Ali še kdo gleda Esmeraldo?
Ja, v Esmeraldi lih pretiranega nasilja ni bilo. Scenarij je pa bil kot da so v starem veku.
Pa na živce so mi šli s forami o gospodarjih, ki jih je treba spoštovali. Če ne bi bila Esmeralda Rodolfova hčerka, jo tako ne bi sprejel.Še Esmeraldina mama Blanca, ko ni vedla , da je Esmeralda njena hči, da ona ni za Joseja Armanda, ker je prerevna. Za bruhati.
Ko so šli vsi liki iz podeželja na mesto, se je vse sfižilo, tako zveza med Esmeraldo in Jose Armandom kot Gracielina zveza z Adrianom.
Od 62 dela naprej same bedarije.
Delia Fiallo avtorica te telenovele oćitno ni vedela, kaj bi rada. Esmeralda se je na koncu spet poročila z Armandom , ko je take bedarije počel, lik Graciele so ubili in potem se je Adrian poročil z drugo. V 3 dneh je Adrian prebolel takoj Gracielo 8n se poročil z Aurorito.
Melesio zblebeta v Casi Grande, da sta Esmeralda in Jose Armando poročena. In to ravno Fatimi.
Sicer pa se tudi jaz ne spomnim, da bi imel kako posebno vlogo v zgodbi. Lahko pa ima njegov lik zgolj nalogo, da nas nauči, da so med nami tudi drugačni ljudje, ki so velikokrat ignorirani, potisnjeni na stran in se jih vsi izogibajo če se le da. Ljudem je ob takih norčkih neprijetno, ker niso “normalni”. V nadaljevanki pa vidimo, kako je tak norček lepo sprejet in ljubljen med svojimi sovaščani. Pokaže, da ni noben bav bav, ampak človek dobrega srca, le malce nenavaden.
Jaz se tudi dandanes čudim, kako sem to spremljala,če je bila zgodba tako pogledana zelo nesmiselna.
Osebno sam včasih še pogledam Esmeraldo tudi zaradi Graciele in Adriana,ker sta me od vseh likov najbolj pritegnila.
Tudi to mi je smešno,da se na koncu Esmeralda poroči spet z Josejem Armandom,ko je tako ravnal z njo po tem,ko ni verjel,da je Esmeraldin otrok njegov.
Aurorita ,poznejša Adrianova zaročenka ,mi je pa tudi nepotrebna v tej zgodbi. Vedno,ko sem jo zagledala ,je kaj letelo proti televiziji.
Zakaj so se pa vsi obnašali kot da so v 17. stoletju, ne pa proti koncu 90 let? Pa skoraj cela Esmeraldina družina prepotentna in zvišena,posebej Esmeraldin oče- Rodolfo, ter antipatična Fatima. Pa ona Crisanta mi je šla tudi na živce, ker je vsepovsod se vtikala in nobene skrivnosti ni mogla zadržati za sebe. Gracielo je Crisanta poznala vse življenje ,je pa začela na vso moč braniti ono Adrianovo poznejšo drago Horrorito.
Ko se je šlo za Joseja Armanda in Esmeraldo so bili vsi sladki,da prideta spet skupaj. Ko se je pa šlo za Adriana in Gracielo pa je vsa družina skupaj ponorela.
Melesio zblebeta v Casi Grande, da sta Esmeralda in Jose Armando poročena. In to ravno Fatimi.
Sicer pa se tudi jaz ne spomnim, da bi imel kako posebno vlogo v zgodbi. Lahko pa ima njegov lik zgolj nalogo, da nas nauči, da so med nami tudi drugačni ljudje, ki so velikokrat ignorirani, potisnjeni na stran in se jih vsi izogibajo če se le da. Ljudem je ob takih norčkih neprijetno, ker niso “normalni”. V nadaljevanki pa vidimo, kako je tak norček lepo sprejet in ljubljen med svojimi sovaščani. Pokaže, da ni noben bav bav, ampak človek dobrega srca, le malce nenavaden.
[/quote]
Uh mene je pa razpizdil oni Fermin ,ki je bil drugače v redu lik,ampak mi je dvignil pokrov ,ko je svetoval takrat Gracieli in Adrianu,da naj ne zbežita. Verjetno bi njuna zgodba bila na koncu čisto drugačna,če bi takrat zares zbežala.
