Ali katera dela v vrtcu? – prosim pomoč
Sem obljubila, da bom še tule povprašala.
Namreč, moja sestrična dela prekvalifikacijo za pomočnico vzgojiteljice (šola je v Škofji Loki). Pogoj za pristop k zaključnemu izpitu je tudi opravljenih 5 nastopov v vrtcu. Problem pa je v tem, da je v nobenem vrtcu ne vzamejo. (Isto jamrajo tudi ostali, ki delajo to šolo). Da ne bo pomote – z njo ni nič narobe. Enostavno se vzgojiteljicam po vrtcih ne da ukvarjati z njimi in potem rečejo, da nimajo časa, pa da je še njih preveč, itd.
Preklicala je že praktično celo Gorenjsko, pa brez uspeha.
Ali je morda kakšna izmed vas zaposlena v vrtcu (po možnosti Gorenjska ali LJ) in da ve, da bi bili pripravljeni vzeti mojo sestrično, da oddrda tistih 5 uric?
Sestrična je že 1 leto delala kot pmočnica vzgojiteljice v vtrcu!!! pa ji niso nič priznali.
O Zavodu za zaposlovanje, ki sponzorira in forsira izobraževanje, kjer je že tako ali tako preveč kadra, pa raje ne bi….
Hvala za vsakršno pomoč!
Poskusite v vrtcu Jelka. Pokliče naj ga. ravnateljico in jo prosi, da bi rada te nastope opravila v zares kvalitetnem vrtcu z visoko usposobljenimi kadri in si tako tudi pridobila čimveč izkušenj, ki jih bo potrebovala.
Ta vrtec ima veliko izkušenj z integrirano prakso tako z visoko vzgojitelj., kot s srednjo vzg. šolo.
Veliko sreče!
Draga Barbara, ravno na Jesenicah je največji problem za dobit prakso! Ena moja prijateljica hodi na Ljudsko univerzo Jesenice v ta program in vsi njeni sošolci jamrajo, da so jih na Jesenicah na upravi na hitro odslovili. Jeseniški vrtec pa pokriva območje od Koroške Bele do Hrušice. :(( Tudi v Kranjski Gori, Žirovnici in okolici bolj slabo kaže.
Ker moja sestrična dela šolo v Škofji Loki, so ji na Jesenicah v vrtcu rekli, da je ne morejo vzeti, ker pač dela šolo v Šk. Loki. Larifari! Saj tudi jeseniških ne vzamejo!
Mimogrede, vzgojiteljice v jeseniškem vrtcu pozna moja sestrična, saj je eno leto tam delala. Jaz jih ne poznam, ker je moje detece še premajhno. :))
Ja tudi jaz sem imela probleme z vzgojiteljicami, pa sem rabila samo tri urice dopoldan, da bi izpeljala zelo zanimiv projekt za diplomsko nalogo. Res je, so vzgojiteljice, ki se jim ne da ukvarjat s študentkami.
So pa tudi take, ki jih sprejmejo z veseljem in navdušenjem, da se bodo kaj novega naučile tudi same.
Jaz sem doma na primorskem, pa sem našla primerno vzgojiteljico na dolenjskem, tako da…
morda pa se tvoja sestrična ne bi omejila samo na gorenjsko…
OJ PUNCE
pri nas vzgojiteljice nimamo nč pri tem kdo bo pri nas na praksi in kdo ne . to določa ravnateljica vrtca. in ne mores kar priti v vrtec 5x in nekaj narediti in iti. potrebne so priprave učenke kot tudi nas vzgojiteljic. kajti ti nastopi morajo biti vsklajeni, ona dela nastope za pomočnico vzg. in ne more tega narediti kar sama. potem je potreben tudi čas ravnateljice da pride hospitirat nastop…itd.
če povem iz moje koze se tudi sama na daleč izogibam takih nastopov ker mi prinesejo še več pisanja priprav, ker moram tudi sama nastopati pred ravn. in s tem več dela. s tem pa ne pridobim nič tudi točk več ne dobimo. tako da si potem mislis za koga se bos potem se dodatno obremenjeval in si nalagal delo. je egoistično in sebično ampak tako je. zato se tudi večino izogibamo in izogibajo takih nastopov. potrebno je kar nekaj časa zato… in ravnateljica ima ze tako določeno kvoto nastopov ki jo mora letno opraviti v vrtcih…
v glavnem nazalost je to tako ampak mislim da to jemljete preveč zlahka samo da bi bilo narejeno pa nazalost ne gre tako
lp