Ali še kdo gleda Esmeraldo?
Gledam jo že tretjič. Zdi se mi, da je najlepša nadaljevanka vseh časov. Kako je Esmeralda nežna, nepokvarjena, lepa, dobra, na drugi strani pa kako so hudobni in pokvarjeni Fatima, Rodolfo, Lucio, Ofelio. Graciela je odrezava in ošabna, Adrijan je ponosen in pošten, Blanca je strašansko naivna… Res zanimivi liki!
Tisto urco se prav sprostim od vsakdanjih skrbi in se malo oddahnem.
Še kdo gleda?
Jaz jo gledam. Prvič sem jo še kot otrok gledala z mamo in babico, sedaj jo gledam še enkrat, da sploh vidim, za kaj se je šlo. Ja, je lepa nadaljevanka. Tudi glede likov se strinjam s tabo, razen Graciele. Ošabna samo deluje, ker je tako vzgojena in jo v to sili mama. Za “javnost” je zdresirana tako, da deluje ošabna in vzvišena. V resnici pa je zelo nežna oseba, dobrega srca, skromna, a si tega ne upa pokazati, ker ji mati že od nekdaj tumba v glavo, da to ni prav in da je neumno. Zato tudi sama dvomi vase. V njej je stalen boj med tem, kar so jo naučili in med tem, kaj v resnici misli in čuti. Meni se zelo smili. Če ne bi imela matere nad seboj, bi bila ena zelo topla oseba.
Tudi jaz jo sedaj občasno gledam tu in tam. Pa tudi samo zaradi Adriana in Graciele. Graciela imam celo rajši kot Esmeraldo. Graciela je od začetka delovala ošabno,ampak ni ,je kar občutljiva oseba. Meni je šla vedno na živce kasnejše Adrianova partnerka- Aurora.
Graciela je imela samo smolo,da je zmaj Fatima njena mati.
Jaz jo gledam. Prvič sem jo še kot otrok gledala z mamo in babico, sedaj jo gledam še enkrat, da sploh vidim, za kaj se je šlo. Ja, je lepa nadaljevanka. Tudi glede likov se strinjam s tabo, razen Graciele. Ošabna samo deluje, ker je tako vzgojena in jo v to sili mama. Za “javnost” je zdresirana tako, da deluje ošabna in vzvišena. V resnici pa je zelo nežna oseba, dobrega srca, skromna, a si tega ne upa pokazati, ker ji mati že od nekdaj tumba v glavo, da to ni prav in da je neumno. Zato tudi sama dvomi vase. V njej je stalen boj med tem, kar so jo naučili in med tem, kaj v resnici misli in čuti. Meni se zelo smili. Če ne bi imela matere nad seboj, bi bila ena zelo topla oseba.
[/quote]
Dobro opisano glede Graciele. Kolikor se spomnim je lih Graciela rešila življenje Esmeraldi,ko je bila še ta slepa,ko je padla Esmeralda v bazen.
Tudi pri meni bi bilo tako,če Graciele in Adriana ne bi bilo,sploh za to telenovelo ne bi vedela.
Tudi mene sta onadva prikovala pred ekrane takrat in še danes. Žal me Esmeralda in Jose Armando nista lih pritegnila,četudi sta glavna lika. Mnogi so komentirali,da se bi telenovela morala imenovati Graciela.
Škoda, da je ljubezenska zgodba med A in G se tako žalostno končala.
Svoj čas sem jo rada gledala. Samo,če danes tako pogledam, pa je bil scenarij tudi malo neumni. Jose Armando je bil zdravnik in ni nikoli pomislil na očetovski test. Esmeralda je spregledala in postala takoj medicinska sestra. Esmeraldi je umirala sestrična, torej Graciela,pa Jose Armando,ne noben drugi je ni odpeljal v bolnišnico. So jo raje pustili,da umre v Adrianovem naročju. Pa nobeden ni zaznal in videl, niti Adrian ,da z Gracielo ni nekaj v redu in da potrebuje pomoč.
Jaz sem gledala 3. verzije Esmeralde. Tole,ki se sedaj predvaja na Planet tv -ju , potem brazilsko verzijo iz leta 2004 ,pa novo verzijo iz leta 2017 -Sin tu mirada.
Brazilski Adrian pa je prava paša za oči.
Pa v novi verziji nova Graciela= Vanesa na srečo ne umre ,ampak ostane skupaj z Paulinom, torej ta bi bil Adrian iz prejšnih verzij.
[/quote]
Tako sem tudi jaz vedno videla Gracielo. Imela je svoje napake,ali kdo jih nima. Meni se je tudi zelo smilila. Se pa čudim,da Graciela,ki je bila višja od svoje mame,jo ni sklofotala nazaj,ampak pustila Fatimo,da tako jo psihično in fizično uničuje. Na žalost, vsi,ki smo spremljali Esmeraldo vemo,kakšen žalosten konec je doživela Graciela. Adrian mi je pa bil na
koncu tudi neka reva. Imel je priložnost ,da zbeži na dan poroke Graciele z Emilanom, pa ni,ker mu je služba šoferja očitno bila bolj pomembna. Tudi mi je Adrian živvec dvignil,ko je spal z Gracielo,potem jo je pa nagnal in je ni hotel več videti. Tako se je v bistvu začel konec njune ljubezenske zgodbe.
