Ali naj dam nekaj denarja v bitcoine ali ne?
odvisno kaj drastični padec res pomeni 🙂 ker pri investiciji v coin, vreden 0,000xx$ bi bil drastičen padec?
recimo pri BTC septembra je bil drastičen padec, pa glej ceno danes … kaj bi septembra ti naredila?
mi smo kupili BTC raje ne povem pri kateri ceni in dobesedno pozabili na to, do letošnjega leta … BTC sem kupila tudi 14 dni nazaj in ja, te zadnje čekiram skos 🙂
v bistvu je fino da veš vsaj približno zakaj gre, potem tudi vsaj približno veš kaj pustit in kaj ne.
[/quote]
MonaCoin, če bi ti na začetku leta 2017 kupila 1 BTC, bi zanj plačala približno 1000 USD. Danes je vreden 12 x toliko in danes bi ga ti lahko prodala za 12000 USD. Recimo, da bi ga hotela res prodati in za ta denar nekaj kupiti (npr. majhen nov avto kot je Polo ali Clio…), KAKO BI TI PRIŠLA DO TEGA DENARJA V EVRIH?
MonaCoin, če bi ti na začetku leta 2017 kupila 1 BTC, bi zanj plačala približno 1000 USD. Danes je vreden 12 x toliko in danes bi ga ti lahko prodala za 12000 USD. Recimo, da bi ga hotela res prodati in za ta denar nekaj kupiti (npr. majhen nov avto kot je Polo ali Clio…), KAKO BI TI PRIŠLA DO TEGA DENARJA V EVRIH?
[/quote]
jaz, preko bitstampa … ti pa preko tistega, kjer si nakup izvedl/a.
drugač poznam tri primere, kjer so ljudje avto kupili z BTCji, tko da če imaš res tak namen se pozanimaj, če obstaja ta možnost.
ampak jaz za polo ali clio nikdar ne bi menjala BTCja 🙂
Tisti, ki so doma v ekonomiji in financah vedo, da je cesar gol.
Ampak partibrejkerji niso popularni… 😉
jaz, preko bitstampa … ti pa preko tistega, kjer si nakup izvedl/a.
drugač poznam tri primere, kjer so ljudje avto kupili z BTCji, tko da če imaš res tak namen se pozanimaj, če obstaja ta možnost.
ampak jaz za polo ali clio nikdar ne bi menjala BTCja 🙂
[/quote]
Ti pa res rada nakladaš… 😉
Kdo je že kupil avto s kojni (brez konverzije)?
Še bolj me zanima, kdo bi ga za kojne prodal… 😉
Za dobiček ali zgubo nikoli ni prepozno. 😉
Konjarji ti bodo povedali, da bo čez leto 1 kojn vreden najmanj 50.000 €. Po pesimistični napovedi.
Drugače sploh ne more biti. 😉
Ti pa res rada nakladaš… 😉
Kdo je že kupil avto s kojni (brez konverzije)?
Še bolj me zanima, kdo bi ga za kojne prodal… 😉
[/quote]
ti verjemi kar češ, tako bo najbolje.
bitcoin ima, če pogledate graf rasti, čisto logaritemsko krivuljo. V zadnjem letu nenormalno raste, prej zelo počasi. Glede na graf, bi se zadeva verjetno kmalu morala končati. končala pa se bo z zlomom.
eno pravilo velja……ko babice začnejo kupovati, prodaj
drugo pravilo……nikoli ne vlagaj dolgoročno, v smislu kupi in pozabi….ves svet se vrti na špekulacijah. Možnost, da obogatiš ali zaslužiš z nakupom in pozabo, je enaka verjetnosti zadetka na lotu.
zakaj bitcoin raste…..zgolj zaradi špekupacij…babice ga kupujejo….špekulanti pa prodajajo.
upam samo, da med temi babicami ni kakih slovenskih bank, da jih bomo čez leto spet morali dokapitalizirat, ker bodo pušnile par milijard v kriptih.
nihče tukaj ne priporoča nakupa BTCja in pozebe le tega.
je pa to najboljša varjanta pri altcoinih, da ne bo zdej kdo spet narobe razumel, ker tudi v medijih zadnje čase take neumnosti okrog vsega lansirajo ven, da ni za verjet.
Ti bodo odgovorili trije trenutno živeči TOP ekonomisti, ki se jim bo zagotovo pridružila tudi MonaCoin 😉
Joseph Stiglitz, Nobel Laureate, Professor of Economics at Columbia University:
Bitcoin ought to be outlawed. It doesn’t serve any socially useful function. It’s a bubble that’s going to give a lot of people a lot of exciting times as it rides up and then goes down.
Robert Schiller, Nobel Laureate, Professor of Economics at Yale University:
The best example of a bubble right now is bitcoin.
Kenneth Rogoff, Professor of Economics at Harvard University:
Bitcoin’s price bubble will burst under government pressure.
zelo preprosta razlaga za kaj pri vsem tem sploh gre … za boljše razumevanje
Običajno zavajanje vernikov, ko želijo tehnologijo blockchain predstaviti kot Bitcoin.
Isto kot bi rekel, da električni avto > Tesla. Ne, Tesla > je električni avto.
Seveda ima blockchain prihodnost – za razliko od raznih kojnov, ki smo jim danes priča in ki jih napaja zgolj človeški pohlep in neumnost.
Nekaj pet jih poznam, ko so vložili skoraj na začetku in se takšen denar milijarde obračajo. s Kovčkom polno denarja hodijo in odpirajo podružnice tudi v tretjem svetu……Seveda od teh, ki jih vabijo notri. Torej zdaj, če se vloži, se res nekaj malega tako bolj za igro. Tisti milijoni so že šli v prve roke.
