Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali kdo od vas jemlje Magnezij v katerikoli obliki?

Ali kdo od vas jemlje Magnezij v katerikoli obliki?

Večkrat me muči utrujenost, pa nočni krči v nogah (meča), nekje so mi povedali, da mi mogoče primanjkuje magnezija in da bi bilo dobro vsak dan vzeti kakšno šumečo tableto Mg. V trgovini sem kupila šumeče tablete Mg250, ampak ne vem, ali naj res vsak dan vzamem eno ali je to preveč?
Sodelavka pa mi je povedala, da te šumeče tablete niso učinkovite, da če res želim, da mi bo magnezij kaj pomagal, naj jemljem Magnezijev citrat. O tem ne vem nič.
Ali kdo od vas jemlje magnezij ali magnezijev citrat in ali vam kaj pomaga?

Da, magnezijev sulfat, epidermalno.

mogoče pa si kej prebereš o tem, al bi blo to prezahtevno zate?
ene 5 min na googlu bi za povprečne možgane znalo zadoščat

Ne nasedaj reklamnim fintam, vsaka magnezijeva šumeča tableta (1 na dan), ti bo pomagala pri krčih v nogah, pa tudi čisto navadna voda, ker si lahko samo preveč rehidrirana in je to to.
Poskusi, če ti manjka magnezija je po dveh tabletah že ok. Ni pa ga potem treba kar naprej jemat za preventivo.
Za resno diagnozo, zakaj krči v nogah pa poskusi v laboratoriju, je tudi vsak dober.

Ko se me lotijo krči v nogah, spijem eno Mg šumečo tableto. Meni pomaga, sicer pa se baje dobi v lekarni nek Mg, ki je še boljši. Predlagam, da greš vprašat.

jaz imam tole, šumeče niso priporočljive, ne magnezij, ne karkoli druga.

http://www.moja-lekarna.com/p-6155-magnex-tablete-30-tablet.aspx

V DM imaš 400 mg in je ok, če vzameš eno na dan.
Šumeče imajo preveč sladkorja in premalo Mg.

Jaz pijem veliko vode, vsake toliko DonatMg in šumeče tablete – Vem, da naj ne bi bile najboljše, ampak so najbolj ugodne in priročne..

Kaj pa potem magnezijev citrat? Pravijo, da je bolj “direkten”, da je skratka boljši od šumečih tablet magnezija.

Ja potem pa kupi ta citrat… je kar precej dražji….

Magnezijev citrat se lažje prebavi in se bolje absorbira v telesu kot druge oblike magnezija.

Vir magnezija, ki prispeva k:

zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,
delovanju mišic,
delovanju živčnega sistema,
ohranjanju zdravih kosti in zob,
ravnotežju elektrolitov,
sproščanju energije pri presnovi,
normalnemu psihološkemu delovanju.
Magnezij ima prav tako vlogo pri sintezi beljakovin in delitvi celic.

Če ti donat ali katera koli druga voda z mg ne povzroča težav, spij kozarec donata na dan. Nobenih tablet in tega. Če že, potem to, kar so ti že omenili, citrat ali sulfat.

Pa malo pazi tudi pri prehrani – kadiš, piješ preveč kave, mleka, še kaj drugega, kar zavira absorpcijo?

In kakšna je razlika med Mg sulfatom in Mg citratom? Kaj je boljše za človeka?

Jaz jemljem zaradi športa (kolesarjenje) magnezij v prahu, ki ga prodajajo v DM. Shranjen je v taki podolgovati vrečkici v kateri je enkratna doza, tisto med športanjem enostavno odprem in stresem v usta. Pa še dobrega okusa je in ne rabiš nobene vode da ga vzameš. Lahko ga pa seveda tudi vmešaš v pijačo.

Skratka, lahko prenosljivo, v žepu imam stalno po dve vrečkici, ker so me sicer nekoč mučili krči dokler nisem začel z Magnezijem.

Ja, v obdobju, ko imam težave, vzamem tudi to. Sicer ne vem, ali kaj zaleže in kako se absorbira, ampak vseeno jemljem.

V šumečkah je ponavadi magnezijev oksid – najhujša možna oblika magnezija. Slaba absorbcija, deluje odvajalno. Poleg tega so v šumečkah ponavadi še umetna sladila…

In kakšna je razlika med Mg sulfatom in Mg citratom? Kaj je boljše za človeka?[/quote]
Magnezijev sulfat je odvajalo! Znan tudi pod imenom “grenka sol”.

Magnezijev sulfat oz. Grenka sol oz. Epsom sol se za nadomescanje magnezija upirablja izključno transdermalno oz. v obliki kopeli. Oralno deluje odvajalno.

Jaz si vsak dan zmešam v vodo eno merico Jamieson magnezijev citrat napitek. http://www.lekarnar.com/izdelki/jamieson-magnezij-prasek-za-pripravo-napitka-limona-in-limeta

Magnezijev klorid, oralno, transdermalno.
Kristali, raztopljeni v vodi.
Oralno po potrebi zaradi zaprtja, drugače čez kožo, kjerkoli, najbolje predel limf- pazduhe, dimlje.
Vse boleče dele.
Oralno naj ga ljudje s težavami z ledvicami ne bi uživali, pač pa jemali preko kože, kar ima še boljši učinek.

Urejuje tudi kalcij v telesu, razkalcificiracin ga vrača tja, kamor spada, v kosti in zobe. Med drugim.

Za krče v mišicah pomaga tudi lugolova raztopina, urejuje pomanjkanje joda, kar je tudi lahko posledica.

V lekarni imajo Magnesol od Krke, ki gre direkt v telo in prepreci krce za vsaj 12 ur, dovolj je 1 sumeca tbl.

Ne Mg klorid! Čeprav je v vseh šumečih tbl prav ta, ker ni učinka, gre samo v krvi obtok, ne pa tudi v celice tkiv.
Mg citrat bo pa pravi!

Ne Mg klorid! Čeprav je v vseh šumečih tbl prav ta, ker ni učinka, gre samo v krvi obtok, ne pa tudi v celice tkiv.
Mg citrat bo pa pravi![/quote]

Nimaš prav. V šumečih tabletah je magnezij.
Ta pa je ravno v obliki magnezijevega klorida takoj učinkovit.
Sploh čez kožo. In lahko ga uporabljajo tudi ledvični bolniki in tisti, ki jim povzroči prehitro delovanje črevesa.
Lahko pa si pogledaš stran Walter Last, magnezijev klorid.

Sploh čez kožo. In lahko ga uporabljajo tudi ledvični bolniki in tisti, ki jim povzroči prehitro delovanje črevesa.
Lahko pa si pogledaš stran Walter Last, magnezijev klorid.[/quote]

Seveda je v šumečih magnezij, samo ne v pravi oz. dobri obliki za absorbcijo. Citrat je kar pravšnji.

Ne, v šumečih tabletah ni magnezijev klorid, ampak karbonat, ki je najcenejši. Večina se ga v telo žel ne absorbira, ampak se izloči.

Najboljše se absorbira magnezijev citrat ali pa klorid.

Lahko pa si pogledaš stran Walter Last, magnezijev klorid.[/quote]
Še to: Magnezijev klorid, brez aditivov, je v obliki kosmičev- kristalov in je dostopen v trgovinah s prehranskimi dodatki.
Ravno v tej obliki in čez kožo, deluje takoj.
Bodisi kot kopeli celega telesa, nog ali s pršenjem in/ali mazanjem limfnih predelov.

New Report

Close