Ali mi pripada študijski dopust v času študijske dejavnosti?
Zdravo,
sem zaposlen za nedoločen čas, zaposlen sem že 10 mesecev.
Hkrati sem pa tudi vpisan na fakulteto (PROSTOVOLJNO, in ne po iniciativi delodajalca), saj pišem diplomsko nalogo.
Poudarek je na tem, da študij opravljam po lastni želji. Moj delodajalec je privatnik, torej ne delam
v javni upravi
Moje vprašanje: ali mi pripada kakšen dan dopusta (lahko tudi neplačanega), ki se mi ne bi odštel
od rednega dopusta? Če da, se lahko prosim sklicujete na kateri zakon ter kje bi ga pridobil, saj sem našel
samo zakone, kjer velja, če si zaposlen v javni upravi, kar pa nisem.
Resnično hvala.
Zdravo.
glede na to, da se izobražuješ v lastnem interesu, ti pripada 1 dan dopusta, in sicer na dan, ko prvič opravljaš izpit (če je pisni in ustni izpit imaš prost dan za pisni in ustni del, prost dan ti pripada tudi na dan zagovora diplomske,…), vendar nisi upravičen do nadomestila plače.
poglej kaj ti piše v vaši kolektivni pogodbi. običajno je v kolektivnih pogodba to bolj definirano. Če nič ne piše, potem velja ZDR-1, 170 in 171. čl.
lp.
B.
Hvala M.
Torej lahko dobim 1 prost dan, vendar bo neplačan, razumem.
Kaj pa če potrebujem še dodatnih 5 prostih dni, da sfiniširam diplomsko?
Ali kakšen del v zakonu predvideva, da si vzamem 5 prostih dni, pač brez da dobim plačilo?
Meni je samo važno, da se mi ne odšteva od rednega dopusta.
Zakon določa 1 dan, lahko pa se s kolektivno pogodbo drugače uredi, zato si poglej vašo kolektivno pogodbo.
Druga možnost pa je, da se dogovoriš z delodajalcem, lahko tudi s pogodbo o izobraževanju.
lp.
B.
Hvala lepa, izvedel sem vse informacije 🙂
lp
Forum je zaprt za komentiranje.