Običajno zavajanje vernikov, ko želijo tehnologijo blockchain predstaviti kot Bitcoin.
Isto kot bi rekel, da električni avto > Tesla. Ne, Tesla > je električni avto.
Seveda ima blockchain prihodnost – za razliko od raznih kojnov, ki smo jim danes priča in ki jih napaja zgolj človeški pohlep in neumnost.
[/quote]
še odprl nisi, kaj šele pogledal, pa si pameten da je kar hudo … res, kje je tvoj problem?
iz napisanega se vidi, da nimaš blage veze o povezavi med kriptom in tehnologijo, vedno se štuliš v kripto teme, limaš neke brezvezne citate in pametovanja drugih … če te zadeva ne zanima preskoči te teme, ali pa končno že preveri, za kaj sploh gre in se potem z lastnimi argumenti vklopi v debato … če seveda želiš.
Če bi danes imela 1000 evrov, nikoli ne bi vložila v Bitcoin, ker je vlak že odpeljal in hitro divja in lahko kadarkoli krešne. Bitcoin je zanimiv za tiste, ki so se vključili dovolj zgodaj. tam je bil dobiček, danes so samo drobtinice.
Denar sem raje razpršila v valute, ki bodo bitcoin mogoče čez par let. Da vsaj naredim konkreten profit, če že milijonarka ne bom. 2018 je leto kriptovalut. Kdor bo zgodaj zraven, bo imel lep dobiček, drugi bodo pa spet lovili prve in drago kupovali nekaj, kar danes stane 10 centov.
Ampak psihologija množic je, da je treba kupovati bitcoin, ker to vsi delajo, za kar drugega, bolj smiselnega, pa niti slišat nočejo.
In ja, kupila sem in najbolje je potem pustiti. Ker če vmes mešetariš, samo slabše narediš. Tako sem recimo ob padcu prodala valuto, ki je potem šla v dveh dneh 300 % gor. Jaz pa zamudila. In še nekaj – glede kriptovalut ni dobro tujih forumov brat, ker te čisto napsihirajo in ljudje zvečine nimajo pojma, samo pametujejo. Raje kakšen resen časopis, ki objavlja resne analize.
še odprl nisi, kaj šele pogledal, pa si pameten da je kar hudo … res, kje je tvoj problem?
iz napisanega se vidi, da nimaš blage veze o povezavi med kriptom in tehnologijo, vedno se štuliš v kripto teme, limaš neke brezvezne citate in pametovanja drugih … če te zadeva ne zanima preskoči te teme, ali pa končno že preveri, za kaj sploh gre in se potem z lastnimi argumenti vklopi v debato … če seveda želiš.
[/quote]
Mal te jezim, kajne? 😉
Ok, kripto tehnologija je zgolj orodje. Orodje, tako kot kramp ali lopata. Ki pa trenutno (brez državnega pokritja) nima nobene aplikativne vrednosti, razen seveda špekulativne. Točno tako kot tulipanove čebulice pred 400 leti. Nihče jih ni kupoval zato, da bi jih dejansko posadil, ampak zato, da bi z njimi špekuliral. In si kupil hišo. In boljšega konja. Nič se ni spremenilo v 400 letih).
Verjamem, da imaš več ekonomskega in kripto “znanja” od mene, kar res ni težko. Celo več od nobelovcev za ekonomijo. Če bo še kojn v franže lahko greš predavat ekonomijo na Yale ali kriptovalute na MIT… 😉
[/quote]
s kom boš pa imela debate pro in con, če ne z njim? Sicer pa njegovi posti niso osebni napadi nate, še 😉
Mal te jezim, kajne? 😉
Ok, kripto tehnologija je zgolj orodje. Orodje, tako kot kramp ali lopata. Ki pa trenutno (brez državnega pokritja) nima nobene aplikativne vrednosti, razen seveda špekulativne. Točno tako kot tulipanove čebulice pred 400 leti. Nihče jih ni kupoval zato, da bi jih dejansko posadil, ampak zato, da bi z njimi špekuliral. In si kupil hišo. In boljšega konja. Nič se ni spremenilo v 400 letih).
Verjamem, da imaš več ekonomskega in kripto “znanja” od mene, kar res ni težko. Celo več od nobelovcev za ekonomijo. Če bo še kojn v franže lahko greš predavat ekonomijo na Yale ali kriptovalute na MIT… 😉
[/quote]
ne jeziš me, smiliš se mi 🙂
s kom boš pa imela debate pro in con, če ne z njim? Sicer pa njegovi posti niso osebni napadi nate, še 😉
[/quote]
načeloma se najraje pogovarjam z nekom, ki ve o čem debata sploh teče 🙂
ne jeziš me, smiliš se mi 🙂
[/quote]
Meni se zdi pa nadvse zabavno, da nekdo zganja propagando, pa niti ne razume razlike med blokchain-om (tehnologijo) in kripto-valutami (izključno špekulacija). 😉
Meni se zdi pa nadvse zabavno, da nekdo zganja propagando, pa niti ne razume razlike med blokchain-om (tehnologijo) in kripto-valutami (izključno špekulacija). 😉
[/quote]
Razlika je seveda kot noč in dan, ravno tako za vzorčno-posledično razmerje. Eno brez drugega ne obstaja. Če trdiš, da se bo blockhain obdržal, kriptovalute pa ne, si res tup. 🙂