Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ali lahko ananasu pred tehtanjem odtrgam zeleni vrh

ali lahko ananasu pred tehtanjem odtrgam zeleni vrh

Preden ga v trgovini stehtam, mu lahko odtrgam zeleni vrh? Včasih so vrhovi košati in res težki, sigurno imajo 200 gramov vsaj. Ko je kdaj ananas pred iztekom roka in jih prodajalci prerežejo na pol, čez folija, je tudi odstranjen zeleni vrh? Ga lahko sama odstranim, če kupim celega?

Normalno, da ja. Jaz tudi vse banane olupim preden jih dam na tehtnico. Pa čebulo, česen in vse ostalo …..

Zakaj pa ne? Kaj pa naj bi ti rekli?

Delam tako že 5 let. Nihče mi nikoli ni če nič rekel. Ker listi tako ali tako niso užitni, jih ne pojemo, niso zauživanje. in to komot laho odstraniš na prodajnem mestu. Listi so poemmbni samo za čas transporta, skladiščenja in dozorevnja, da ohranja sadež svežino. Niso pa za konzumacijo, zato jih ni treba plačati in kušiti – čeprav se ploda držijo…..

Samo še čudim se kretenizmom tukaj gor:-(

Resno, 200 g da tehtajo listi? In tvoj ima 40 cm dolgega, kajne? Enkrat stehtaj in preračunaj tiste cente. Če si ne moreš privoščiti nečesa, si pač ne.

A veš, koliko je šele tare pri bananah! Te tudi olupiš? In krompir, pomaranče itd.?

Jabolka tudi izdolbeš preden jih daš ma vago? Pa češnjam potrgaš peclje in jih izkoščičiš?

:))))

Pravzaprav ne.
Povsem formalno gledano, ananas postane tvoj, ko zanj plačaš, do plačila je last trgovine.
Ti pa lahko izdelek spremeniš (beri: odtrgaš vrh), šele ko postane tvoj, torej po plačilu.

Mojemu piščancu morajo vse kosti odstraniti.
Lubenico vzamem samo brez olupka. Breskvam ven poberem koščice. Ribe vzamem brez glave.

Se tebi zdi 40cm malo ali mogoče veliko?

Kupi ananasov kompot?
Meni je ananas tako brezvezno sadje, potem moraš pa še tisto rezati in ko ga imaš enkrat v ustih te pol še vse peče. xD

Se tebi zdi 40cm malo ali mogoče veliko?
[/quote]

Kakor za koga. Zame bi bil 40 cm velik kupček zloženih bankovcev po 500 flik čisto OK.

Hvala

To ni enako in primerljivo! Ananas v kompotu ima dodan cuker – s kuhanjem v konzervi se unii tudi veliko bromelina napirmer. Surovi ga pa ima izjemno veliko. Pa kuhan je tak “cunjast”, sploh ni čvrst, ko vanj zagrizeš.

Vaš link

A ste gledali malo preveč TLC-ja?
Komj čakam, da vidim, da nekdo v trgovini lupi banane 😂

Nisem prepričana, da je to pravno res

Odtrgati šavje ananasu ne bi smelo biti problem. Večkrat sem če videla kakšnega moškega,
ženske to naredijo skrivaj, da odtgajo gnilo šavje solati, ali kakšni drugi zelenjavi. Enkrat sem opazovala moškega v trgovini Mercator ko je očistil solato, odtgal pri mladi čebuli vse, kar je bilo neuporabnega, pri poru odstranil gnilo šavje. Cel kup odpadkov je nesel v košek za smeti in prav gledal okoli. Nihče ni pristopil k njem in mu rekel, kaj počne.

To ni enako in primerljivo! Ananas v kompotu ima dodan cuker – s kuhanjem v konzervi se unii tudi veliko bromelina napirmer. Surovi ga pa ima izjemno veliko. Pa kuhan je tak “cunjast”, sploh ni čvrst, ko vanj zagrizeš.
[/quote]

Ja, zaradi bromelina me vse peče.:)) To ni za jest.

Ananasov srček je tudi neužiten, ne pozabi ga tam pustit. Menda ga ne pobašeš? Ker ta del ni za jest….
Pa zelemo solato imajo ful uvelo. Priporočam, na vagi zato tehta manj.

Probi, pa boš vidla če ti bo kdo kaj reku na blagajni. Če ti reče kej, rečš tak je bil 😉

Drugač pa jst sm npr cvetačo tud že dostkrat oskubla v trgovini, pa tud paradajz tiste vejce gor. Kaj mi bo to? Itak vržm v smeti, pa tud koše imajo zravn. Zakaj bi imela tolk smeti doma, če mi ni treba 😉 pa mi NIKOL noben na blagajni ni nič reku. Edin kdaj so me vprašal npr: a je to grapolo paradižnik?
Pa solato dostkrat otrebm v trgovini 🙂 jbg, če so pa zravn kdaj kakšni čudni listi 😉

New Report

Close