Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Ali me bodo povabili na zapuščinsko razpravo?

Ali me bodo povabili na zapuščinsko razpravo?

Lep pozdrav, imam vprašanje glede zapuščine.

Pred kratkim sem izvedel, da je umrl moj “oče”, ki je zapustil našo družino, ko sem bil še otrok.

Zanima me, če tudi meni pripada delež premoženja, ki ga je morda imel?

Ker nisva imela kontaktov, me zanima, ali moram sam kontaktirati sodišče ali me sodišče poišče samo?

Hvala za informacije in LP

Spoštovani,

kolikor zapuščina obstaja, imate pravico do deleža tudi vi. Predlagamo vam, da sami seznanite sodišče, da ste dedič.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Hvala za informacijo

Zanima me, ce mi morda lahko svetujete na koga naj se obrnem na sodiscu?

“Oce” je zivel v Lj, ce vam ta podatek kaj pomaga.

Hvala

LP

Spoštovani,

predlagamo vam, da se morda najprej obrnete na UE – matični urad, v kraju stalnega prebivališča vašega očeta ter preverite ali so že izdelali smrtovnico in jo posredovali sodišču. Če jo niso, jih seznanite z dejstvom, da ste tudi vi dedič (smiselno bi bilo predložiti tudi dokaz).

Za zapuščinske obravnave je pristojno Okrajno sodišče – zapuščinski oddelek.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Sopoštovani P mesecem in pol mi je umrl brat v zagrebu,nečak moj in njegov trdi da so napravili nekakvu pogodbu po kateri je vse njegovo ,jaz sem ga vprašal kakvu pogodbu so napravili, i da mi jo naj pokaže on pravi da me to nema kaj zanimati in mi jo ni pokazal , jaz sem zaznal da je nekaj napisano na sedmini je jedan čovjek rekel da je sad sve njegovo da ima kod javnog bilježnika napravljen ugovor ,Brat je bil v domu za ostarele niti celi mesec ne,koko sem mogel doznati su oni nečak in njegova žena pritiskali na njega da jim naj da hišo parcelo garažo in osebni avtoon po moje ni hotel dati nikomu temveč naj se

Spoštovani,

ta znesek bi moral predstavljati zapuščinsko maso in bi se moral deliti med vse dediče.

S spoštovanjem!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close