Ali lahko nekdo najde moj IP naslov in izve kdo sem,kje zivim?
Ali lahko kdo preko IP naslova ugotovi kdo sem in kje živim? Naprimer da kdo poizveduje o tebi, ti hoče kaj narediti. Npr da bi na gmailu ali pa faceboku kjer se lahko izdajas za neko drugo osebo lahko izvedel kdo je to? Nekaj sem slišala o IP naslovu, nekateri pravijo da ja nekateri ne. Kaj mislite?
A na googlu tega ne pise?
Ze 3 taka tema ta teden… Le kaj imate za bregom
NE preko IPja se brez sodnega naloga ne da nič narediti, postopek kako poteka se ve, prijava policiji kjer oni ocenijo, če je potrebna prijava, če je potem obvestilo tožilcu in on zahteva oziroma zaprosi sodišče za sodni nalog s katerim policija najprej dobi od lastnika portala št. IPja in naslednje je zopet s sodnim nalogom od ponudnika internetnih storitev pridobiti naslov, ki se skriva za IPjem, pametnjakoviči seveda trdijo, da se z zvezami da vse to obiti, kar je laž, dostop do teh podatkov imajo samo ljudje, ki jim firma dodeli dovoljenje za pregled teh podatkov, seveda vsak s takim dovoljenjem vstopa na te strani s svojo kodo in če bi se zgodilo, da bi brez naloga brskal po teh podatkih se ve kdo je to iskal, posledično takoj izgubi zaposlitev , če je brskal na prošnjo prijatelja ali celo proti plačilu, predvsem pa, da se taka zadeva sproži mora priti do res hudih dejanj ali konkretnih groženj in se ne išče zato ker nek anonimnež grozi ali žali drugega anonimneža.
Se pojasnilo za telebane za kaj se sploh gre v tej temi: Ali lahko nekdo najde moj IP naslov in izve kdo sem,kje zivim?
To je vprasanje in o tem tece debata, nevem kje kdo govori o razkrivanju IPjev ter te bedarije poleg tipa s Caps Lock problemom
Zacnite brat ljudje preden bluzite svoje nebuloze povsod
Se pojasnilo za telebane za kaj se sploh gre v tej temi: Ali lahko nekdo najde moj IP naslov in izve kdo sem,kje zivim?
To je vprasanje in o tem tece debata, nevem kje kdo govori o razkrivanju IPjev ter te bedarije poleg tipa s Caps Lock problemom
Zacnite brat ljudje preden bluzite svoje nebuloze povsod[/quote]
Moj IP prosim če ga nekdo najde na strani ga objavite ampak ne znate.
Sem ciganka stara 18 let imam 2 otroka
Zacnite brat ljudje preden bluzite svoje nebuloze povsod[/quote]
Moj IP prosim če ga nekdo najde na strani ga objavite ampak ne znate.
Sem ciganka stara 18 let imam 2 otroka[/quote]
Hahahaha ne lazi! Ni lepo
Ne, nikakor, ampak naslov tvojega ponudnika interneta, torej mesto oz. najbližje tvojo občino.
http://www.infosniper.net/index.php?ip_address=31.15.143.115
Ne vem zakaj se vsi tako obremenjujete s tem IPjem. Lažje je pridobiti lokacijo z navadnimi socialnimi postopki.
Primer 1: Imaš na FB nebroj frendov in nanj objavljaš slike svoje okolice s hišo poleg tega pa imaš še zapisano, da si iz Žametnega Dupleka. Če je na kakšni sliki po pomoti slikana še hišna številka, je pa še bolje.
Primer 2: Nekateri dražji fotoaparati imajo GPS sprejemnik. Slika formata jpeg ima metapodatke EXIF, v katere lahko fotoaparat doda parameter, kje je slika nastala. Priročno za potovanje, da veš kje si kaj poslikal. Če se slikaš doma in sliko javno objaviš, si pa s tem izdal tudi svoj položaj.
Pri tem manjka samo še, da zraven napišeš kdaj in za koliko časa greš na dopust.
Pa še malce za testiranje za ugotavljanje lokacije:
Vaš link
Tole je spletna stran, kjer lahko vidite padavine. Na levi strani je pika (pod znakom minus), kjer brskalnik pridobi vašo lokacijo. Pa me zanima sledeče:
– vam brskalnik javi obvestilo za pridobivanje lokacije?
– koliko je natančna ta geolokacija?
Pa smo iz začetnih km prišli v metre. Dovolj je da napadalec naredi neko podobno stran, ter se poveže z žrtvijo, pogovor napelje v svojo smer in poda link, s katerega lahko ugotovi lokacijo. Nekatera socialna omrežja omogočajo, da sami izberemo katere osebe lahko vidijo objavo in takšna vaba se lahko enostavno nastavi. Vedno obstaja verjetnost, da bo žrtev link kliknila in se strinjala s pridobitvijo geolokacije. Verjetnost pa se veča, če je žrtev firbčna in ne pozna tehnologije, ki jo uporablja.