Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ali res ni popoldanskega vrtca za jaslične otroke?

ali res ni popoldanskega vrtca za jaslične otroke?

Vpisujem svojega sina, za september 2008, ko bo star 1,5 let.
pa mi rečejo na upravi, da sicer obstaja samo en vrtec s popoldansko skupino (če bo sploh dovolj otrok), pa da bo pri 1,5 let naš še premajhen za v to skupino, pravzaprav “premajhen za bit popoldne v vrtcu”.

in kaj zdaj?

sem že pisala spodaj v eni od tem, da mi ni prav, ker jaz popoldne delam, delam v javnem sektorju, v državni “firmi” in delam do 19. ure. zakaj torej država mojemu sinu ne omogoči popoldanskega varstva mi pa ni jasno.

prosim, kako vi rešujete tak problem, če nimate babi in dedi servisa.

a, ja, otrok ima očeta. tudi oče dela izmenično, tako da vsaj vsak drugi teden popoldne nimava varstva.

sicer bom verjetno zaprosila za skrajšani delovni čas, vendar so me že obvestili o tem, da ne bom delala od 8 do 12, pač pa “kot bo naneslo”, torej lahko od 11 do 15, lahko od 15. do 19. ure, skratka…jeba v glavo.

V Ljubljani vem za vrtec Ledina, da ima pop. oddelke.

ja, malo težko mi je peljat 100 km otroka v vrtec, pa 100 km nazaj v službo, popoldne spet 100 km v ljubljano po otroka, in spet 100 km nazaj do doma.
to je 400 km na dan.

brez zamere, nimajo samo ljubljančani otrok ;-)))

Brez zamere ehm ehm ehm, a smo mi jasnovidci, da bi moral kar vedet iz kje si?

Kdo je pa vedel, od kod si? Tvoje vprašanje se glasi: “ali res ni popoldanskega vrtca za jaslične otroke?” In dobila si odgovor.

Drugače pa sem ravno tako razočarana nad državo, kot si ti :((( Ne vem, kako bi sama pregurala, če ne bi bilo babice – delam pretežno popoldne, včasih cel dan in v našem okolišu ni vrtca, ki bi bil odprt popoldne 🙁

nalašč sem napisala tako vprašanje, kajti mene zanima kako je na državni ravni.

ravno zato tudi moj sarkazem v drugem odgovoru, naj se pač vidi, da država to ureja centralistično, tako kot vse ostalo. ker je ljubljana večje mesto, lahko ima, mi siromaki iz kmetov pa naj otroke damo v štalce h kravcam in tam bodo na toplem.

ma saj jaz se ne jezim na vas, ker ste ljubljančani, in tudi za hec in nalašč sem napisala da imam 400 km vožnje če hočem v ljubljano, ampak slika je pa zdaj čista, kdo in kje ima privilegije. še enkrat, brez zamere, prijatli še naprej.

joj, ne vem, če je par odgovorov zadosti za statistično ugotovitev o centralistični ureditvi. dobila si en odgovor o vrtcu v ljubljani, ki ima ne vem koliko več otrok kot tvoje naselje ali vas (ne vem odkod si), zato se tudi ne more ravno primerjati s potrebami pri vas, kjer je mogoče 15 otrok v jaslih v primerjavi s številko v ljubljani? načeloma se pa po vrtcih vsako leto znova pojavi vprašanje glede funkcioniranja vrtca in vsaj pri nas je tako, da sem edina, ki komaj uspe pritečti do vrtca do 16 ali 16.30. vsi ostali imajo to urejeno, tako da je nekako logično, da zaradi mene ne bo dežurne vzgojiteljice a ne?

V Postojni imamo možnost, da so otroci v popoldanskem programu se mi zdi do 19.30. Pa pravijo, da ni ravno hudega povpraševanja…

New Report

Close