Ali kdo jemlje magnezij kot prehranski dodatek? Kako vpliva na vas? So kakšni stranski učinki?
Uporabljam. Samo magnezijev klorid, sol. Nič šumečk.
Trenutno jemljem eno čž mg soli raztopljene v 2dl vode in spijem razdeljeno preko dneva. Poleg tega si ga še mažem čez kožo.
Ravno prebolevam virus in mi pomaga pri dvigu imunskega sistema, ker se mi je popolnoma sesul. Poleg še ostalih mineralov, tudi sode bikarbone, MSM.
Pomaga mi pri:
ni hitrega utripa srca, žile so prožnejše
nič več ni previsokega krvnega pritiska, srce je močnejše
daje mi energijo čez dan, fizično in psihično, ponoči spanec
ni več stalne utrujenosti, bolečin, korak zopet prožen
nič več živčne vojne, meglenih možganov
izboljšal spomin
izboljšal zobno sklenino, pozdravil paradontozo (si jih čistim z raztopino ali namažem dlesni)
ni več zaprtja, črevo se normalno in lahkotno sprazni, redno vsak dan
Pri poškodbah, izvinih gležnja, udarcih, poškodbah pri pretežkem in dolgotrajnem fizičnem delu, je omilil bolečino, zdravil vnetje, otekline so hitreje splahnele itd.
Opažam, da bi ga bilo potrebno uporabljati vsak dan, ne le ob hudih težavah, ker dlje traja, da se telo napolni z manjkajočim mineralom.
Ima še preveč dobrih učinkov. Stranski učinek je, da nas psihično in fizično spravi zopet v red, celo stare in bolne ljudi.
oglasil se je še en norc. kvalitetno so te zvežbali da plešeš kot oni svižgajo tisti donat si ti lahko porineš v rit, skupaj z vsemi jogurti in podobnimi bedarijami, ki ti jih prodajajo kot učinkovite, neke bifidus pa probiotiki in proteini. v teh izdelkih je ravno toliko tega, da še podgana orng prdnit ne more. in odgovor avtorici jemlji magnezijev citrat od krke, klorid se zelo slabo absorbira, še citrar komaj pod 20 procent. najboljša zadeva je magnezijev threonate sicer pa je bolje, da si kupiš bazični prašek, to je magnezij kalcij d vitamin, ki je v tej kombinaciji še proti zakisanosti in deluje že po nekaj minutah. si kot nov. kupi si od rudolfa keila basen citrate ker je edini na tržišču, ki ima več magnezija kot kalcija, kar je pomembno pri presnovi le tega višek kalcija je namreč škodljiv
Super. Koliko količinsko ga jemlješ? Koliko mg na dan?
[/quote]
1 čž mgcl2 je potrebni dnevni vnos, okr 600mg magnezija.
Kar je več ga telo izloči.
Ni ga treba jemati, ker je grenak, lahko povzroči drisko, čez kožo se še bolje absorbira.
Zadošča mazanje čez kožo, tudi kot kopel, obloge. Oziroma oboje, pri hujših obolenjih, sploh v sedanjem času virusnih obolenj.