ali lahko zamrznem narezan pršut??
pri nas vedno zamrznemo pršut in ostalo dimljenio meso. oče kupi meso, ga da v paco pa dimit kaj ti jaz vem kako to gre in potem v skrinjo. odlično je. ne zgubi stukture kot npr. zmrznjena paprika borovnice paradajz k rata drek. je pa res da predvsem dimljeno ima močan vonj. tako da pri nas so doma to rešili da so mesnine v eni skrinji vse ostalo kar bi se lahko navzelo duha pa v drugi. npr. kakšn kruh za rezervo al če ga kdaj preveč kupimo, potica ipd.
hja moji starši so pač tista generacija ko je treba raje imeti več v skrinji kot manj pa čeprav se lahko vsak dan praktično ob vsaki uri dobi sveže. lačni so bili kot otroci, pomanjkanje in akcije, ki so bile zgolj občasne. to zgolj predno me napadete zakaj skladiščimo. sej se kregamo a kaj čem sem baje pod njihovo streho 😮
mah,jaz sem mislila narezan na tenke šnite,kakor se pravilno zreže pršut.Karton bi oblekla s folijo,gor položila 20 dkg pršuta in z prozorno folijo zavila(na tesno,kakor sendvič) in bi take paketke zložila v zmrzovalnok?? to sem mislila in ne cele kose.
tako sem ga dajala zmrznit prej pa se nobenemu ne da rezat na stroj.