Ali opažate kako hitro vse propada
Po izkušnjah tega vikenda si upam trditi, da imamo dobro zdravstvo.
Urgenca in parkiranje takoj pred vhodom, čakanje par minut, obravnava, spremljanje – sem lahko dala telefonsko številko, da me obvestijo in ne čakam dve uri v čakalnici, njihov predlog… Me je zdravnik klical, da so se odločili za 24 urno opazovanje in svojca dali kar na oddelek ter katera od njegovih zdravil naj prinesem, kaj pa bodo dali sami, ker jih imajo v zalogi.
Celo soboto in nedeljo so delali različne preiskave in teste, v ponedeljek so ga odpustili, zamenjava določenih zdravil ter predpis še enih in čez en mesec kontrola, vmes še dve preiskavi.
Nimamo nobenih vez in poznanstev.
Leta 2013 je bila Slovenija pred bankrotom, propadle bi vse banke razen Unicredit. Takrat nam je tujina dala keß in navodila, da slabe terjatve, damo na slabo banko in da deleže v bankah prodamo. 5 milijardno bančno luknjo, ki so jo navrtali bankirji in razni GREPI pa sedaj odplačujemo.
Sedaj lastnine nimamo več, prodaja se lahko samo še teritorij z ljudmi vred kot delovno silo.
Kdor pogleda IMF podatke lahko vidi, da vlada dela masovne deficite od leta 1995-2024, kar pomeni, da zapravijo preveč, od tega porabljenega denarja pa tudi ni novih inovacij, industrije, zato ni napredka.
BDP per capita je bil leta 2008, 27 tisoč, šele leta 2021 smo to prebili. 13 let krize, zaradi krize v Ameriki.
Inflacija 2022 je bila 10%, kar kaže, da nismo energetsko diverzificirani.(poskok v času ko Rusija napade Ukrajino).
Problem zdravstva ne znajo rešiti in bo izgovor vedno, da so to problemi stari 20 let in odgovornost prelagajo na druge vlade. Tu se že vidi dolge čakalne vrste, in privatizacija, ker večina plača da pride prej na vrsto 2x. Obvezno in prostovoljno.
Službe so ampak kakšne so? Plače in delovni pogoji so obupni!
Realna stopnja brezposelnosti je višja, ker kdor ni registriran se ga ne šteje. Na tisoče ljudi migrira v sosednje države na delo, drugače bi bil ta % brezposelnostii še večji.
Glede trgovin res je ljudje zapravljamo, vendar je voziček vedno bolj prazen kot poln za več denarja, vsaj zame. Sam recimo si določenih zadev več ne privoščim, ker pogledam ceno in plačo in nisem več pripravljen kupovati izdelkov po takih cenah. Drugi uživajo v tem, kar v Jugoslaviji niso nikoli imeli ali pa gredo v minus, ker nimajo samokontrole pri financah.
Slovenija propada, enako kot Nemčija, ki nima nobene rasti in je gonilna sila EU. Francija tolče 6% deficit in ti 2 državi predstavljata 40% evropskega BDPja.
Ko EU razpade in gremo nazaj na svojo valuto potem boste šele videli kakšen prepad je med Slovenijo, Avstrijo, Švico, Ameriko…
Ne, ne opažam tega. Tudi nisem opazil, da bi jeseni ponovno pomrli zaradi krize, kar paničarji zdaj že kar redno napovedujete.
Eni res čisto not padete. Včeraj bili na kofetu v službi z nekimi zunanjimi ludeki in na koncu en v obupu tarna, da bo vojna. Pa kako lahko nekdo pade v tak strah in paničari na zalogo?
Malo se nam pozna stanje v Nemčiji in v EU, ker so desne evropske vlade navlekle got toliko migrantov, ki jih potrebujejo, da strašijo ljudi in jih delijo na naše in vaše. Trapasti desničarji so tudi z Leynovo na čelu nori na vojno v Ukrajini in podpirajo vse evropske ukrepe – ki so udarili direktno na nas, evropejce, ne pa na Ruse. Začelo se je pa vse skupaj s koronskimi ukrepi, s katerimi so se lotili malih firm. Zahvalite se Janši, da so naši mali podjetniki tako na tesno.
V nepremičnine so na veliko financirali kriptaši in koronaški podkupljenci, ki še posebej pogrešajo koronske čase.
Citypark, 25.12.2024 ob 22:50
Ne bi rekla služb kakor češ. Štacune pokajo po šivih. Pošta in kurirske službe ne hendlajo spletnih naročil. Nepremičnine se prodajajo ali oddajajo po višjih cenah kot recimo na Dunaju. Brezposelnost rekordno nizka.
