Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Ali lahko delodajalec zahteva delo v nedeljo popoldan 10 ur

Ali lahko delodajalec zahteva delo v nedeljo popoldan 10 ur

Pozdravljeni,
Sem čistilka zaposlena eno leto in pol za polovični delovni čas , se pravi 20 ur tedensko. Ob zaposlitvi je bil dogovor s šefom, da delam od ponedeljka do petka po štiri ure, praznike in vikende pa sem prosta in vse to pač za minimalno plačo. Se je pa že kdaj zgodilo, da sem morala ob kakšnem izrednem dogodku priti čistit tudi v nedeljo zjutraj za kakšni 2 uri, pa to sploh ni bil problem.
Sedaj pa zahteva , da moram delati dve nedelji zapored po 10 ur in to popoldan ,vse to pa zato, ker sem v enem od neslužbenem pogovorov z njim pač izrazila svoje mnenje o dprtju trgovin, da bi ena od trgovin ,(ker jih je več )v našem kraju lahko bila ob nedeljah odprta. Ker pa delam v takem podjetju, kjer je za stranke odprto vse dni in praznike in morajo drugi zaposleni delati vsak dan ,pač tako kot pridejo na vrsto, je to tako razburilo šefa ,da me je najprej pošteno nadrl in poleg tega sedaj še hoče,da tudi jaz vidim kako je delati v nedeljo popoldan, saj po njegovem mnenju imam prelepo službo.
Zanima me ,v kolikšni meri lahko zahteva od mene , glede na moje delovno mesto in zaposlitveno pogodbo, v kateri piše za 20 ur tedensko , ne pa tudi dneva od pon. do pet., da delam v nedeljo od 12h do 10h zvečer.
Ali imam po zakonu kakšno pravico mu oporekat, saj gre v tem primeru le za kaznovanje zaradi mojega osebnega mnenja. In ali me lahko odpusti v primeru, da odklonim.
Hvala

delati moraš samo toliko kolikor je v pogodbi. brez kakega papirja, podpisa ni nič veljavno in šef ti krši pravice (zaradi osebnega mnenja in maščevanja, ker je pač otročji in nesramen). obrni se na delovni inšpektorat. v bistvu je to mobbing, kar ti dela. ne daj se, bori se!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close