Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Ali obiskati svoje starše v tem času?

Ali obiskati svoje starše v tem času?

torej smo zdravi, imam dva šolarja, ali je smiselno it na obisk mojim staršem, ne mislim v smislu varstva, drug teden bom jaz z njima doma..Torej, je kdo obiskal svoje starše in če ne,kaj naredite tisti, ki ste doma v isti hiši, sosednji hiši itd..

Ah, no, pa kje vi živite? A preberete še kaj razen naših trobil?
Ne obiskuj staršev, če jim želiš dobro.

Ti povem kako je v Italiji: Če imaš presajen organ, kronično bolezen, ozdravljenega raka, avtoimunska bolezen te NITI NE PREGLEDAJO. Si že odpisan, a ti je to jasno?
Pri nas bo pa isto, ne se slepiti.
In ne bo konec v 2 tednih, tudi o tem se ne slepite.
Bodite doma!

Jaz sm odpovedal obisk pri starsih, kljub temu, da imam letalske karte ze placane (in ne bom dobil refundirano).

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Si preveril? Skoraj vsi prevozniki v tem času omogočajo vsaj brezplačno prestavitev datuma, če ne refundacije.

Ne ga biksat in ostani doma.

Recimo, da sta tole trenutno najbolj obiskani spletni strani pri nas. Kaj ti prebereš iz naslovov?
https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus/pristojni-pozivajo-ostanite-doma-in-delajte-od-doma/517085
https://www.24ur.com/novice/slovenija/navodila-za-tiste-z-znaki-okuzbe-in-tiste-v-samoizolaciji.html

Ostanite doma in se izogibajte stikom.
in tega:
omejevanje socialnih stikov tako pomembno, da to najbolj prispeva k preprečevanju širjenja okužb

A spremljaš???
NE NE in NE!!!
Kako pa ti veš, da si zdrava?? Lahko da si že neki cajta kužna in boš v teh dneh začela kazat simptome? Zdej razumeš?

Nihce ni odgovoril, kaj naredite tisti, ki zivite z starsi v isti hisi? Se izogibate stikom in kako? Imate skupna kosila, ce ste jih do zdaj imeli.. Ker ce ste bili do zdaj vsakodnevno v kontaktu, ne vidim smisla v tem, da od danes ali vceraj naprej pa ne vec.. Uporabljate namrec iste kljuke, hodnike,garazo..

Jaz jih do nadalnjega ne bom obiskoval. Oče ima transplantirano srce in če bi slučajno kar koli prinesel, je zanj življenje končano.

Mami pomahamo skozi okno. Tasco poklicemo. Oboje na dnevni bazi, da sta bolj mirni in cvekata z otrokoma. Upostevamo,ker so nam njuna zivljenja draga. Tudi sicer ob boleznih otrok NIKOLI nismo sli na obisk kaj sele varstvo,ker imamo vest. In ta vest nam tudi sedaj pravi, da je potrebno eliminirati tudi 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} moznosti, da jih kot nebodigatreba prenasalci okuzimo.

Si preveril? Skoraj vsi prevozniki v tem času omogočajo vsaj brezplačno prestavitev datuma, če ne refundacije.
[/quote]

Preko spletnega vmesnika ni slo. Sem pa poslal mail na “podporo”. Verjetno se bo dalo prestaviti. Ce ne, pa tudi prav. Ravnati je treba preventivno. Moji starsi so v “kriticnih letih” in mati je srcni bolnik. Izhajati je treba iz predpostavke: Kaj bi storil, ce bi vedel, da sem okuzen?

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Pri nas živimo normalno naprej, saj se ne moremo hermetično zapreti znotraj hiše. Ostalim nenujnim opravkom in srečanjem smo se za nekaj časa v veliki meri odpovedali.

Tezko je. Umijem roke, razkuzimo, se cim manj druzimo. Cisto brez pa ne gre.

Kopiram svoj odgovor iz druge teme:
Ker živimo skupaj, je dogovarjanje lažje: zadnji mesec nabavljam in v lekarno hodim izključno jaz, tudi tankanje avta in dvig gotovine je v moji domeni. Zunaj na vrtu, okoli hiše delamo skupaj, na sprehode gremo skupaj. Izjema je bil obisk ZDja zaradi mesečnega testiranja krvi. In-out: par minut. Obiski in vsa praznovanja odpovedani, so pa zato dnevni stiki preko telefonov (hvala bogu za neomejene minute:)).
Ta mladi skušamo čimbolj paziti nase in s tem pazimo na naše starejše.
Frizer je tudi našo zamikal (če že grem – naj grem lepa:):):)), pa sva se dogovorili, da čez vikend to urediva doma.
Veliko se pogovarjamo, poskušam odgovoriti oz najti odgovore na vprašanja, ki se pojavijo, da smo na tekočem, da ni občutka izoliranosti in osamljenosti.

