Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ali lahko jem majonezo v nosecnosti? pa cimet in katere zacimbe?

ali lahko jem majonezo v nosecnosti? pa cimet in katere zacimbe?

Se mi zdi da je danes že vse prepovedano za jesti. Nobenga caja ne smem piti ne hibiskusa, lapuha, pa komarcka naj ne bi… nobenga cimeta baje nevem pa klinckov pa ne sušija in pastet pa salam!

Kaj sploh lahko jem? Majonezo lahko ali tudi ne????

jaz sem med nosečnostjo pri vseh šestih otrocih jedla lahko majonezo. 🫡

Pa jedla vse razen juh iz vrecke, prigrizkov kot čips in nic alkohola. Kaj ima pa cimet proti nosecnosti pa tudi meni ni jasno.

Guglaj “prepovedane začimbe v nosečnosti”, “prepovedana hrana v nosečnosti” ipd. Je dosti napisanega, tudi zakaj nekaj ne ali ja. Je kar malo smešno pričakovat, da ti bomo drugi na kup vlekli informacije glede na to, da imaš dostop do interneta.

Sicer pa razen paštet, salam, sušija in majoneze obstaja še velik nabor živil, ki bodo tudi za malega otroka mnogo bolj primerna, kot prej našteto.

Tudi tatarca ne jesti, majoneze pa čim manj.

Najboljše je jesti vsakega malo in čim manj predelane hrane.

Odgovor na objavo uporabnika
nedoraslost, 24.12.2024 ob 14:17

Guglaj “prepovedane začimbe v nosečnosti”, “prepovedana hrana v nosečnosti” ipd. Je dosti napisanega, tudi zakaj nekaj ne ali ja. Je kar malo smešno pričakovat, da ti bomo drugi na kup vlekli informacije glede na to, da imaš dostop do interneta.

Sicer pa razen paštet, salam, sušija in majoneze obstaja še velik nabor živil, ki bodo tudi za malega otroka mnogo bolj primerna, kot prej našteto.

Hvala za opazko, da sem nedorasla AMPAK preguglala sem milijon strani. Eni pisejo ja cimet je ok npr imas recepte v knjizici za nosečke, ki smo jih dobili ( pazi to ) v zdr. Domu ! Potem pa poguglam kako je cimet za izogibat, da ga odsvetujejo močno, niti slučajno ne cimeta jest piše na vec spletnih straneh, ker so to novejse info, torej so pogruntali v tem casu, da cimet ni ok, ker so une knjizice že res stare, lahko zastarele!

Pa mi povej a sem NEDORASLA, ce vprašam na enem prfuknjenem forumu za eno prfuknjeno drugo mnenje !?

Pizda ti m…!

Res hvala za pomoč forumasi ker eni ste mi pomagali z odgovori, drugi pa zlivate gnojnico name !

Cimet lahko komot uživaš. Vse kaj je pa surovo kot npr. suši, majoneza, suho meso pa se izogibaj, to pa zato ker je pri tej živilih večja možnost okužb. Te lahko resno škodujejo plodu.

Namesto cimeta naj te skrbi tvoj popizditis. Ker z njim že zdaj škoduješ otroku, pa tudi kasneje mu boš. Nepopravljivo.

Take histerične koze sploh ne bi smele imeti otrok.

nedoraslost, 24.12.2024 ob 16:17

Namesto cimeta naj te skrbi tvoj popizditis. Ker z njim že zdaj škoduješ otroku, pa tudi kasneje mu boš. Nepopravljivo.

A tebe pa niso hormoni metali v nosečnosti?

Joj, tale nosečka je pa napadalna, no..A to ste to te novodobne nosečnice tko popadljive…pa ne se na hormone izgovarjat…Kak šele bo z dojenčkom……

Lepo malo dihaj, nežno in umirjeno…glede prehrane pa imaš veliko izbiro živil- trenutno se malo sebi odpoveduješ v korist otroka in se zadržiš pri nekih jedeh…na to, da bodo prve pomembne otrokove potrebe -bo pa kar lekcija …

Anonimno 4906, 24.12.2024 ob 16:50

Joj, tale nosečka je pa napadalna, no..A to ste to te novodobne nosečnice tko popadljive…pa ne se na hormone izgovarjat…Kak šele bo z dojenčkom……

Lepo malo dihaj, nežno in umirjeno…glede prehrane pa imaš veliko izbiro živil- trenutno se malo sebi odpoveduješ v korist otroka in se zadržiš pri nekih jedeh…na to, da bodo prve pomembne otrokove potrebe -bo pa kar lekcija …

A, okej, ti si se prišla samo malo naslajat… Whatever rocks your boat.

yup, se rado izgovarja na hormone …pa preklinja kot star mornar- le kaj mi je tega treba bilo…ker važno je ,da jaz, me , myself and I…jaz ,jaz, in jaz…ker ene bi otroka po sistemu -ker se spodobi in pravično je,  da ga moram imet , se to pričakuje od mene  anede., a takle izgleda tole stanje … ali kaj……..ne bi se pa svoji sebičnosti odpovedovale…torej prvič, zadnjič in nikoli več….pa hitro dete porini mami ali tašči, če mož ne bo imel cajta…mater vola…!!!

kwa sprašuješ tle- žri kwa ti paše , no problemos sploh !

V roku manj kot 2 let sem rodila 2 otroka in so bila različna priporočila za hrano v nosečnosti in potem v povezavi z dojenčkom.

Moj nasvet bi bil da se izogibaš jedi ki bi lahko imela salmonelo. Zato je domača majoneza odsvetovana, mislim pa da z industrijsko iz trgovine ne bi smelo bit problema. Podobno je s surovimi ribami, mesom – torej suši, tatarc,…

Ne vem pa zakaj ne bi cimeta. Jaz sem ga jedla pred nosečnostjo in tudi po tem.

