ali kdo tukaj studira slovenscino na ff?SKJ 3
Ziv!
Ce studiras slovenscino na ff, mi povej prosim, kateri letnik si in kaksen studij se ti zdi slovenscina – si z njim zadovoljen/a ali ne in zakaj da in zakaj ne. Jaz sem v 3. letniku, manjka pa mi samo se SKJ 3 in me je tega izpita zelo strah in bojim se, da ga ne bom naredila. Tudi uciti se ga ne morem oz. mi je zelo tezko in izgubljam voljo. Je tu se kdo, ki ima s SKJ 3 tudi probleme? Bi jih premagali skupaj?
lp
Nina odgovorim ti, ko bo tale izpit za mano, prav?! Studij je lep….ostalo pa kasneje. Saj razumes ne, izpit je jutri (pisni) in se bo raztegnil se tja v naslednji teden (upam!).
Soncek – mene je tud blazno strah, ampak upam, da sem ta strah koncno ze premagala. Hvala ti za informacije!
Regla – Nosilki SKJ 3 sta Muha in Krzisnikova.
Drzte pesti za jutr!!!! LP
Ziv!
Ne ni šlo:( Čeprav sem pisno zelo dobro opravila (glede na vse ostale), in sicer pisna dela od Muhe z ocenama 9 in 10, frazeologijo (Krža) pa +6, a pri Krži nisem dobro znala. Če bi me Krža malce spodbudila, bi se kaksne stvari spomnila, tako pa…. Ampak vidim, da Krža ni noben zmaj, tako da bom (upam) naslednjič bolj mirna (manj živčna).
Predvsem pa te čakanje povsem izčrpa. To je najhuje, tako tudi koncentracija hitro pade in se stvari potem več niti dobro ne spomniš. Žal je tako. Naslednjič pa tega ne sme biti!!!!
LP
M
Ne sekiraj.
Naslednjič bo najprej Muha in če jo boš tako dobr pisala, bo tud ocena dobra; Krža te pa pol ne vrže kar tako, vsaj mal moraš znat pa te spusti. ta varjanta najprej Muha pol Krža je boljša.
Bo šlo, verjemi.
Jaz mam pa še Stabeja, pa sem tud že letela:(
Upam da bo in lep sončen dan ti želim
Sonček
Lep pozdrav!
Jaz sem pa ravno naredila SKJ 3! V prvo!!! Damn, mam sreco. Pisala sem 6 9 6, pol me je Krzisnik nadrla, da nimam pojma in mi dala 7-8, pri Muhi je pa slo kot po maslu. Bi mi dala 10, pa sem pisala 6, tako, da mam zdaj 9!!! Sem pa dozivela pravi mali zivcni zlom…pred srecanjem z njo.
Sicer pa je meni slovenscina fajn…ne pretegnem se pretirano, kolokvij pri Orel in Smole se…pa Krakar Vogel, pa bom imela za letos vse pod streho.
Ce potrebujete zapiske za SKJ 3…odgovore na vprasanja…I’m here for you! :))
Pa lep in uspesen dan!!
Ej sonchy čestitam!!!! Bravo!!! Kar v prvo si naredila SKJ 3. Jaz upam, da bom zdaj v drugo. Dej mi lahko poves, kaj si bila vprasana pri Krži in kaj pri Muhi? Če se seveda sploh še spomniš?!:)
Zapiskov mislm, da ne potrebujem, imam svoje in od prejšnjih let…hvala vseeno.
Si mogoče pri Krži opazila na kaj je treba biti pozoren? Jaz sem dobila ful lahko vprasanja, pa so me živci in utrujenost čisto dekoncentriral…pa nisem vsega znala oz. se spomnila.
Vso srečo še naprej!
LP
M.
Ahoj!
Ja, je bilo ful hudo…se zdaj nisem cist pri sebi.
Krža je bila zelo hudobna, me je res nadrla, da nimam pojma in da je ona to vse predavala. Na vrsti sem bila po tisti žalni seji, ko se ji ni več najbolj dalo.
Vprašala me je pomenske posebnosti frazemov in spodnjo mejo. Pri prvem vprašanju je šlo lahko…zapletlo se je pa pri drugem…hm, spodnja meja, saj veste! In ko sem začela pošteno mutit, mi je navrgla še vprašanje, kakšna je razlika med roza klub in mož beseda…v flekcijskosti za vse tiste, ki nimate namena bit nadrti! Dala mi je 7/8!
Niti ne vem, kako sem prišla domov…tako sem bila utrujena in razočarana, naslenji dan pa Muha, ki sem jo pisala 6! Verjetno mi ni potrebno razlagat, kakšne travme sem doživljala. Itak sem prišla na vrsto popoldne, ko je bila že naveličana in zadirčna…prečrtala sem 18 in dobila: Levstika; sinekdohični pomen; pomensko vsebovanost in raznopomenskost; izpeljavo glagolov iz samostalnikov in pridevnikov (!!!) in sem kar dobro znala. Muha je bila navdušena in bi mi dala 10, pa sem pisala samo 61%…Hvala bogu, to je vse, kar lahko rečem.
Vso srečo s SKJ!
Sonchy
Joj, sam ekonomija je pa tko dolgocasna….sej sem bila na srednji ekonomski, pa sem rekla, ne tega pa ze nebi studirala! Mogoce magisterij pa se to kaksno trzenje, se rajsi pa mednarodne odnose…denar se da pa tudi se kako drugace zasluzit. Sicer pa se nam je puncam zdaj odprla nova moznost:)))
Iri a ti mogoce tud studiras ruscino? Vprasam zato, ker je ena iri na ruskem forumu, cist tko…:)
SKJ 3 se pa ucim kot nora, zato se tudi nekaj casa nisem nic javila. Mam se slab teden (beri 6 dni) do pisnega….cas za ponavljanje. Pa sej bo, mora bit, ker septembra bi sla pa kaj drugega raje delat.
Mejte se fajn, uspesno z izpiti in na izpitih!