Ali katera uporablja Chanel no. 5?
Ce smrdi zakaj je pa potem najbolj prodajan parfum na svetu?
Danes sem poslusala eno oddajo, kjer je bilo govora o tem parfumu, in so rekli, da se je Coco odlocila zanj, ker je imel mocan cvetlicni vonj, kot so ga takrat uporabljale prostitutke, za tem mocnim vonjem, pa da sledi povsem cist vonj in kombinacija naj bi govorila o seksualni, a posteni zenski. Zbirala je med 10 vonji, ki ji jih je pripravil kemik, skoraj izbrala no. 22, ki naj bi bil bolj cist, minimalisticen, a si je premislila in izbrala no. 5 .
Za moj okus je Chanel 5 hype.
Ostala Chanelova kozmetika pa je top.
Poleti uporabljam Chanel Chance.
Redno pa kupujem dekorativno kozmetiko. Vsako sezono obvezno en lak iz sezonskih kolekcij,ker so barve neponovljive, redno pa upoarbljam še kultni odtenek Rouge Noir.
Večinoma nosim njihov črn kajal pa vodoodporen svinčnik v odtenku Marine.
Šminke večinoma Rouge Coco – obe verziji.
Pa puder in občasno kak četvorček senčil, ki so ravnotako narejena v neponovljivih in kompatibilnih kombinacijah.
Pa maskaro Inimitable.
stran ga vrži – ker v roku 3-5-ih let se popolnoma spremeni organoleptika vonjav, tudi parfum se pokvari, če je hranjen na svetlobi in sobni temeraturi, čeprav so vonjave fiksirane v etanolu. Se spremenijo esence- tako kot olje postane žarko, tudi komponente parfuma izgubijo svojo prvotno aromo.
Pravilom a moraš parfum, ki je odprt in ki ga dalj časa ne uporabljaš, hraniti v hladilniku
Ga uporabljam,sicer pa je to bolj parfum za temnolaske z temnejšo poltjo.meni izredno odgovarja in je omamen- to pa pove moški spol:)v povratni informaciji.Je pa res,da v poletju in vročini,meni ne diši in se ga takrat izogibam.Zelo je res da vsak tip kože oddaja,glede na sestavine v parfumu,drugačen vonj,in tudi mi druge vonjave dišave sprejemamo drugače.Če te ta parfum odbija potem nikakor ni za tvojo kožo.pozdravček
stran ga vrži – ker v roku 3-5-ih let se popolnoma spremeni organoleptika vonjav, tudi parfum se pokvari, če je hranjen na svetlobi in sobni temeraturi, čeprav so vonjave fiksirane v etanolu. Se spremenijo esence- tako kot olje postane žarko, tudi komponente parfuma izgubijo svojo prvotno aromo.
jaz imam eno flaško nekje že 10 let – amapak jo hranim neprestano v hladilniku – struktura, organoleptika popolnoma nespremenjena! Ko ga uporabim morda 1x letno, ga dam ven za cca 2 uri uporabim, pa potem spet nazaj v hladilnik…..
Pravilom a moraš parfum, ki je odprt in ki ga dalj časa ne uporabljaš, hraniti v hladilniku
[/quote]