ali pogrevate krompirjeve jedi?
spodnja tema me je spomnila sobotnega kosila s taščo in tastom. naredila sem musako in ko je malo ostalo, je tašča rekla, naj zvečer pogrejemo… jaz sem že od doma navajena, da takih jedi nismo pogrevali (nasprotno od kakšnih enolončnic, filanih paprik itd. , ki so pogrete še boljše) in mi njena rešitev nekako ni dišala, hehe…situacijo je “junaško” rešil moj mož, ki se je javil, da bo on še malo, haha…
bi ve pogrevale musako?
je pa zanimivo, kako se nas ene stvari od doma držijo vse življenje, a ne? ;-)))
lep pozdrav vsem, metka ;-)))
Tudi jest sem že od doma navajena, da krompirjevih stvari ne pogrevamo(mogoče svaljke) je pa moj tašča ista k tvoja.Njej je vse škoda stran vršt skuha itak za celo vojsko pol pa to jesta z možem še tri dni.
Jest sem ji kar povedala, da pač določenih stvari skuhanih kot so krompir, zelenjavne juhe, makaroni, … isti dan ali naslednji dan ne pogrevam.
Lp Jest
Jaz imam tudi še od doma vcepljeno v glavo, da se krompirja ne pogreva.
Sem se pa enkrat o tem pogovarjala z enim v našem okolišu precej poznanim kuharjem, pa je rekel, da se krompir, če je sveže kuhan, lahko brez problema čez par ur pogreje. Češ da to povsod po restavracijah in gostilnah delajo. Ni pa, da bi ga parkrat pogreval ali celo naslednji dan…
Ne maramo pogretih jedi, razen kakšnega golaža, ki ga skuham prejšnji dan, da je kosilo takoj, ko pridemo domov. Pa ne zaradi zdravja pač pa zaradi okusa in zaradi tega, ker smo izbirčni. Nimamo navade tri dni zapored jesti isto jed. Skuham toliko kolikor pojemo. Večina pogretih jedi je kot pomije, imajo čisto drugačen okus kot sveže.