Drugače jej po zdravi pameti bolj zdravo hrano in poslušaj svoje telo. Meni so v prvi nosečnosti ful pasale grenivke, po sladkem mi je pa nagajala kislina. V drugi nosečnosti pa mi je smrdelo meso.

Nič nisi napisala v kateri fazi nosečnosti si, …če si čisto pred porodom, je dete že dokončno izoblikovano in malo, recimo kot daš zobne paste  – industrijske majoneze-  / ne domače iz surovih jajc /, ne bo škodilo- neke meje ,da se ne nažiraš, enako cimet- če poješ  eno cimetovo rolico- ne bi smel bit problem, saj ne boš celo stekleničko zaužila…surovo meso odpade- kuhano , pečeno, …

Ok, ne bom imela otrok, boš imela pa muslimane za sosede. Sama si to žlela in to bos dobila. (Kasneje boš pa tudi obžalovala).

Drugače pa lahko tudi ti paziš na to, kako ze vsako takoj rečeš, da je ne dorasel. Ti si šele otročja

haha281, 24.12.2024 ob 17:42

Ok, ne bom imela otrok, boš imela pa muslimane za sosede. Sama si to žlela in to bos dobila. (Kasneje boš pa tudi obžalovala).

Drugače pa lahko tudi ti paziš na to, kako ze vsako takoj rečeš, da je ne dorasel. Ti si šele otročja

Za nedoraslo uporabnico je moj komentar.

karakterno, 24.12.2024 ob 17:03

yup, se rado izgovarja na hormone …pa preklinja kot star mornar- le kaj mi je tega treba bilo…ker važno je ,da jaz, me , myself and I…jaz ,jaz, in jaz…ker ene bi otroka po sistemu -ker se spodobi in pravično je,  da ga moram imet , se to pričakuje od mene  anede., a takle izgleda tole stanje … ali kaj……..ne bi se pa svoji sebičnosti odpovedovale…torej prvič, zadnjič in nikoli več….pa hitro dete porini mami ali tašči, če mož ne bo imel cajta…mater vola…!!!

Se opravičujem ampak sem ze mama trem otrokom in pri vseh (sploh prvi!) sem se res merkala pri hrani in vsi trije so res orenk zdravi in tudi tezki so bili pri rojstvu, porodi pa vsi super (se najdaljsi je bil prvi, ostala dva pa ekspresno hitro, v pol ure so bili zunaj) torej zdravje na kubik!

Vse kar bi rada so nasveti o hrani in ne drugih debat, a se lahko drzimo teme, ker sem zmedena, saj zdaj so tile trije ze vecji, jaz pa spet noseca in si mislim kaj vse zdaj ne smem vec jesti, ker sem prvic pozabila, drugic pa sledim veliko novosti, cesa vsega vec ne smem  jesti.

Ce pa nisem primerna za to, da sem vasa rojakinja, celo se dojemam kot slovenko, potem pa ce izglasujete, da zaradi enega komentarja nisem vredna vec ziveti v sloveniji, potem pa mirne volje lahko odidem (bom že zrihtala kako), ker me ne marate, potem pa tudi mojih otrok ne zelite gledati, ne mojih placanih davkov, kontribucij drzavi in druzbi ali karkoli od mene, povejte, da vem koliko je ura in da spokam.

Ker ocitno je nivo obnasanja na tem forumu previsok zame

Pa ne mami in ne tašča NE skrbita za moje otroke, je vse lepo na meni! Veste, eni ne zivimo v prizidku kot nekateri drugi…

Pa kaditi cigarete tudi ne smeš med nosečnostjo

Pa daj nehaj ti nedoraslost s tvojim egom in pridigami… Prav ti je povedala, pejt si kam drugam filat svojo potrebo po večvrednosti in ne tlači dol ljudi tukaj. Če nimaš avtorici kaj za svetovat glede vprašanja, ti tudi , pridig ni treba nabijati…

Avtorica jaz bi ti se med prepovedane dodala sveže sire-  ala mozzarella, burata ipd.

Glede cimeta je pa cenjeni dr. Pušenjak povedal https://med.over.net/forum/tema/cimet-3222498/

Srečno, mirno in zdravo nosečnost avtorica🍀🙏❤️

Anonimno752, 24.12.2024 ob 18:00

Pa daj nehaj ti nedoraslost s tvojim egom in pridigami… Prav ti je povedala, pejt si kam drugam filat svojo potrebo po večvrednosti in ne tlači dol ljudi tukaj. Če nimaš avtorici kaj za svetovat glede vprašanja, ti tudi , pridig ni treba nabijati…

Avtorica jaz bi ti se med prepovedane dodala sveže sire-  ala mozzarella, burata ipd.

Glede cimeta je pa cenjeni dr. Pušenjak povedal https://med.over.net/forum/tema/cimet-3222498/

Srečno, mirno in zdravo nosečnost avtorica🍀🙏❤️

Hvala, obcutek imam kot da sem prvic v tem, ker sem res vse že pozabila in za cimet me je pa res zaskrbelo sploh ker sem ga ze veliko pojedla…

Senza736

24.12.2024 ob 16:31 zadnji odgovor 24.12.2024 ob 17:19

nedoraslost, 24.12.2024 ob 16:17

……………….

A tebe pa niso hormoni metali v nosečnosti?

Še vsako so. Ene se tega zavedaj(m)o, za druge je to izgovor za primitivno obnašanje. Enako kot pri PMS.

Tschuss

24.12.2024 ob 17:56

Pa kaditi cigarete tudi ne smeš med nosečnostjo

Alkohol je še resneje odsvetovan. Glede na to, kakšne avtorica ven meče, se je za zamislit…

New Report

Close