Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ali se imate za super kuharice?

Ali se imate za super kuharice?

Jaz se nimam za super kuharico. Sem čisto povprečna, čeprav me moji družinski člani pohvalijo, da dobro skuham. Ampak jaz kuham enostavne stvari – npr. enolončnice, joto, ješprenj, juhe, golaže, meso v omaki, zelenjavo vseh vrst, potem pašto, rižote, polento, krompir, pri tem naredim mesne ali zelenjavne omake. Ob večjih praznikih meso spoham npr. piščančje, ki ga vsi obožujejo. Spečem tudi dobre pice.
Od peciv spečem potico, tako orehovo kot kokosovo, jabolčno pito, rolado, razna biskvitna peciva in kekse, tudi torto.
Spečem tudi zelo dober kruh, skuham štruklje.
Ne znam pa skuhati raznih eksotičnih jedi in super finih peciv npr. tisto, ki se stavi po lončkih. Skratka, kuham precej klasično in precej po starem. Kako pa vi?

Imam naročeno hrano v bližnji kuhinji, kjer kuhajo profesionalni kuharji.
Za vikend kuham preproste jedi, ki mi vedno ratajo.Govejo juho,pražen krompir, repo s krvavico, musako, pečen krompir…
Pečem zadnje čase ne.
Posladkamo se s sladoledom, pudingom, čežano…

Sploh ne.

Pri meni letijo začimbe, okusi se morajo čutiti. Sladicam se nikoli nisem preveč posvečala in jih poznam bolj slabo. Nisem pa super kuharica, ampak kljub temu zelo uživam v sami kuhinji.

Jaz rada eksperimentiram, preskušam nove recepte in znam marsikaj res dobro skuhati.

Ne delam pa nekih komliciranih jedi z ogromno komponentami (kot rečejo v MC), tako kot v res nobel restavracijah, kjer 5 minut našteva, kaj vse je na krožniku.

Jasno da ne, je pa že zelo dolgo, odkar mi tisto, kar sem se lotila skuhati, ne bi ratalo.
Kuham dokaj rada, tudi nove stvari rada poskušam, tudi ekperimenitam kdaj, ne maram pa tega, da bi moralo biti vedno vse “točno tako” do pike in vejice peteršilja.

Oh, jaz sem svetlobna leta daleč od super kuharice :((
Moji se sicer ne pritožujejo nad mojo kuho, ampak veščin moje pokojne mame v tem poslu pa ne bom nikoli dosegla. Nimam ta prave “žilice” :))

Oh, jaz sem svetlobna leta daleč od super kuharice :((
Moji se sicer ne pritožujejo nad mojo kuho, ampak veščin moje pokojne mame v tem poslu pa ne bom nikoli dosegla. Nimam ta prave “žilice” :))

Oh, jaz sem svetlobna leta daleč od super kuharice :((
Moji se sicer ne pritožujejo nad mojo kuho, ampak veščin moje pokojne mame v tem poslu pa ne bom nikoli dosegla. Nimam ta prave “žilice” :))

Se opravičujem za kopije. Ni moja krivda … So mi težili, da nisem izbrala prave izdelke – čeprav sem jih, in zdaj so gor tri brezvezne kopije ;((

Če bi to vse znala, pa bi me ostali hvalil, bi se imela za fenomenalno kuharco 😉

Kuham, pečem, mesim, blanširam, gratiniram….ni da ni. Res pa je da sem se izobraževala tako v Sloveniji, kakor tudi v tujini in obiskovala kuharske tečaje.

Še vedno pa verjetno ne znam vsega, saj vsaka kuhna ima posebne “trike”.

Pa dober tek

Sem daleč od super kuharice. Kuhati moram vsak dan, zato je večkrat kaj na žlico, da se da tudi pogreti. Doma so sicer zadovoljni, ampak njihovo mnenje je pristransko 🙂 🙂
Nimam niti časa, niti idej, da bi se nekaj na polno lotila. Med tednom pridem pozno in če se mi kak dan zalomi pri planiranju imam ob 16ih največkrat še zmrznjeno meso in zelenjavo na vrtu 🙁 Ob vikendih edino, da se da kaj ustvarjati a večkrat kam gremo in spet ni neki veliko časa, sicer če je slabo vreme ob nedeljah največkrat kuham še za čez teden.

Znam skuhati vse, kar si napisala+eksotične jedi. Imam še za dobro kuharico, v kuhanju uživam, sploh mi je super, ko drugi pohvalijo moje kuharije. Večkrat se kdo kar sam povabi z željo po tem in onem haha.

Glavno je, da se o pos ils tvih ne sme pisati. Bodimo dobre gospodinje in dobre ovce.

Dobre ovce?
Pa pojdi na Mars , da ne boš ovca.

New Report

Close