Je pa res,da bebavi Adrian je bil na dan Gracieline poroke njen šofer in sem mislila,da bo potegnil in zbežal z njo,ampak ni . Lepo jo je odpeljal na poroko. Pa večina je vedela da Graciela je zaljubljena v Adriana in na dan poroke pred oltarjem, nobeden, niti Adrian, niso kaj pripomnili.
Zelo lepa nadaljevanka. Več al manj. Meni je pa zelo padel v oči ne toliko glavni lik Jose Armando, ki je preveč pocukran, temveč njegov zelo dobri prijatelj, ki se je kasneje vključil v zgodbo, Sebastian, njegov zaupnik. Ta njegov prijatelj mi je zelo simpatičen, ter škoda, ker ni dobil večje vloge v tej telenoveli.
Ko se je prvič pri nas predvajala Esmeralda sem jo zelo rada spremljala. Pozneje,ko sem parkrat jo pogledala tudi na yt ,pa sem spoznala,da je imela zgodba cel kup nebuloz.
Od zdravnika,ki ni znal prav pomagati. Torej Armando ki kot zdravnik ni niti pomislil na test očetovstva pri njegovem in Esmeraldinem otroku. Da Adrian ,ki je sprva spal z Gracielo,potem takoj za tem jo je nagnal in ji vzbujal občutek krivde. Na dan Gracieline poroke bi Adrian kot šofer mirne volje odpeljal daleč daleč stran. Esmeralda ni imela dokumenta torej rojstnega lista svojega sina. Graciela je v 127 delu umirala,ali nobeden ni pomislil,da bi jo odpeljali v bolnico,ampak so jo pustili,da umre v Adrianovem naročju. Saj bi bilo romantično v perspektivi telenovele ,da umreš v objemu ali naročju svoje ljubezni,ampak je pa tudi samo to in nerealno.
Pa vsi so po 1 mesecu poznanstva zaročili in poročili. Samo poroka in zaroka je bila tema.
Vsi glavni liki so bili zaročeni z osebami,ki jih ne ljubijo. Esmeralda z Alvarom, Graziela se je poročila z Emilianom, Jose Armando je bil zaročen z Georgino in Adrian z Auroro.Kakšne oslarije.
Meni je bilo smešno,da sta se na koncu spet Esmeralda in Jose Armando poročila,klub vsemu
kako grdo je Jose Armando se obnašal do Esmeralda in njunega otroka. Pa Adrian po jokanju,ko je Graciela umrla se je 3 dele kasneje poročil z ono drugo.
Vsi so bili na koncu pocukrano srečni in pozabili,da jim je pred dnevi umrl kdo v družini, torej Graciela 10 delov pred koncem.
Prvič sem jo gledala kot otrok in zdaj spet. Pričakovala sem, da bom razočarana, ampak še vedno mi je to ena lepših telenovel. Dejansko komaj čakam vsak dan, sploh zdaj v karanteni. Res pa je, da sedaj gledam malo bolj kritično in opazim kup nesmislov. Med vsemi zgoraj naštetimi je smešno tudi to, da Esmeralda izgleda kot da bi pravkar prišla iz frizerskega salona, ne pa da živi v neki koči, kjer očitno ni niti tekoče vode. Tako kot prvič sta mi tudi tokrat najbolj simpatična Graziela in Adrian, med njima je enostavno kemija oz. že glasba v ozadju naredi svoje. Všeč mi je tudi lik Blance, kljub temu da je naivna. Všeč mi je tudi Fatima. Brez negativnih likov pač ne bi bilo zanimivo. Tudi Lucio se mi zdi kot moški (če pustimo iznakaženost in negativni lik) izredno šarmanten moški.
To tudi ja. Pa ne glede,da Esmeralda živi v neki koči,je vedno lepo urejena. Pa koliko vidim tudi našminkana. Joj ,ko se spomnim ,kako sta se ljubila Adrian in Graciela v njegovem stanovanju,ko je prišel v mesto,potem jo je pa vrgel iz stanovanja. Takrat sem si mislila, Adrian ti si butelj. Pa ko je peljal Grazielo na poroko z Emilianom,namesto,da bi pritisnil na plin in bi zbežala. Graziela bi pa tudi lahko pomislila na ločitev. Vse se bi dalo urediti med Grazielo in Adrianom ,če bi scenaristka te telenovele to želela. Kolika gledanost bi šele bila ,čew bi Graziela ostala živa, pa srečna z drugim,ali Adrianom. Njuna glasba v mehiški,ali brazilski verziji, ali v obedveh verzijah sta bili super in srca parajoče. Tudi v novi priredbi Esmeralde,ali oziroma Topacio -Brez tvojega pogleda leta 2017 je bila kemija med novo Grazielo-Vaneso in novim Adrianom Paulinom super in tista dva sta v resnici potem postala par.
