Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ali naredite kdaj joto iz blitve?

Ali naredite kdaj joto iz blitve?

Jaz ja. Jo naredim po istem postopku kot joto iz repe ali zelja. Glavne sestavine so: krompir, fižol in blitva. Na svinjski masti popražim dve žlici moke in dam v joto. Dodam sol, poper in česen.
Blitvo skuham posebej in jo tudi sesekljam, če kuham za otroke, jo tudi zmiksam. Kako pa vi?

o, fajn, hvala za idejo.

Jaz jo uporabljam v kariju: svezo oprano dodam proti koncu, ko že dodam kokos in kurkumo. Večkrat sicer iz špinače, ker mi je ljubša.

Aja, drugače pa še mogoče komu prav pride: zavitek iz kumar. Množica kumar, v solati ne morem več kot toliko pojest, pa sem se domislila porabiti jih v zavitku. Super zadevca, tudi ohlajena.

Pri nas tudi dostikrat naredimo joto, največkrat kar z bučkami in porom. Ker nismo navdušeni nad krompirjem, zakuham notri kar makarone ali riž. Včasih dodam še papriko in koruzo.
Obožujemo tudi goveje zrezke v omaki, ampak ker nobenemu ni všeč govedina, pa omake tudi ne maramo, raje kupim sir in ga spaniram in zraven jemo potem pomfri.

Jota je iz kislega zelja oz. repe. Blitva? Jaz delam blitvo s krompirjem, tudi zavitek iz blitve. Jote pa ne.

New Report

Close