Ali se imate za super kuharice?
Jaz se nimam za super kuharico. Sem čisto povprečna, čeprav me moji družinski člani pohvalijo, da dobro skuham. Ampak jaz kuham enostavne stvari – npr. enolončnice, joto, ješprenj, juhe, golaže, meso v omaki, zelenjavo vseh vrst, potem pašto, rižote, polento, krompir, pri tem naredim mesne ali zelenjavne omake. Ob večjih praznikih meso spoham npr. piščančje, ki ga vsi obožujejo. Spečem tudi dobre pice.
Od peciv spečem potico, tako orehovo kot kokosovo, jabolčno pito, rolado, razna biskvitna peciva in kekse, tudi torto.
Spečem tudi zelo dober kruh, skuham štruklje.
Ne znam pa skuhati raznih eksotičnih jedi in super finih peciv npr. tisto, ki se stavi po lončkih. Skratka, kuham precej klasično in precej po starem. Kako pa vi?
Sem daleč od super kuharice. Kuhati moram vsak dan, zato je večkrat kaj na žlico, da se da tudi pogreti. Doma so sicer zadovoljni, ampak njihovo mnenje je pristransko 🙂 🙂
Nimam niti časa, niti idej, da bi se nekaj na polno lotila. Med tednom pridem pozno in če se mi kak dan zalomi pri planiranju imam ob 16ih največkrat še zmrznjeno meso in zelenjavo na vrtu 🙁 Ob vikendih edino, da se da kaj ustvarjati a večkrat kam gremo in spet ni neki veliko časa, sicer če je slabo vreme ob nedeljah največkrat kuham še za čez teden.