V venezuelski Topacio ,priredbi Esmeralde v 80 -tih , sta pa bila Graciela – Yolanda, Adrian pa Evelio, Fatima pa Hortencia. Tudi takrat sta omenjena tudi pritegnila gledalce. Škoda ,da v novih verzijah Esmeralde niso dali v prizore ,ko je v Topacio -Yolandi Evelio tik pred njeno poroko z drugim prinesel poročno obleko. Je tudi bilo hudo.
Aurore takrat in še danes ne prenesem. Meni je Adrian vedno spadal k Gracieli,ne pa na koncu k pocukrani Auroriti. Enako mi je šla na živce Adrianova sestra Florecita. Laura Zapata je super odigrala vlogo negativke kot Fatima.
Ko je Fatima takrat na Gracielinem pogrebu rekla Adrianu , zdaj ti prepuščam svojo hčerko,sem si mislila,sedaj bi jo pa prepustila Adrianu,ko je že prepozno,prekleta čarovnica.
Pa tisto mi je tudi mimo bilo,ko je Aurorita tam tolažila Adriana, ko ji je ta pripovedal,kako je Graciela umirala,da ga bo sedaj ona tolažila in osrečila. Adrian je postal taka reva ko je prišel v mesto. Malo se je poigral z Aurorito ,malo z Gracielo,dokler se ji ni pripeljalo.
Če primerjam Esmeraldo in Jose Armanda pa Adriana in Gracielo,z lahkoto napišem,da slednja prekašata v kemiji Esmeraldo in Joseja Armanda. Med Adrianom in Gracielo je bila takšna kemija,da je marsikdo mislil,da je v resnici kaj med njima. Ko je Alejandro Riuz,ki je igral Adrian v enem intervjuju rekel, da je bil nekoč zaljubljen v mlajšo žensko, so vsi pomislili na Noro Salinas ,ki je igrala Gracielo. Enako v brazilski verziji. V brazilski verziji je Gracielo igrala Karin Barum ,ki se je ločila lih tistega leta ko so snemali Esmeraldo in se je tudi sušljalo,da zaradi igralca ,ki je igral Adriana torej Danela Andrade.
Ja govorilo se je tudi,da igralca,ki sta igrala glavno vlogo Leticia Calderon in Fernando Colunga se lih nista razumela med seboj . Leticia ( Esmeralda ) je hotela ,da spremenijo scenarij tako,da bi se Esmeralda na koncu poročila z Alvarom, ne pa z Josejem Armandom ( Colungo) kot se je to zgodilo v novi verziji potem.
Ja brazilska verzija je bila posneta med 2004 in 2005. Sem jo tudi spremljala. Tudi enako lepa kot mehiška verzija. Tam se se tudi naravnost zaljubila v par Adrian in Graciela. Daniel Andrade -brazilski Adrian je bil fajn za pogledati. Enako kot brazilski Jose Armando,ki ga je igral Claudio Lins. Pa tam v brazilski verziji tudi doktor Malaver ni slabo izgledal.
Se mi zdi,da so se vsem likom skisali možgani odkar se je dogajanje iz podeželja premaknilo v mesto. Najbolj se je pa skisalo producentom in avtorici te Esmeralde. Bilo je toliko nelogičnih stvari v tej telenoveli. Sem jo pa tudi jaz rada gledala in še kdaj zdaj pogledam na Planet tv ju.
Jose Armando neki čudni zdravnik. Adrian je tako na podeželju sprva razlagal ,kako se bo boril za Gracielo ,če ona ni dovolj močno za to,pa potem na koncu nič od tega. Nisem še videla takšna strahopetca kot sta bila Graciela in Adrian, čeprav sem ravno zaradi njune ljubezenske zgodbe začela gledati Esmeraldo. Po 128 delu,ko je Garciela umrla ,sem tako telenovelo prenehala gledati,ker ostali sluzavci me več niso zanimali.