Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ali lahko zamrznem narezan pršut??

ali lahko zamrznem narezan pršut??

dobila sem cel pršut v kosu.Dala bi ba narezat in odstraniti kost.Če bi ga lepo zaprla bi ga lahko zamrznila?? hvala za pomoč

Zamrzneš lahjo vse, tudi žajfo. Vprašanje pa je, kakšno je potem odmrznjeno. Okus sigurno ni nič dober. Ne vem pa, zakaj bi prekajene stvari zamrzoval. Lahko smo vakumsko zapakiraš paketke. No, pri nas se ne bi pokvaril, ker gre najmanj pol kile pršuta na teden :)))))

Jaz bi dala razrezanega najprej zavakumirat. Koliko časa pa tak ostane dober , ne vem. Zmrznila bi ga raje v kosu in odtajanega dala razrezat.

Zamrzni nenarezane kose pršuta. Če ga režeš sama doma se najlepše reže zmrznjen. Rezine se sproti odtajajo.

Dobila si celega prašiča v kosu? Dala bi ga narezat in odstranit kost? Lepo bi ga zaprla in zamrznila??
Kako krvoločno!!!

pri nas vedno zamrznemo pršut in ostalo dimljenio meso. oče kupi meso, ga da v paco pa dimit kaj ti jaz vem kako to gre in potem v skrinjo. odlično je. ne zgubi stukture kot npr. zmrznjena paprika borovnice paradajz k rata drek. je pa res da predvsem dimljeno ima močan vonj. tako da pri nas so doma to rešili da so mesnine v eni skrinji vse ostalo kar bi se lahko navzelo duha pa v drugi. npr. kakšn kruh za rezervo al če ga kdaj preveč kupimo, potica ipd.

hja moji starši so pač tista generacija ko je treba raje imeti več v skrinji kot manj pa čeprav se lahko vsak dan praktično ob vsaki uri dobi sveže. lačni so bili kot otroci, pomanjkanje in akcije, ki so bile zgolj občasne. to zgolj predno me napadete zakaj skladiščimo. sej se kregamo a kaj čem sem baje pod njihovo streho 😮

Mi dobimo vedno cel pršut, tam okrog 12 kg in tega zagotovo ne moremo takoj pojesti. Narežemo na manjše kose, odstranimo kost, vakumsko pakiramo in zamrznemo. Lahko daš vakumsko pakirano tudi v hladilnik, če imaš dovolj prostora. Mi dobimo vipavski pršut, ki ni nikoli prekajen.

Mislim, da ne bi bilo nič narobe, če bi dala zamrznt narezan pršut, lahko pa kos narežeš na 4 manjše kose in ga daš zamrznt .

mah,jaz sem mislila narezan na tenke šnite,kakor se pravilno zreže pršut.Karton bi oblekla s folijo,gor položila 20 dkg pršuta in z prozorno folijo zavila(na tesno,kakor sendvič) in bi take paketke zložila v zmrzovalnok?? to sem mislila in ne cele kose.

tako sem ga dajala zmrznit prej pa se nobenemu ne da rezat na stroj.

dežele pršuta in ja,zamrznjen v kosu ni problema,zamrznjen zrezan na fete-no go!

Točno tako!!! iN PRAVI PRŠUT NI PREKAJEN.

Tudi rezine smo že zamrznili in pršut ni izgubil okusa.

New Report

Close