Ali podpirate dejstvo da bodo slovenski vojaki napoteni v Ukrajino
samski cinik, 24.11.2024 ob 08:34
Tako ste si zbrali, bratje in sestre. Hoteli ste Nato, imate Nato, če bodo slovenski plačanci morali v Ukrajini braniti ameriške interese, jih pač bodo.
Jah, če bo Putin grozil, da bo v bližino Slovenije (recimo Aviano) ali celo na Slovenijo odvrgel kako bombo, bomo branili kar svoje interese, ne ameriških, se ti ne zdi?
Tole je pa zanimiv scenarij, ki ga je Paul Miller podal že 2016.
Julij Cezar, 23.11.2024 ob 16:47
ukrajincem kronicno primanjkuje t.i pešaštvo, navadni vojaki ki se borijo na fronti, se pravi vojaku ki dejansko dobijo vojne, ker je slo nato clanica in bo kmalu treba tja poslati novo meso za klavnici me zanima kaj bo storila vrhovna poveljnica vojske pirc musarjeva, bo brez zadrzkov razglasila vojno stanje in poslala vojsko ali bo cincala in mencala, in kaj mislite vi kricaci slava ukrajine ko se bodo zacele kopiciti vrece s trupli?
niti pod razno
no ja, 24.11.2024 ob 10:33
Jah, če bo Putin grozil, da bo v bližino Slovenije (recimo Aviano) ali celo na Slovenijo odvrgel kako bombo, bomo branili kar svoje interese, ne ameriških, se ti ne zdi?
Interesi so *e na#i, ampak kdo normalen hoče, da so v Avianu rakete, vojaška letala?
Vsaj 80% Slovencev je proti!
Amwričani pa bodo morali prej ali slej na svojo celino…
V Evropi nimajo kaj početi!!!
Dovolj je te in take “okupacije” z “navodili”, ki jih od njih dobivajo EU predsedniki!
Bo že nekako šlo brez dolarjev, ki jih dobivajo. Bo moralo iti!
Prepričan sem, da se Evropejci lahko vodimo sami, brez mentorja in tutorja.
S čim boš ti @no ja branila in prestregla? ☝️😂Ko bi vedela kako nezrelo je to prepucavanje….jaooooo☝️😁
Vojna se mora končat, ne začet. Ta se bo s Trumpom, ko bo zaprl pipico. Drugače se bo res prej našel kak nori general kje in naredil sranje. En iz Anglije že trosi neumnosti.
To so notranje zadeve Rusije in Ukrajine in zahod res nima tam kaj iskat, izsiljevat in izkoriščat. Naj pogoltnejo, da se ni izšlo in so se opekli. In začno pometat pred svojim pragom tako EU, kot ZDA, ne pred tujim.
star dec, 24.11.2024 ob 10:44
Interesi so *e na#i, ampak kdo normalen hoče, da so v Avianu rakete, vojaška letala?
Vsaj 80% Slovencev je proti!
Amwričani pa bodo morali prej ali slej na svojo celino…
V Evropi nimajo kaj početi!!!
Dovolj je te in take “okupacije” z “navodili”, ki jih od njih dobivajo EU predsedniki!
Bo že nekako šlo brez dolarjev, ki jih dobivajo. Bo moralo iti!
Prepričan sem, da se Evropejci lahko vodimo sami, brez mentorja in tutorja.
Rus tudi nima kaj početi v Evropi. Niti Kitajc. In kaj nam to mnenje pomaga? Še vedno in očitno je Evropa dovolj zanimiva za vse svetoven šerife. Ergo, se moraš/moramo temu dejsvtu prilagoditi.
modrivrag, 24.11.2024 ob 09:38
WD40, 24.11.2024 ob 09:29
no ja, 24.11.2024 ob 08:34
WD40, 24.11.2024 ob 07:55
no ja, 23.11.2024 ob 23:27
A vi še kar nabijate o Ukrajini pa nacistih? Jap, 2014 so se prihajali borit srbski četniki za ruse proti ukrajincem. Kot so rekli: “V tem trenutku je tukaj vse enako, kot nekoč v Srbiji. Zahod in Evropa financirajo opozicijo in govorijo, da želijo v Evropo, ampak tako kot mi nismo tega takrat želeli, ne želijo niti Rusi,« je dejal Milutin Mališić, ki se je predstavil kot komandant četniške enote, imenovane Volkovi.
