Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali se da steklena vrata tuš kabine sploh dobro očistiti?

Ali se da steklena vrata tuš kabine sploh dobro očistiti?

Pred šestimi leti smo komplet prenovili kopalnico. Prej smo imeli kad, sedaj imamo tuš kabino s steklenimi vrati. Čeprav so nam obljubili, da je čiščenje zelo enostavno in da se kapljice kar odbijejo od stekla, še zdaleč ni tako. Po šestih letih so vrata tuš kabine zapackane z vodnim kamnom.

Pri tem moram povedati, da sem tuš kabino redno čistila in vzdrževala, po vsakem tuširanju sem obrisala s suho krpo, enkrat tedensko sem bolj generalno očistila. Od daleč sicer zgleda tuš kabina kot nova, ko pa pridem blizu, vidim, da so čisto lajsasta od vodnega kamna. Ne da se očistiti z nobenim čistilom, poskusila sem že vse, vendar neuspešno. Poskusila sem z vsemi čistili, z alkoholnim kisom, vendar ni uspeha! Podobno je s kozarci, ki so velikokrat oprani v pomivalnem stroju.

Zelo sem žalostna. Tuš kabina je bila zelo draga, zdaj pa ugotavljam, da je steklo zelo nekvalitetno.

Kaj mi svetujete? Morda to, da dam nelepko čez? Hvaležna bom za odgovore.

Ce si cistila z grobo stranjo gobice ali kaksnim abrazivnim cistilom, je lahko zdrajsana in tega ne spravis stran.

CILIT !

Zamenjajte steklena vrata z lesenimi. Problem resen.

Čistiti je treba vsako leto, včasih tudi kdaj vmes.

rešitev je samo menjava stekla, ker se vodni kamen zareže v steklo in ga trajno poškoduje

to, kar vidiš, je poškodba stekla, ne naložen vodni kamen

Cudno da ne gre z alkoholnim kisom. Jaz rada uporabim nek koncentrat iz DM trgovine, mislim da je njihova firma DenkMit. Najskrajnejsa opcija je solna kislina, vendar pazite, to je zelo mocna zadeva!!!!

Odgovor na objavo uporabnika
tuškabina, 21.09.2021 ob 11:09

Pred šestimi leti smo komplet prenovili kopalnico. Prej smo imeli kad, sedaj imamo tuš kabino s steklenimi vrati. Čeprav so nam obljubili, da je čiščenje zelo enostavno in da se kapljice kar odbijejo od stekla, še zdaleč ni tako. Po šestih letih so vrata tuš kabine zapackane z vodnim kamnom.

Pri tem moram povedati, da sem tuš kabino redno čistila in vzdrževala, po vsakem tuširanju sem obrisala s suho krpo, enkrat tedensko sem bolj generalno očistila. Od daleč sicer zgleda tuš kabina kot nova, ko pa pridem blizu, vidim, da so čisto lajsasta od vodnega kamna. Ne da se očistiti z nobenim čistilom, poskusila sem že vse, vendar neuspešno. Poskusila sem z vsemi čistili, z alkoholnim kisom, vendar ni uspeha! Podobno je s kozarci, ki so velikokrat oprani v pomivalnem stroju.

Zelo sem žalostna. Tuš kabina je bila zelo draga, zdaj pa ugotavljam, da je steklo zelo nekvalitetno.

Kaj mi svetujete? Morda to, da dam nelepko čez? Hvaležna bom za odgovore.

Čistilo Kolpasan za kopalnice, super.

čekdisout, 21.09.2021 ob 12:13

rešitev je samo menjava stekla, ker se vodni kamen zareže v steklo in ga trajno poškoduje

to, kar vidiš, je poškodba stekla, ne naložen vodni kamen

Mislim, da je ta odgovor najbolj realen. Poskusila sem že prav z vsemi čistili, mislim, da je vodni kamen prav zažrt v steklo.

Zgleda, da je bilo steklo nekvalitetno, vem pa, da smo ga zelo drago plačali. Obljubljeno nam je bilo, da kaplje “kar odletijo” in je čiščenje zelo enostavno.

cilit bang, gre vse dol, ne seri, drugač pa kaj misliš da drugje po stanovanju imaš pa sterilno čisto? Pač na steklu se vse pozna, verjemi, da imaš tudi na tleh ogromno prahu, ki ga sploh ne vidiš. pa ti ne pomaga brisanje in sesanje.

Mat steklo oz. še boljše z vzorcem (činčila mislim, da je). Vse ostalo je samo začasno.

Sem kupila Smac express v tušu proti vodnemu kamnu.Je šlo 3/4 dol…samo pošpricaš…Bo treba večkrat zgleda…

pa kako ne gre, 21.09.2021 ob 14:13

cilit bang, gre vse dol, ne seri, drugač pa kaj misliš da drugje po stanovanju imaš pa sterilno čisto? Pač na steklu se vse pozna, verjemi, da imaš tudi na tleh ogromno prahu, ki ga sploh ne vidiš. pa ti ne pomaga brisanje in sesanje.

Vse sem že poskusila, pa ne gre, roke imam  vse otekle in rdeče od čiščenja, šipa je popolnoma gladka in čista, vse je zažrto noter, podobno kot kozarci, ki s časoma postanejo lisasti in jih je treba odnesti v kontejner.

Ravno zato pa mi na vsakih 6 let zamenjamo tus kabino z nuovo.

New Report

Close