[/quote]
O,o, to sem pa jezna,če mi kdo kritizira Gracielo. Malo heca v resnici. Iz Esmeralde sem si tudi jaz najbolj zapomnila ravno Gracielo,ker mi je bila tudi simpatična. Esmeraldi so tako vsi v rit lezli, po Gracieliti pa tolkli ,dokler lahko in dokler ni umrla.
Adrian je po prihodu v mesto,postal v moji očeh brezjajčnik.
Razočarana sem samo bila,kakšna strahopetca sta bila Graciela in Adrian. Kdor ljubi,se bori.
Adrian pa hop poseksal Gracielo in kasneje jo je takoj nagnal.
Spomnim sem samo,kako sem celi teden jokala,ko je umrla Graciela . Najbolj žalosten konec za en ljubezenski par v telenovelah. Saj so vsi kritiziral potem avtorico Delio Fialo ,da ravno Graciela ne bi potrebovala umreti.
mene pa čudi, kako to, da vse glavne ženske vloge izgledajo debelo. Recimo esmeralda v cotah in v lepi ozki obleki zgleda stara v postavo in pretežka, prav tako graciela, vsa široka v riti, bokih. Nobena ni suhcena tako kot so danes v telenovelah al pa v turških soapicah (npr tista mama, anne)
Pa sem si pogledala na netu njihove privat fotke in sta lepi v postavo, esmeralda in graciela, na tv v nadaljevanki pa obup. A to je bila taka kamera al kaj? Pa mama Blanca tudi.. vsa široka.
Nobena od omenjenih ženskih likov ni debela.To so bile lepe postave. Se je pa videlo, da Nora Salinas , ki je igrala Gracielo fajn shujšala od začetka telenovele. Od začetka je imela lep okrogel obraz, potem pa je dobila ozki obraz in noge kot zobotrebce.
Sem bila šokirana, ko je Leticia Calderon, ki je igrala Esmetaldo izjavila, da se je v času snemanja zadevala s kokainom. Gledali smo zadeto Esmeralxi, ki je rada snifala , ojej,ojej.
To sem tudi jaz opazila hehe. Pa dvomim, da je kriva kamera, ker npr. Florecita ne zgleda debela, pa Fatima tudi ne. V bistvu je prav hecno, da ima Fatima kot mati boljšo postavo, kot Graciela kot hčerka.
Gre pa po moje za to, da je telenovela še iz časov, ko se ni tako težilo k postavi brez 1 odvečnega grama.
Zgodba A in G v Esmeralfi mi je spominjala na nesrečno ljubezen moje prijateljice, ki je na srečo preživelavnadprotju z Gracielo.
Ni mi še vedno jasno, kako zdravnik Jose Armando ni slišal za test očetovstva in da niso odpeljali Grazielo v bolnico, ko je umirala . Pa da Graziela ni poslala Fatimo v tri krasne kot polnoletna oseba in tudi Adriana bi lahko odpikala, saj je bila prava lepotica in bi lahlo imela vsakega. Adrian je pa samo tako čakal, da obdela Grazi in jo potem odpika. Ah scenarij poln lukenj in Delia Fialo je obstala z svojimi idejami v letu 1700.
Nobena od omenjenih ženskih likov ni debela.To so bile lepe postave. Se je pa videlo, da Nora Salinas , ki je igrala Gracielo fajn shujšala od začetka telenovele. Od začetka je imela lep okrogel obraz, potem pa je dobila ozki obraz in noge kot zobotrebce.
Sem bila šokirana, ko je Leticia Calderon, ki je igrala Esmetaldo izjavila, da se je v času snemanja zadevala s kokainom. Gledali smo zadeto Esmeralxi, ki je rada snifala , ojej,ojej.
[/quote]
Nora Salinas je imela v telenoveli kar preveč obilno postavo, sploh za 21-letnico, kolikor je bila stara v času snemanja.
Nora Salinas je imela v telenoveli kar preveč obilno postavo, sploh za 21-letnico, kolikor je bila stara v času snemanja.
[/quote]
Imela je lepi obraz in dekolte.Imela je pač neskladno telo.Imela je pa zelo suhe noge.
Moj brat jekar sopihal za Noro Salinas, ko jo je prvič zagledal.
Imela je Nora pa veliko kemijo z Alejandrom Ruisom, ki je igral Adriana in ni čudno, da je večina gledalcev prezirala Auroro.
Kakorkoli napake je delala Graziela je tudi meni bila ljubša z Adrianom kot pa Adrian z Auroro.
Fatima, Aurora in Florecita so mi pa šlenajbolj na živce.
Ja, v Esmeraldi lih pretiranega nasilja ni bilo. Scenarij je pa bil kot da so v starem veku.
Pa na živce so mi šli s forami o gospodarjih, ki jih je treba spoštovali. Če ne bi bila Esmeralda Rodolfova hčerka, jo tako ne bi sprejel.Še Esmeraldina mama Blanca, ko ni vedla , da je Esmeralda njena hči, da ona ni za Joseja Armanda, ker je prerevna. Za bruhati.
Ja, v Esmeraldi lih pretiranega nasilja ni bilo. Scenarij je pa bil kot da so v starem veku.
Pa na živce so mi šli s forami o gospodarjih, ki jih je treba spoštovali. Če ne bi bila Esmeralda Rodolfova hčerka, jo tako ne bi sprejel.Še Esmeraldina mama Blanca, ko ni vedla , da je Esmeralda njena hči, da ona ni za Joseja Armanda, ker je prerevna. Za bruhati.