Jasno, kdo zagovarja Ruse. Tole četniško sranje se je zelo očitno razširilo tudi po Sloveniji. In kdo so ti tipi, ki tukaj zagovarjajo Putina? Tisti, ki nikoli niso želeli v Evropo, ki niso želeli odcepitve Slovenije od Juge. Okej razumem uno južno in ostale srbe, ona je itak že povedala, da je bil Milošević borec za svobodo in da mu krivda nikoli ni bila dokazana. Ampak da bebavi slovenčki blejajo isto mantro, ti isti, ki so glasovali za samostojno Slovenijo in za vstop v EU, je pa debilizem prve klase.
Mislim da pravi Slovenci večinoma nimamo nič proti da smo v EU. Smo pa razočarani nad nami samimi, ker smo pustili da nas pokradejo in pošenkajo. Tisti najbolj butasti se pa ne spomnijo več kako je v jugi sploh bilo. Oz se takrat sploh še rodili niso. Razdor je uspel. Tujci so v tem najboljši. Kar se pa prišlekov z juga tiče… meje so zelo blizu, če bi jim bilo kaj hudega bi že spizdili v izvirne kraje. In tudi bodo, ko bo dovolj hudo. Ostali bomo samo še domorodci z dolgim nosom.
Nismo razočarani nad nami samimi, ker smo “pustili, da nas pokradejo in poštenkajo” tujci, so nas pokradli in potem pošenkali kar naši lastni koritniki. Opustošili državna podjetja in pokradli, kar se je pokrasti dalo, izcuzali podjetje, namesto da bi vanj vlagali, je vse šlo v mastne plače vodilnih in delitve nagrad, dokler se pipica ni zaprla, potem pa delavce zabrisali na cesto, sledil je ali stečaj ali pa odprodaja tujcu, ko ni bilo več ničesar, kar bi se dalo pokrasti. A si pozabil, kako je to šlo?
Kot sem napisal, dopustili smo da nas pokradejo in pošenkajo. Tujci brez domačih ne morejo nič. Najslabši so pa nesposobneži, ki so zafurali firme, da so lahko pokradli drobtinice. In ja, dokler domačih ne popokamo v zapore, nam tamle neki ukrajinci ne bi smeli iti v nos.
Saj si zagotovo tudi ti obkrožil za pokrasti vse. Nisi? Ker to se je turbo začelo takrat, načrtno pred osamosvojitvijo, kateri so imeli možnost. Se spomnim, čez noč ni bilo več naročil v firmi. Čez noč. Prej pa dela čez glavo.
Od osamosvojitve dalje se lopovstvo samo nadgrajuje, nič drugega. In če misliš, da lahko kdo to zaustavi se motiš. Je prevec prepleteno in povezano.
Se strinjam. V ozadju je preveč korupcije in lovk, vsi koritniki so med sabo povezani, tako levi kot desni. V državi, kjer imajo dokazani lopovi doživljenjske mandate in podporo prebivalcev, kjer državljani novega frisa ne prepoznajo kot še enega izmed stare politične garde, ki je ves čas bil iz ozadja pri koritu, ampak ga imajo za novega mesijo, ki bo vse uredil, itak ni za pričakovati kakršnih koli sprememb. Na ceste gredo, ker nočejo nositi mask, korupcija in lopovščina jih pa ne gane. Pa da ne bo pomote, pri nas je tega ogromno, v Rusiji pa drugega sploh ni kot to. Tam oponenti sistema umirajo, tukaj lajajo v prazno.
modrivrag, 24.11.2024 ob 10:46
S čim boš ti @no ja branila in prestregla? ☝️😂Ko bi vedela kako nezrelo je to prepucavanje….jaooooo☝️😁
Vojna se mora končat, ne začet. Ta se bo s Trumpom, ko bo zaprl pipico. Drugače se bo res prej našel kak nori general kje in naredil sranje. En iz Anglije že trosi neumnosti.
To so notranje zadeve Rusije in Ukrajine in zahod res nima tam kaj iskat, izsiljevat in izkoriščat. Naj pogoltnejo, da se ni izšlo in so se opekli. In začno pometat pred svojim pragom tako EU, kot ZDA, ne pred tujim.