Če pa gledaš Norotv pa ja, tam servirajo bebcem, ki na te izmišljotine nasedate.
Ni več tako. Brezposelnost narašča, ni več tako lahko najti službo kjerkoli. Ravno tu so pisale ženske nad 40 let , ki imajo faks in ne dobijo službe, niti v trgovini ,pa bi vzele za silo. Veliko malih firmc se zapira. Ni tako super. Jaz mislim da kriza bo, ne vem pa kakšen obseg bo
Ghi, 26.12.2024 ob 10:11
Ni več tako. Brezposelnost narašča, ni več tako lahko najti službo kjerkoli. Ravno tu so pisale ženske nad 40 let , ki imajo faks in ne dobijo službe, niti v trgovini ,pa bi vzele za silo. Veliko malih firmc se zapira. Ni tako super. Jaz mislim da kriza bo, ne vem pa kakšen obseg bo
Kaj nabijaš, kopriva?! V trgovinah tako primanjkuje kadra, da niti polic ne zmorejo več sproti filat. 40letna ženska dobi prej službo kot 20letnica. Prijateljica menjala 3x sližbo v zadnje dveh letih. JU in banka. Z lahkoto! Ali si sama nesposobna ali pa si sprana kletna kopriva, ki po ukazu širi laži.
Domoglupec, 26.12.2024 ob 17:22
Kaj nabijaš, kopriva?! V trgovinah tako primanjkuje kadra, da niti polic ne zmorejo več sproti filat. 40letna ženska dobi prej službo kot 20letnica. Prijateljica menjala 3x sližbo v zadnje dveh letih. JU in banka. Z lahkoto! Ali si sama nesposobna ali pa si sprana kletna kopriva, ki po ukazu širi laži.
Janšisti so vsi retardirani psihični bolniki, patološki lažnivci.
Pred kratkim je bila tema o iskanju službe za ljudi srednjih let. Pa so ženske pisale da se rakom ne najdejo
Žal ne najdem teme, da bi ti priložila Link. Tudi na Facebook strani “iščem nudim zaposlitev ” sem podobno zasledila. Kolegica je pa res takoj našla v JU ampak je poznala sefinjo. In nisem nobena kopriva.
Ghi, 26.12.2024 ob 18:11
Pred kratkim je bila tema o iskanju službe za ljudi srednjih let. Pa so ženske pisale da se rakom ne najdejo
Žal ne najdem teme, da bi ti priložila Link. Tudi na Facebook strani “iščem nudim zaposlitev ” sem podobno zasledila. Kolegica je pa res takoj našla v JU ampak je poznala sefinjo. In nisem nobena kopriva.
Trenutno 529 oglasov za delo v trgovini je na moje delo.
A prijateljica rabi pomoč? V Hoferju vseskozi iščejo prodajalke. V mojem ljubljanskem tudi ta trenutek. Če bi pa v svoji branži delala, pa le izdajta, katera je to. Služb je namreč ogromno. Lahko gre pa v sosednjo Avstrijo. Da bo malo bolj cenila našo državo.
Jaz kot delodajalka stokrat raje zaposlim 40letnico, kot razvajene lene mladenke, ki bi delale samo dopoldne, ampak ne ob ponedeljkih. Ob ponedeljkih pa nujno popoldne, ker vikend!?
Tisti, ki malo sledi situaciji vidi, da bo v Evropi recesija. Kako huda in kako dolgo, se ne ve.
V Sloveniji si upam trditi, da še nismo tako dobro živeli, kot živimo zdaj, razen seveda janševikov – ti so pa vsi odpuščeni že novembra lani, z fačuni za štrom po 500 € in popolnoma obubožani.
Pa tudi lažnivi še vedno….praktično bi jih ruknil fršlog, če bi kdaj pomotoma kaj po resnici povedali….
Lažnivec, 26.12.2024 ob 18:25
Trenutno 529 oglasov za delo v trgovini je na moje delo.
A prijateljica rabi pomoč? V Hoferju vseskozi iščejo prodajalke. V mojem ljubljanskem tudi ta trenutek. Če bi pa v svoji branži delala, pa le izdajta, katera je to. Služb je namreč ogromno. Lahko gre pa v sosednjo Avstrijo. Da bo malo bolj cenila našo državo.
Jaz kot delodajalka stokrat raje zaposlim 40letnico, kot razvajene lene mladenke, ki bi delale samo dopoldne, ampak ne ob ponedeljkih. Ob ponedeljkih pa nujno popoldne, ker vikend!?
Hofer išče mlade. Do 30 let.