezi z odraščanjem, prehrano, boleznimi,… Nekaj samo za dušo. Jaz že tako dolgo nisem brala nič zase, da sem v nedeljo eno knjigo, ki mi je prišla pod roke dobesedno požrla. Pa me zanima, kaj berete ve?
Naslov “moje” knjige je Ledene magnolije, avtorice Marjane Moškrič.
Pa lep pozdrav vsem!
Tana
moja zadnja branja (recimo iz zadnjih 3 mesecev)
– Le kako ji to uspe? (zdaj bere mož, se reži zraven)
– Trije v postelji
– Ženska francoskega poročnika
– Dnevnik varuške (skoraj srhljivo, a tudi smešno)
– Hiša peska in megle
– Buda iz predmestja
– Watermelon (angl.)
– 5/4 of the orange (angl.)
na polici čaka še
– Jaz, gejša
– Ljubljena
– Bridget Jones 2
– Nikoli končana zgodba
– Sushi for beginners (angl)
– La cuchina
– Panika
– Polikane gube in dvignjeni balkoni (a je tak naslov, pišem na pamet)
potem pa bom šla spet v iskanje :)))))
Moje naj vseh časov pa so:
Kot voda za čokolado
Eno leto vdova
Metafizika cevi
Od mene k tebi (pesniška zbirka Neže Maurer, kot Medvedek Pu na Pavčka, sem jaz mahnjena na Maurerjevo)
Priporočam pa še:
Vanilija in čokolada
Paddy Clark, ha, ha, ha
Ženska in pajac
Kobra (dober triler)
pa še kaj bi se našlo na naših policah doma, z možem sva treščena na knjige, dete hodi po stopinjah :)))
MajaL, sem jo že prebrala, zares dobra knjiga, ampak se prej nisem spomnila naslova. Hvala! Še kak dober predlog?
Majav, hvala, bom poiskala.
Imam rada 3 vrste knjig – ene so za pamet na pašo in sprostit, druge so za razmišljat, tretje pa za popolni bralni užitek. V zadnje spadajo Ženska francoskega poročnika, Ljubljena, The bluest eye (prav tako Toni MOrrison), karkoli od Maye Angelou, vse od Jane Austen :))), Charles Bukowski in še kaj …
Cankarja pač nisem nikoli rada brala …
T.
Še dobro da je Tinkara C napisala toliko naslovov – večino prebrala v zadnjem času. Ravnokar končala Vanilija in čokolada (ful dobr, za dušo), trenutno kot kriminalkamanijak berem en špeh o švedskem inšpektorju Willanderju (avtorji mi žal uidejo) Bela levinja. Dobi se več knjig istega pisatelja s tem inšpektorjem, ta ki jo berem je druga. Zelo lepi opisi Švedske, malce drugačen stil. Priporočam!
Potem še Maeve Binchy (upam da sem prav napisala, priimek gotovo drži) – Pri Quentinu, Šklatna Bukev, Tara – Irska z vsem svojim čarom, nežno, mehko, daleč od osladnosti.
Seveda Harry Potter!
Vrtnarica z Guernseya (tja bi rada enkrat šla, mora biti ful dobro, otok v Rokavskem prelivu), polkriminalka.
Minette Walters – vse, še posebej Valolom.
Dnevnik varuške, krasna, konec me je tako pretresel, da mi še danes ne gre iz glave, sicer kar zabavna.
Jaz gejša za mirne večere, na nek način zelo pretresljivo, tako drugačno da je tuje…
Bridget Jones 2 prebrala ob izidu, nekako se ne morem odločit da bi šla gledat še film, mi je bila knjiga kar všeč.
Kobra – za ljubitelje napetih trilerjev, in tiste, ki radi gledate raznorazne forenzično-patološke filme (jaz, na primer).
Madonca sem pa res že kar veliko prebrala zadnje čase…
Za tiste, ki še nimate časa … po petem letu otroka se kdaj pa kdaj že najde kakšna urica…
lp tinca