Ti pač meniš, da bo Putin nehal, ko oz. če bo dobil Ukrajino. Jaz ne mislim tako. Ko bo dobil Ukrajino, bo nadaljeval v baltiku. In tako dalje. Putin ustvarja razmere za zasedbo čim več ozemlja iz SZ. Je pa možno tudi to, kar zgoraj piše Miller, da gre enostavno za vernega megalomana, ki hoče s kombinacijo ruskega nacionalizma, religioznosti in mesijanstva doseči, kar želi. In pri takem je kakšno raketiranje po Evropi čisto možno.
no ja, 24.11.2024 ob 10:56
Ti pač meniš, da bo Putin nehal, ko oz. če bo dobil Ukrajino. Jaz ne mislim tako. Ko bo dobil Ukrajino, bo nadaljeval v baltiku. In tako dalje. Putin ustvarja razmere za zasedbo čim več ozemlja iz SZ. Je pa možno tudi to, kar zgoraj piše Miller, da gre enostavno za vernega megalomana, ki hoče s kombinacijo ruskega nacionalizma, religioznosti in mesijanstva doseči, kar želi. In pri takem je kakšno raketiranje po Evropi čisto možno.
vecjih bedarij pa se nw, putinu ni bil nikoli cilj zasesti ozemlje, krim je itak od nekdaj bil ruski….nehajte zaslepljenci pisat take idiotarije
ula–, 24.11.2024 ob 10:50
Se strinjam. V ozadju je preveč korupcije in lovk, vsi koritniki so med sabo povezani, tako levi kot desni. V državi, kjer imajo dokazani lopovi doživljenjske mandate in podporo prebivalcev, kjer državljani novega frisa ne prepoznajo kot še enega izmed stare politične garde, ki je ves čas bil iz ozadja pri koritu, ampak ga imajo za novega mesijo, ki bo vse uredil, itak ni za pričakovati kakršnih koli sprememb. Na ceste gredo, ker nočejo nositi mask, korupcija in lopovščina jih pa ne gane. Pa da ne bo pomote, pri nas je tega ogromno, v Rusiji pa drugega sploh ni kot to. Tam oponenti sistema umirajo, tukaj lajajo v prazno.
Pusti ti Rusijo. Rudija je taka kot je in prav je da tam je, ker drži ravnovesje. Nikoli pa nas ni brigala, dokler vam niso z vrha EU začeli prat glave. Tam gre ravno tako za interese požresnosti in pridobivanja moči. Pa so se malo fejst opekli tako ZDA kot EU in se ne izide. Ti res misliš, da je komu mar za ljudi – Ukrajince? Kurac jim je, potem se ne bi šli hujskaštva in futranja z orožjem, ter “osvoboditve” do zadnjega padlega Ukrajinca.
modrivrag, 24.11.2024 ob 11:02
Pusti ti Rusijo. Rudija je taka kot je in prav je da tam je, ker drži ravnovesje. Nikoli pa nas ni brigala, dokler vam niso z vrha EU začeli prat glave. Tam gre ravno tako za interese požresnosti in pridobivanja moči. Pa so se malo fejst opekli tako ZDA kot EU in se ne izide. Ti res misliš, da je komu mar za ljudi – Ukrajince? Kurac jim je, potem se ne bi šli hujskaštva in futranja z orožjem, ter “osvoboditve” do zadnjega padlega Ukrajinca.
Nihče ni meni z vrha začel prati glave! Rusija je v času Sovjetske zveze nadzirala ravno toliko tujih držav kot ZDA. Imela vojaške baze vsepovsod, tako kot jih ima Amerika. Po razpadu Sovjetske zveze so se pa zadeve spremenile, ker so se nekdanje države povezale z Washingtonom. Razmerje moči se je prevesilo na ZDA. Ampak isto se je zgodilo pri nas, ko je razpadla Juga. Najrazvitejši smo se pridružili EU (al si bil ti proti?), ostala je Srbija in najbolj nerazvite države, ki zdaj seveda držijo z Rusijo.
Kljub temu pa ima Rusija še vedno veliko vojaških baz po svetu, želela bi jih pa imeti več, seveda. Ima vpliv predvsem v Aziji in Afriki, želela bi ga pa imeti več. Tu gre pač za borbo dveh mastodontov, od katerih vsak želi več kot drugi. In Putin bi zaradi tega rad vojno. Ker noče biti drugi. Sta pa oba glede želje po moči tam tam, to mi je čisto jasno.
