Ali rože lahko zdržijo v temi
Zdravo,
imama vprašanje za ljubitelje rastlin.
Namreč,imam stanovanje izven domačega kraja, ki ga zelo rada obiščem.
Problem je tak. Tja grem vsaj enkrat tedensko za tri do štiri dni , pol tedna sem pa doma. (zaradi dela).
To stanovanje moram ob odhodu zapreti s polkni,(je v pritličju, zaradi varnosti) ki so popolnoma zaprta, nimajo reber. Rada pa bi tja prinesla rože, oz lončnice, ker bi bilo lepše.
Ali mislite, da lahko rastline preživele tri dni brez dnevne svetlobe? Je tu kdo, ki ima kakšne izkušnje s tem?
Vsem hvala za morebitne odgovore.
Metka499, 13.06.2025 ob 06:58
Zdravo,
imama vprašanje za ljubitelje rastlin.
Namreč,imam stanovanje izven domačega kraja, ki ga zelo rada obiščem.
Problem je tak. Tja grem vsaj enkrat tedensko za tri do štiri dni , pol tedna sem pa doma. (zaradi dela).
To stanovanje moram ob odhodu zapreti s polkni,(je v pritličju, zaradi varnosti) ki so popolnoma zaprta, nimajo reber. Rada pa bi tja prinesla rože, oz lončnice, ker bi bilo lepše.
Ali mislite, da lahko rastline preživele tri dni brez dnevne svetlobe? Je tu kdo, ki ima kakšne izkušnje s tem?
Vsem hvala za morebitne odgovore.
Rože bodo nikakršne.
Plastične rože? O, fuj!
Nekaj drugega je tu težava. Ti s tvojo preganjavico. Nobene polkne ne bodo zadržale vlomilcev, če bi res hoteli vlomiti. Razen, če so iz jekla. Sicer je pa še bolj očitno, da ni nikogar doma, če so polkna dol zabita. Kot da je izobešen napis “prazno”.
Rastline (nadzemne), živali (kopenske in nadzemne) in ljudje smo narejeni, da živimo na svetlobi. Brez svetlobe hiramo. Ob neki minimalni izpostavljenosti bomo sicer preživeli (vsaj nekaj časa), ampak na dolgi rok pa pač tako ni mogoče živeti.
Jaz bi rekla, ali omogoči vsaj približno normalne pogoje, tj. vsakodnevna svetloba, ali pa raje nimaj, kot da mučiš te uboge rastline v temi.