Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali kdo dozira tekoči prašek kar v boben pral. stroja?

Ali kdo dozira tekoči prašek kar v boben pral. stroja?

Jaz sem pri prejšnjem stroju dala kar v boben dve okrogli dozirni skodelici – eno s praškom in drugo s kisom namesto mehčalca in je bilo vedno vse ok oprano. Zdaj imam nov stroj, pri katerem se mi tiste dozirne posodice zatikajo med gumo pri vratih in se mi je celo enkrat že zato ustavil boben. Še kdo dozira tekoči prašek v boben in kako? Ali ga lahko kar vlijem na oblačila in čez še kis? Ali dajete v tisti predalček zgoraj – tega se izogibam, ker naj bi se s tekočim praškom vse zapacalo. Kam v tem primeru dati kis?

V dozirno posodico/žogico ali direkt , vseeno je :-))

1. prašek nikoli ni tekoči-na
2. zamenjaj dozirno posodico (so različnih velikosti in oblik)
3. NIKOLI se ne da HKRATI v boben detergent in kis. Detergent je baza, kis pa kislina in se med seboj IZNIČUJETA. To je znanje 7. razreda OŠ.

Meni je serviser nekoč dejal, da je veliko bolje če se da prašek ali gel direktno v boben, kot pa kakorkoli drugače!

Pralni prasek,tekoci pa tudi kis vse direkt ,potem pa takoj stroj vkljucit

Jaz dam od nekdaj gel v dozirno posodico/žogico in v boben s perilom, prašek pa kar posujem po perilu v bobnu. Ko je oprano, vzamem ven žogico, jo napolnim z mehčalcem in dam nazaj v perilo in spustim program za mehčalec, nato na koncu še enkrat ponovim centrifugo in je perilo že skoraj suho. Tako se mi ne morejo zapacati cevi, niti dozirni predali, ker skozi teče samo voda. Zato tudi smrdeti nima kaj.

A se še komu dozirna kroglica zabaše v gumo pri vratih?

Gel za pranje temni oblačil nalijem v dozirno kroglico in dam direktno na perilo v boben. Še nikoli se mi ni zataknila v gumo ali kamorkoli. Prašek pa nasujem v predalček.

Gel vedno v žogico, prašek v posodo.

Nikoli se mi ni zataknilo kaj v gumo pri vratih, pralni stroj ni nikoli smrdel in ga tudi nikoli nisem čistila (kot tu berem, da ga nekatere s pranjem praznega bobna), res pa vratca vedno ko ni v uporabi, pustim priprta.

Jaz uporabljam dozirne dozice take velikosti kot jih ima ariel za madeže. Mi je skoraj neverjetno da bi se zatiknila za gumo! Kakšne pa uporabljaš ti?

New Report

Close