Ampak. Komu bi se raje priključila, če bi se morala, Rusiji ali ZDA in Evropi? Mislim, da je odgovor dokaj enostaven, se ti ne zdi. Ali bi pa ti raje bil pod Rusko upravo? Ker veliko teh, ki tukaj daje prav Putinu, si želi biti pod Rusi. Ker gre za Srbe, ki si itak nikoli niso želeli v EU. Ali pa za ravnozemljaše, ki so itak proti vsemu, kar je zahodno.
@no ja, saj bi človek morda celo verjel v tvoje fantazije, ko ne bi celo zgodovino evropske države pobijale in osvajale po vsem svetu. Rusija bore malo. Pa tudi to ni bilo dovolj, tudi med sabo so se največ vojskovali. Tako so tudi nastale ZDA.
Če ne bi bilo Rusije, bi najbrž danes ZDA napadale Kitajsko in EU bi enako hlapčevala.
dingo845, 24.11.2024 ob 10:49
Rus tudi nima kaj početi v Evropi. Niti Kitajc. In kaj nam to mnenje pomaga? Še vedno in očitno je Evropa dovolj zanimiva za vse svetoven šerife. Ergo, se moraš/moramo temu dejsvtu prilagoditi.
Debili fuknjeni tudi nimate kaj početi v Evropi.
In celo pričakujete, da se bomo vam debilom prilagodili ?
Niti pod razno.
Julij Cezar, 24.11.2024 ob 10:59
vecjih bedarij pa se nw, putinu ni bil nikoli cilj zasesti ozemlje, krim je itak od nekdaj bil ruski….nehajte zaslepljenci pisat take idiotarije
Kot sem že pisal- zmenite se za datum, ki je veljaven. Če hoče rus dobit poljsko, ukrajino,kar koli že, se zna zgodit da bo veljaven datum, ko je bil krim turški. Ne moreš se menit kot se hrvaška, ki se pravda za mejo recimo s Slovenijo in Srbijo pri tem se pa zanaša na dva datuma. Ali obratno, se zna naredit da bo pol rusije švedske.
Mene ni nihče nič vprašal. Sem bil samo grdo presenečen… sem bil ravno na tem da začnem hodit na šiht, pa niso nikjer jemali. Sem našel eno firmo ki se me je usmilila, plačo sem imel 91… okoli 14 jurjev od tega sem dobil samo pol. Direktorji so jo hoteli napol uničit, da bi jo s kreditom lahko kupili. No je folk popizdil in je šlo vse skupaj v stečaj. Moja prva lekcija v svobodni Sloveniji. Druga… kadarkoli sem šel k zdravniku me je koštalo koliko, 50 tolarjev? samo da mi je pobral špeno iz očesa… Sem se hitro naučil kako se drži fleksarca, če ne bi bankrotiral… Ne vem jaz sem se samo čudil, kako lahko nekateri kupujejo firme, nekateri pa ne. Pa vsi smo bili brez denarja.
modrivrag, 24.11.2024 ob 11:21
@no ja, saj bi človek morda celo verjel v tvoje fantazije, ko ne bi celo zgodovino evropske države pobijale in osvajale po vsem svetu. Rusija bore malo. Pa tudi to ni bilo dovolj, tudi med sabo so se največ vojskovali. Tako so tudi nastale ZDA.
Če ne bi bilo Rusije, bi najbrž danes ZDA napadale Kitajsko in EU bi enako hlapčevala.
Rusija ne napada po svetu? Poglej zemljevid, misliš da je rusija nabrala toliko ozemlja s talanjem rož? Samo nam te vojne niso bile nikoli zanimive,ker so osvajali domorodce isto kot ZDA indijance. Noben imperij ne nastane brez žrtev.
Ne glede na to, da bo vojne v Ukrajini kmalu konec. Razen v primeru, da se najde kak norec kot se repenči tist angleški general po medijih. Bi jaz najbolj goreče navijače od najmanjše lulče cesarjeve, preko robija. wd-ja 40, pa vse do puklastega in musarce, naložil na en avion (glih za en poln avion bi se jih nabralo☝️) in skipal nad Ukrajino. Ni važno na katero stran. Vsaka bi bila dobra.☝️😂
Jao, koje sranje. Rusko cesarstvo je 1700 napadlo Švedsko kraljevino in si priborilo dostop do morja ter ustanovilo novo rusko prestolnico Sankt Peterburg. A naj ga vrnejo nazaj Švedski, ker tisti del je “od vedno bil Švedski”, kot pravi gor un bumbar Julka?? Pa ruska sedemletna vojna, ko so zasedli vzhodno Prusijo itd. itd.
