Ali naj dam nekaj denarja v bitcoine ali ne?
lahko pa kupiš Monacoin, lepo raste 🙂
10x
so v ZDA – sicer regulirani (to mi je OK)
ampak!! kot vidim hendlajo samo kriptovalute – ne vidim, da bi lahko šel k njim z $, € in kupil / zamenjal za MonaCoins ??
[/quote]
ne, je treba iz denarnice ali recimo bitstampa tja prenest in … čakaaaat 🙂
se mi ne zdi ravno dober nasvet, pusti in pozabi na vse… je že pametno,d a spremlja gibanje tečajev da se lahko pravilno odloča glede svoje investicije
[/quote]
Iz izkušenj povem da je včasih bolje da pustiš coine v denarnici kot pa se greš neko day trejdanje, ker brez izkušenj definitivno popušiš zaradi panic sellov itd …
se mi ne zdi ravno dober nasvet, pusti in pozabi na vse… je že pametno,d a spremlja gibanje tečajev da se lahko pravilno odloča glede svoje investicije
[/quote]
to je edini pametni nasvet, ker valute tako zelo nihajo, da čustvene odločitve tukaj nimajo kaj počet, zato pa razpršenost, nekatere valute bodo splavale, druge potonile.
zavedaj se, da ne vlagaš premoženja notri (no, lahko tudi 🙂 ), ampak so to zneski, ki si jih pripravljen zgubit.
BTC je imel dolga leta praktično nič vrednosti in tisti, ki so ga pustili, so na koncu profitirali.
če se komu da naj preštudira in deli potem info tukaj 🙂
to je edini pametni nasvet, ker valute tako zelo nihajo, da čustvene odločitve tukaj nimajo kaj počet, zato pa razpršenost, nekatere valute bodo splavale, druge potonile.
zavedaj se, da ne vlagaš premoženja notri (no, lahko tudi 🙂 ), ampak so to zneski, ki si jih pripravljen zgubit.
BTC je imel dolga leta praktično nič vrednosti in tisti, ki so ga pustili, so na koncu profitirali.
[/quote]
eno je nihanje, drugo pa drastični padec… pa vseeno kljub temu, da špekuliraš in tvegaš, še vseeno spremljaš in ne pozabljaš…in puščaš v nemar.
No, očitno spremlajo nekaj če vedo,da so profitirali ane. Ker če bi pustili vse in se ne zanimali za nič in ignorirali,. še vedeli ne bi.
Ne govorim o čustvenih odločitvah, govorim o zavedanju in spremljanju….
če pa vlagaš nekam, da na to pozabiš , potem pa je isto kot če bi denar po tleh metal.
In pusti analitike in razne svetovalce – pusti in čakaj boš zaslužil…
sem tako poslušala velepametne strokovnjake glede delnic nkbm, zdaj ko so padle jih kupujte, saj nekoč bodo zrastle – aha, danes nimamo pa nič, 0, zero.
če bi takrat kljub padcu prodala bi dobila še vsaj 200 od vloženih 600 e. Tako nimam nič. Ker smo sledili nasvetom pametnih analitikov. Toliko o analitikih in nasvetih pusti in čakaj, pozabi in čakaj, boš zaslužil.
ne reagiram čustveno, pač pa sama spremljam raje in se trezno odločam. Pozabljam pa ne kje imam denar. četudi tvegano naložbo.
eno je nihanje, drugo pa drastični padec… pa vseeno kljub temu, da špekuliraš in tvegaš, še vseeno spremljaš in ne pozabljaš…in puščaš v nemar.
No, očitno spremlajo nekaj če vedo,da so profitirali ane. Ker če bi pustili vse in se ne zanimali za nič in ignorirali,. še vedeli ne bi.
če pa vlagaš nekam, da na to pozabiš , potem pa je isto kot če bi denar po tleh metal.
sem tako poslušala velepametne strokovnjake glede delnic nkbm, zdaj ko so padle jih kupujte, saj nekoč bodo zrastle – aha, danes nimamo pa nič, 0, zero.
če bi takrat kljub padcu prodala bi dobila še vsaj 200 od vloženih 600 e. Tako nimam nič. Ker smo sledili nasvetom pametnih analitikov. Toliko o analitikih in nasvetih pusti in čakaj, pozabi in čakaj, boš zaslužil.
ne reagiram čustveno, pač pa sama spremljam raje in se trezno odločam. Pozabljam pa ne kje imam denar. četudi tvegano naložbo.
[/quote]
Pod “pozabi” sem mislila bolj na to da ne čekiraš coinov vsakodnevno in ne prodajaš pri vsakem % rasti. Definitivno korekcija bo, ampak jih je bilo že veliko in še vedno se je pobralo.
[/quote]
odvisno kaj drastični padec res pomeni 🙂 ker pri investiciji v coin, vreden 0,000xx$ bi bil drastičen padec?
recimo pri BTC septembra je bil drastičen padec, pa glej ceno danes … kaj bi septembra ti naredila?
mi smo kupili BTC raje ne povem pri kateri ceni in dobesedno pozabili na to, do letošnjega leta … BTC sem kupila tudi 14 dni nazaj in ja, te zadnje čekiram skos 🙂
v bistvu je fino da veš vsaj približno zakaj gre, potem tudi vsaj približno veš kaj pustit in kaj ne.
sej to je keš od poštenga dela, a veš kolk časa je vloženega v študiranje in preučevanje kam točno vložit 🙂 če te domače naloge ne narediš (ti ali kdo namesto tebe), potem je pa res samo loterija 🙂
Osebno se držim pravila, da vlagam samo v finančne inštrumente, ki jih razumem. Pri bitcoinih se je treba zavedati, da tu ne gre za nič drugega kot za piramidno shemo. Če jih imate radi, je to za vas, sicer pa ne. Splošno pa je znano, da v piramidni shemi obogatijo tisti, ki so prvi noter, ostali izgubijo.