ali lahko ananasu pred tehtanjem odtrgam zeleni vrh
Delam tako že 5 let. Nihče mi nikoli ni če nič rekel. Ker listi tako ali tako niso užitni, jih ne pojemo, niso zauživanje. in to komot laho odstraniš na prodajnem mestu. Listi so poemmbni samo za čas transporta, skladiščenja in dozorevnja, da ohranja sadež svežino. Niso pa za konzumacijo, zato jih ni treba plačati in kušiti – čeprav se ploda držijo…..
A ste gledali malo preveč TLC-ja?
Komj čakam, da vidim, da nekdo v trgovini lupi banane 😂
Odtrgati šavje ananasu ne bi smelo biti problem. Večkrat sem če videla kakšnega moškega,
ženske to naredijo skrivaj, da odtgajo gnilo šavje solati, ali kakšni drugi zelenjavi. Enkrat sem opazovala moškega v trgovini Mercator ko je očistil solato, odtgal pri mladi čebuli vse, kar je bilo neuporabnega, pri poru odstranil gnilo šavje. Cel kup odpadkov je nesel v košek za smeti in prav gledal okoli. Nihče ni pristopil k njem in mu rekel, kaj počne.
Probi, pa boš vidla če ti bo kdo kaj reku na blagajni. Če ti reče kej, rečš tak je bil 😉
Drugač pa jst sm npr cvetačo tud že dostkrat oskubla v trgovini, pa tud paradajz tiste vejce gor. Kaj mi bo to? Itak vržm v smeti, pa tud koše imajo zravn. Zakaj bi imela tolk smeti doma, če mi ni treba 😉 pa mi NIKOL noben na blagajni ni nič reku. Edin kdaj so me vprašal npr: a je to grapolo paradižnik?
Pa solato dostkrat otrebm v trgovini 🙂 jbg, če so pa zravn kdaj kakšni čudni listi 😉