Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ali lahko zamrznem orehe

ali lahko zamrznem orehe

dobila sem 1kg oluščenih orehov. Ker jih ne bom uporabila pred veliko nočjo me zanima ali jih lahko dam zamrznit oluščene in spravljene v vrečko? Hvala za odgovor

Seveda.

Lahko. Mi smo vedno zamrznili že zmlete orehe in potem po potrebi jemali iz skrinje.

ali jih je potrebno prej kaj posušit. Ena gospa je enkrat rekla, da jih popari in posuši v pečici, potem pa jih zamrzne.

Ni potrebe poparit.
Jih redno dajem zamrznit, pa je bilo vedno vse OK.

Živ,

Seveda jih lahko. Že moja mami jih je vedno zamrzovala, ko pa delala potico jih je vzela ven.

jaz jih samo operem v vroči vodi in posušim v pečici, zmeljem in dam v skrinjo, nekaj celih pustim v vrečki v hladilniku za sprotno grickanje ali kakšne medenjake, kjer pridejo gor polovičke

seveda jih je treba poparit.
da poginejo morebitni črvi, ki bi se sicer lahko širili na druge shranke v zamrzovalniku.

da poginejo morebitni črvi, ki bi se sicer lahko širili na druge shranke v zamrzovalniku.[/quote]

prvič slišim, da se zmrznjeni črvi premikajo 🙂

da poginejo morebitni črvi, ki bi se sicer lahko širili na druge shranke v zamrzovalniku.[/quote]

prvič slišim, da se zmrznjeni črvi premikajo :)[/quote]

orehovi prenesejo minus petintrideset stopinj brez škode za svoje zdravje…

Zakaj jih pa opereš? Saj niso umazani. Posebej če so domači, ne vem, zakaj bi jih pral?

New Report

Close