Ali odpreti s.p.?
Kakšno izobrazbo potrebuješ za odprtje s.p. podjetja?
Nobene izobrazbe. Lahko si nič, ali pa doktor znanosti. Bistvo je v tem, da ti posel laufa, da dobro delaš in da si zadovljen. Pomembno je dejansko znanje in ne A4 papir.
Je pa tako, da je pri s.p. subvenciji zelo dobro imeti lastno kontrolo, ne pa takoj letet na plac po rabljenega BMW, kot to mnogi počnejo. Firmo odprejo zaradi denarja, ko pa je treba plačati prispevke, pa jokajo. E, dragi moj tako to ne gre.
Če si malo preračunate, bo hitro jasno, da s trenutno subvencijo skoraj v celoti pokrijete stroške prispevkov za 24 mesecev. Če ne naredite nobenega posla, ste mesečno v minusu toliko kolikor vzame računovodja in vedno se najde še kak strošek, ne presega pa 100€.
Če vzamemo to kot dejstvo, potem za 100€ tveganja na mesc lahko odpre s.p. vsak, če mu bo pa posel zalaufal, pa je odvisno od njega samega – treba se je tržiti, dati svoje znanje “v javnost” in ni vrag, da se ne najde vsaj toliko, da se tudi tistih 100€ pokrije.
Zavod ne da subvencije kar komurkoli. Vem, da je svakinja ni dobila in tudi če povem po pravici, njena poslovna ideja ni bila nič posebnega. Meni so jo pa ponudili oziroma imam možnost dobit lgede na svojo idejo, ki jo bom sicer v vsakem primeru izpeljala, ampak ne vem, če se naj obvežem zavodu, ker imam malo drugačen načrt…
Šole ne rabiš, ne vem, po mojem katerokoli srednjo šolo… Odvisno od dejavnosti, ki jo odpiraš, npr. jaz sem pred leti želela odpret nek salon za nego, sicer v kombinaciji z enimi čist drugimi stvarmi, pa ker nisem kozmetičarka, ga ne bi mogla, da se pa nekako izognit… Jaz imam sicer končano 7. stopnjo in zaključujem 8., amapk je pa tudi področje tako, da mi je pa mogoče le pomagalo razumet določene stvari, da sem razvila malo bolj inovativno idejo kot je pa nek salon, takrat se mi ej dejansko šlo samo, da bi nekaj in še to so me drugi prepričevali, jaz pa sem že takrat vedela, da to, da delaš nekaj takega kar pol Slovenije, ni ravno neka perspektivna stvar.
Forum je zaprt za komentiranje.