Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Ali nimam možnosti?

Ali nimam možnosti?

Stara sem 13 let in pisanje in branje me veseli od kadar pomnim.Imam zelo bujno domisljijo in bogat besedni zaklad,in me zanima ali bi me starost ovirala pri izdaji knjige.Bi me sploh kdo jemal resno???Prosim za nasvete.Hvala

Poskusi, pa boš videla. Brez čarovnice in črnega kofeta se nič ne ve.

Menim, da bi lahko tvojo starost izkoristila kot prednost in morda že zgolj zaradi tega celo lažje uspela pri založbi. Seveda pa je vse odvisno od kvalitete napisanega. Pred kratkim sem bral nek intervju neke mlade pisteljice. Imena se ne spomnim. Mati njejne prijateljice je delala pri založbi. Tako so prišli teksti te prijateljice v mamine roke. Bili so navdušeni in bojda ta posrečena veza, da je mati prijateljice delala pri založbi, nima nobenega pomena pri tem velikem uspehu. Če te zanima ime te pisateljice ( ali te bolj njene prijateljice?):-), lahko pobrskam po Mentorjih. Mislim, da sem tam bral ta intervju. Zmeni se za termin pri založbah in jim osebno predstavi tekste. Ker pa niso vse založbe enako naklonjene mladinski literaturi, se še pozanimaj, katere so bolj.

Veliko sreče oz. mnogo dobrih tekstov

Za lažjo orientacijo: mladi pisateljici je ime Nejka Omahen in je baje zelo popularna.
V Slovenijo bodo za dekliškimi in deškimi glasbenimi skupinami zanesljivo prišli tudi tovrstni pisci.

in katere zalozbe so bolj naklonjene mladim piscem?Nejko Omahen poznam,vse njene knjige so odlicne,ampak ona je vendarle kaksnih pet lest starejsa od mene.In vem,da ima vse knjige pri DZS.

Poskusi pri založbi Grlica!

Tu izdajajo knjige mladih avtorjev. Sodeluj tudi na njihovem natečaju. Za letos si pa žal že prepozna.

…vedno nekaj zaserjem s temi linki. Če tudi zdaj ne bo delovalo, poišči link na moljih.

iknjigica če imaš res tako bujno domišlijoin te veseli pisanje branje ne vem zakaj bi te starost ovirala in zakaj te ne bi doben vzel resno.ampak piši o tem na kaj se najbolj spoznaš.

Niti slucajno ne smeš obupati preden niti ne poskusiš!
Prepričana sem, da če je želja je tudi pot!
Le pogumno,
piši in poskušaj.
Niti slučajno ne bo škoda tudi, če bo tvoja prva knjigica izšla samo v samozaložbi v samo par izvodih – cez nekaj let bodo se toliko vec vredni.
le pogumno!
N.

New Report

Close