Če niso toliko osvajali po svetu kot je amerika, to ne pomeni da niso hoteli, ampak niso mogli!! Niso bili dovolj močni! Ali misliš, da so bili dobri po srcu, pa niso želeli osvajati tujega ozemlja v dovoljšnji meri??
Ja, če ne bi bilo Rusije, bi bila pa kakšna druga država, s katero bi se šli hladne vojne. Ne bi pa noreli z jedrsko vojno, narod ne bi dovolil, ker je toliko ozaveščen na zahodu.
Dej se vprašaj raje, kaj bi bilo, če pa ne bi bilo ZDA. Bi bila celotna Evropa že Ruska? Po moje velika verjetnost za kaj takega. Ker tam ni demokracije, tam je čista in totalna represija.
Se pa strinjam s tem, da je potrebno neko ravnovesje, da ni samo ena velesila na svetu, ki si vse ostale podreja. Ampak Rusija ljudi ne upošteva, tam ni nobene opozicije, kot tudi na Kitajskem ne. Pa v Severni Koreji. Zato pa so te države med seboj zavezniki! Si bi res želeli živeti pod takim režimom?
modrivrag, 24.11.2024 ob 11:39
Ne glede na to, da bo vojne v Ukrajini kmalu konec. Razen v primeru, da se najde kak norec kot se repenči tist angleški general po medijih. Bi jaz najbolj goreče navijače od najmanjše lulče cesarjeve, preko robija. wd-ja 40, pa vse do puklastega in musarce, naložil na en avion (glih za en poln avion bi se jih nabralo☝️) in skipal nad Ukrajino. Ni važno na katero stran. Vsaka bi bila dobra.☝️😂
Kaj bi ti ali kaj bi jaz sploh ni pomembno… A veš kaj bi jaz? Pustil vse kot je, razen, da se vsakemu ki vzame orožje in ga sproži proti drugem, razleti v ksiht. Pa naj strelja kdor hoče.
Želje…
no ja, 24.11.2024 ob 11:42
Jao, koje sranje. Rusko cesarstvo je 1700 napadlo Švedsko kraljevino in si priborilo dostop do morja ter ustanovilo novo rusko prestolnico Sankt Peterburg. A naj ga vrnejo nazaj Švedski, ker tisti del je “od vedno bil Švedski”, kot pravi gor un bumbar Julka?? Pa ruska sedemletna vojna, ko so zasedli vzhodno Prusijo itd. itd.
Če niso toliko osvajali po svetu kot je amerika, to ne pomeni da niso hoteli, ampak niso mogli!! Niso bili dovolj močni! Ali misliš, da so bili dobri po srcu, pa niso želeli osvajati tujega ozemlja v dovoljšnji meri??
Ja, če ne bi bilo Rusije, bi bila pa kakšna druga država, s katero bi se šli hladne vojne. Ne bi pa noreli z jedrsko vojno, narod ne bi dovolil, ker je toliko ozaveščen na zahodu.
Dej se vprašaj raje, kaj bi bilo, če pa ne bi bilo ZDA. Bi bila celotna Evropa že Ruska? Po moje velika verjetnost za kaj takega. Ker tam ni demokracije, tam je čista in totalna represija.
Daj odjebi. Pa teb se je čisto strgalo. Ves čas, vso zgodovino se pobijajo Evropejci med sabo. Tudi obe svetovni vojni se je šel Švabo z Evropejci. Seveda je tudi Ruse napadel in ne obratno. Genocide so izvajali po vsem svetu. Rusi prokleto malo. Kaj ti ni jasno? Hočeš reči, da ni res?
Misliš da smo v EU prijatelji in da te imajo v EU državah za enakovredno. Sanjaj. Če boš dočakala razpad EU boš hitro spoznala za kako enakovrednost in prijateljstvo gre.
Rus ti noče nič. Ukrajina je notranja zadeva Rusije, ker so na vzhodu Ukrajine prav tako Rusi. In tudi cele Ukrajine nima namen zavzet Rusija, kaj šele agresije na druge države o kateri ti fantaziraš. Ti si pa na polno nasedla in imaš do konca oprano glavo z Rusi kot agresorji.