Kopiram svoj odgovor iz druge teme:
Ker živimo skupaj, je dogovarjanje lažje: zadnji mesec nabavljam in v lekarno hodim izključno jaz, tudi tankanje avta in dvig gotovine je v moji domeni. Zunaj na vrtu, okoli hiše delamo skupaj, na sprehode gremo skupaj. Izjema je bil obisk ZDja zaradi mesečnega testiranja krvi. In-out: par minut. Obiski in vsa praznovanja odpovedani, so pa zato dnevni stiki preko telefonov (hvala bogu za neomejene minute:)).
Ta mladi skušamo čimbolj paziti nase in s tem pazimo na naše starejše.
Frizer je tudi našo zamikal (če že grem – naj grem lepa:):):)), pa sva se dogovorili, da čez vikend to urediva doma.
Veliko se pogovarjamo, poskušam odgovoriti oz najti odgovore na vprašanja, ki se pojavijo, da smo na tekočem, da ni občutka izoliranosti in osamljenosti.
[/quote]

Tasca je medicinska sestra, tast dela v proizvodnji kjer se obrne par 100 ljudi in dobivajo vhodni material iz italije ( stik s soferji). Moz medicinec resevalec. Jaz trgovka ( v petek me je “popljuvalo” vsaj 500 ljudi). Imava 2 vrtcevsa in 1 prvosolca. Zivimo skupaj. Ni sans da se izognemo dediju in babici. Ce bomo prisli skoz brez okuzbe bo to cudez.

Tasca je medicinska sestra, tast dela v proizvodnji kjer se obrne par 100 ljudi in dobivajo vhodni material iz italije ( stik s soferji). Moz medicinec resevalec. Jaz trgovka ( v petek me je “popljuvalo” vsaj 500 ljudi). Imava 2 vrtcevsa in 1 prvosolca. Zivimo skupaj. Ni sans da se izognemo dediju in babici. Ce bomo prisli skoz brez okuzbe bo to cudez.
[/quote]

Pri partnerjevih starsih zivi sestra z druzino v isti hisi…. pravijo da se slisijo po telefonu in nimajo stikov…

Pri mojih zivi brat in zena z odraslim sinom in parterko ki imata dva malcka, oba tamlada sta zaposlena v zdravstvu… moja starsa pa en z sladkorno drug tudi ne najboljsega zdravja… pa jamrajo da se morajo srecvat. Ceprav je od brata zena doma in tamladedva nista sposobna samedva poskrbeti za otroka. Ju skoz rinejo mojim starsem oba 70+… sama tamlada sploh ne more biti z obema otrokoma hkrati.. mami mi tarna sicer njim pa ne upa nic reci… in oni so ena izmed druzin ki ne vidijo resitve kako bi bili loceni…. ker so nesposobni… in mslijo samo na svojo rit… da bi pa v trh casih ko gredo v trgovino nakupili se za starsa pa ne. Vsak zase kupuje…. aja kuha pa mami za vse ponavadi ji se bratova zena pomaga…. ampak ne v trgovino al pa laj jim olajsati pa ni sans…

[/quote]

Uf, ste se pa skombinirali:) Držim pesti, da vas doseže čudež! Vse dobro!

Uf, ste se pa skombinirali:) Držim pesti, da vas doseže čudež! Vse dobro!
[/quote]

Jaz bom mlada zdrava doma ker bom koristila varstvo otroka.
Tast in tašča pa tik pred penzijo oba kronična bolnika in oba delat nadure.
Mož pa tako vsak dan, ko gre na šiht ne ve, ali še ga bodo sploh domov spustili ali ne.
Nor svet.

Jaz bom mlada zdrava doma ker bom koristila varstvo otroka.
Tast in tašča pa tik pred penzijo oba kronična bolnika in oba delat nadure.
Mož pa tako vsak dan, ko gre na šiht ne ve, ali še ga bodo sploh domov spustili ali ne.
Nor svet.
[/quote]

Res je, nor svet.

Na pragu pustili zivila in povrhu pakirane artikle prespricali z razkuzilom. To je bilo od obiska. Pa pomahali smo skozi okno. V upanju in zelji, da se snidemo zdravi in veseli, ko bo cas primeren.

[/quote]

Bravo za pogum, take ljudi rabimo ne pa paničarje, ki si tudi ven ne upajo. Življenje gre dalje, v službo je treba hodit, če bomo hoteli preživeti, delat je treba, ne moremo kar vse zapreti.

Jaz imam se starestarse zive in moja mama, ki hodi se v sluzbo, neprestano hodi k njim (5min stran). Sem ji povedala, da raje ne, pa je rekla da ta vikend bo se sla potem od ponedeljka naprej pa res verjetno ne. Totalna bedarija, ce mene vprasas ampak kaj dopovedati je tut problem. In ja, upamo na najboljse.

Ne pravijo zastonj,da naj bo socialnih stikov in druženja čim manj…če živite narazen jih lahko pokličete in tako slišite,če so vredu imate pa tudi opcijo,da si ustvarite skupinski video-chat in se v tej obliki vidite in družite kar je še zmeraj bolje kot nič…če pa živite skupaj pa dosledno upoštevat navodila (razkuževanje,razdalja…itd)

Z enimi starimi starši živimo v isti hiši, smo se izolirali v zgornjem nadstropju, babi in dedi razumeta. Z drugo babi smo na vezi preko telefona, čebo kaj potrebovala nas kontaktiram mi pa naprej

New Report

Close