Ali lahko privat lastnik koče
Koče, 14.11.2024 ob 07:47
Ali lahko privat lastnik gorske koče reče : sedaj pa imamo zaprto oziroma to je privatna last in ne smete hodit tu okrog?
Zadnjič sem prebrala, da so k nekomu prišli na njegovo dvorišče. Poklical je policijo in so mu pojasnili, da po dvorišču lahko hodi kdorkoli, le poškodovati ali ukrasti ne sme ničesar.
po moje ne, 14.11.2024 ob 10:14
Zadnjič sem prebrala, da so k nekomu prišli na njegovo dvorišče. Poklical je policijo in so mu pojasnili, da po dvorišču lahko hodi kdorkoli, le poškodovati ali ukrasti ne sme ničesar.
Aja , a bejž no ?
Torej po tvoje lahko grem h kućkotu, jankoviću, vstavi poljubno ,na vrt se lepo vsedem v travo, ta se sama poravna in pijem svoje pivo, prazne piksne pa vestno stiskam in zlagam v vrečko, pa mi tip nič ne more…
malo morgen !
Ograja je tisti faktor kateri določa nabor “pravic” “obiskovalcev”, če je ta višja od 2 m te lahko lastnikov sultan živega požre pa nimaš pravice glasovanja !
Anonimno 2829, 14.11.2024 ob 17:24
Aja , a bejž no ?
Torej po tvoje lahko grem h kućkotu, jankoviću, vstavi poljubno ,na vrt se lepo vsedem v travo, ta se sama poravna in pijem svoje pivo, prazne piksne pa vestno stiskam in zlagam v vrečko, pa mi tip nič ne more…
malo morgen !
Ograja je tisti faktor kateri določa nabor “pravic” “obiskovalcev”, če je ta višja od 2 m te lahko lastnikov sultan živega požre pa nimaš pravice glasovanja !
Več na: https://www.zurnal24.si/pod-streho/nepremicnine/zasacil-ga-je-na-dvoriscu-ob-reakciji-policije-pa-ostal-brez-besed-423165 – http://www.zurnal24.si
tale naša zakonodaja je pa res lovska. Torej če grem recimo za en dan na slovensko obalo, si lahko komot izberem eno privat dvorišče z zunanjo kuhinjo in tam naredim kosilo in ga v miru pojem. Ali pa recimo v nekaterih kočah ne pustijo jesti svoje hrane in pijače, torej nimajo nobene pravice, da me odganjajo?
mijav mijav, 15.11.2024 ob 09:42
tale naša zakonodaja je pa res lovska. Torej če grem recimo za en dan na slovensko obalo, si lahko komot izberem eno privat dvorišče z zunanjo kuhinjo in tam naredim kosilo in ga v miru pojem. Ali pa recimo v nekaterih kočah ne pustijo jesti svoje hrane in pijače, torej nimajo nobene pravice, da me odganjajo?
imaš dve stvari
eno je nedotakljivost STANOVANJA, drugo pa motenje posesti.
za prvo lahko pokličeš policijo, za drugo moraš ljudi tožit. tako jaz to razumem.
Čebela_adela, 15.11.2024 ob 10:04
imaš dve stvari
eno je nedotakljivost STANOVANJA, drugo pa motenje posesti.
za prvo lahko pokličeš policijo, za drugo moraš ljudi tožit. tako jaz to razumem.
saj malo nakladam in nimam želje po klatenju po tuji posesti, ampak za civilno tožbo moraš človeka poznati in kako dobiš podatke od njega?
mislim da, 15.11.2024 ob 10:11
Mislim da si kosila v njihovi letni kuhinji ne smeš pripravljati, lahko pa stojih ali sediš na dvorišču in najbrž tudi malicaš svojo hrano.
Ne moreš se na tuje stole kar vsesti! Ste vsi na glavo padli! Če nekaj ni ograjeno in napisano da je privat, še ne pomeni da je vsem na uporabo! Zaradi takih idiotov si ljudje visoke zidove postavljamo okoli hiš. Eni kar mislite, da je vse vam na uporabo!
Ne smeš, 15.11.2024 ob 11:20
Ne moreš se na tuje stole kar vsesti! Ste vsi na glavo padli! Če nekaj ni ograjeno in napisano da je privat, še ne pomeni da je vsem na uporabo! Zaradi takih idiotov si ljudje visoke zidove postavljamo okoli hiš. Eni kar mislite, da je vse vam na uporabo!
Nikjer nisem napisala, da sme sedeti na tujih stolih. Na tleh pa lahko sedi ali stoji. Na dvorišču z ograjo ali brez. Preberi si čla nek zgoraj. Tudi zame je bilo presenečenje.