Ali obžalujete kaj kar ste v življenju naredili?
Sama nekaj tako zelo obžalujem, da mi ta stvar včasih zelo otežuje življenje. Obžalujem, da sem se pustila zlorabiti,da se nisem bolj uprla in zaradi tega se zdaj zelo sovražim! Tolažim se, da bi lahko bilo huje toda vseeno mi to ni neka uteha.
– zabijal čas in voljo z vero
– obžalujem svoj odnos do nasprotnega spola v mlajših letih
– dejansko si kaj privoščil in začel uživat šele pri 25 letih
Ničesar ne obžalujem, ker potem se nebi ničesar naučil, ker potem nebi ničesar rastlo. Tudi nebi prepoznal bremena, ki ga nosiš in ga prepoznam in vem kaj pomeni.
Mnogi imamo zgodbe.
Zelo mi je žal, da se ti je zgodilo nekaj tako groznega. Še bolj pa mi je žal, da obtožuješ samo sebe za dejanja nekoga tako zlobnega. Toplo ti priporočam, da se obrneš na kakšnega psihijatra ali psihologa in se pogovoriš o svojih težavah, občutkih in mislih, saj nisi ti kriva za to kar se je zgodilo in mislim, da bi ti bilo zelo lažje, če bi lahko objektivno sprocesirala spomine.
A boš pustila, da tvoja preteklost definira tvojo prihodnost?
Obžalovanje je čustvo, ki te notranje razzira in ti onemogoča, da zaživis naprej. Ne glede kaj se je zgodilo ali kaj si naredila, ne moreš več popraviti. Verjamem, da bi mogoče rada zavrtela čas nazaj, samo to žal ne gre. Nauči se nekaj iz tega, ne ponavljaj istih napak in odpusti sama sebi in pojdi dalje… Ne muči sama sebe, ker se boš počutila še slabše.
Forum je zaprt za komentiranje.