Ali se ljudje kdaj zares spremenijo?
Zartrose izven profila, 21.09.2021 ob 15:35
jaz sem se, 17.06.2021 ob 10:58
Sem ze blizu 50, ce se primerjam s svojimi 20imi, sem popolnoma druga oseba, ce se primerjam dobrih 10 let nazaj, sredi 30ih, sem se precej spremenila.
Zanimivo je, ce primerjam sebe tam konec OS in danes, je vec podobnosti kot 10 ali 25 let nazaj…
Ja, lahko se spremenimo.
Avtorica je ciljala na zvestobo. Ali se je nekdo, ki jo je prevaral in s tem grdo izdal spremenil v smislu zvestobe, predaje, pripadnosti-njej.
Ne, varalice imajo to v krvi. lahko sklenejo kot nek dogovor, vendar večina podleže skušnjavi.
Da si zvest ti je to v krvi, je del tebe. Tako te tudi priložnosti nikdar ne ganejo.
Sklepat dogovore o zvestobi hahahaha, je zgolj metanje peska v oči. Si zvest ali pač ne. Enako kot si nekadilec ali kadilec-oboje ne moreš bit.
Tudi vralice se spremenijo.
Moj brat je varal vse, razen prve punce in zene. Vmes je imel nekaj kao resnejsih daljsih zvez, vse je varal, skakal s cveta na cvet, dejansko podrl vse, kar se je dalo.
Ko se je ozenil, je presekal. Zdaj sta porocena ze 20 let.
tudi varalice se, 22.09.2021 ob 18:07
Tudi vralice se spremenijo.
Moj brat je varal vse, razen prve punce in zene. Vmes je imel nekaj kao resnejsih daljsih zvez, vse je varal, skakal s cveta na cvet, dejansko podrl vse, kar se je dalo.
Ko se je ozenil, je presekal. Zdaj sta porocena ze 20 let.
A seveda.. dokler jih skušnjava ne premami.
Morda imate res take slave izkušnje o tem, da se nekdo ne spremeni… Pa bom odgovorila na popolnoma lastni izkušnji. Sama sem bila v zvezi skoraj 8 let. In sem bila jaz tista, ki je prevarala, čeprav to karakterno ni nikakor šlo z mano v štric. Zakaj sem to storila? Nisem se ne zaljubila, ne čutila potrebe po sexu, sem pa občutno čutila pomanjkanje ljubezni nasploh. Bila sem pripravljena vse naredit, za ljubljeno osebo z katero sem bila v razmerju, ta mi je vračala z hladnostjo, pa občutkom, da ne namerava z mano karkoli graditi. Ampak sem prevarala, zgolj zaradi bližine pa občutka, da me lahko nekdo ima rad. Prevaro sem priznala, in se razšla. Priznala sebi vse, šla na psihoterapijo, trajalo je skoraj 4 leta, pa če sem zares kdaj prebolela to izgubo, dvomim. In ja, spremenila sem se, predelala notranje zadeve, ogromna nadgradnja sebe sem sedaj. In iskreno povedano, ta prva oseba, ki sem jo imela raje kot sebe, raje kot vse na svetu, me takrat res ni bila vredna. Kljub vsemu, pa me žre, da sem prizadejala tako bolečino. Zdaj danes ,jutri itd. pa vem, da ni nič, da bi to še kadarkoli storila. Da, se spremenimo.
http://buyneurontine.com/ – neurontine nur
Se spremenimo, se spremenijo. Eni na bolje, drugi na slabše – odvisno od življenjskih izkušenj.
Če sta samska…. zakaj pa ne. Boš videla. Moraš pa najprej razčistiti pri sebi ali si sposobna začeti na novo, brez vlečenja preteklosti v sedanjost, brez očitkov, brez igric in detektivskih prijemov in sumničenja. Če tega ne zmoreš, je škoda začeti, ker boš pokvarila, krivila pa njega. Seveda pa to ne pomeni, da je njemu vse dovoljeno, če ti ne da razloga za sumničenja, je že nekaj prav naredil.
Greš pač all in, če se imata lepo je to to;)
eno vprašanje, 17.06.2021 ob 10:10
Bila sem v zvezi z moškim, bila je delno najstniška do zgodnjih 20 let veza. Jaz sem ga ljubila, on me najbrž ni (končalo se je z njegovo prevaro). Po prevari je bilo konec zaupanja, začel se mi je tudi gnusiti.
Sedaj, skoraj 10 let pozneje, se spet srečava. Oba samska, on pravi, da sem ljubezen njegovega življenja in da mu je še vedno žal, kar mi je naredil. Jaz ne vem točno kaj naj si mislim. Prebolela sem ga čez nekaj let. Zelo se ujameva, tudi privlačiva se. Ampak moj instinkt mi pravi, da se ni spremenil. Jaz ne verjamem, da se ljudje kdaj spremenijo.
Kaj menite?
Odvisno. Če gre za vprašanje zrelosti, ja, ljudje dozorijo, odrastejo. Če pa za vprašanje karakterja, pa je sprememba bistveno manj verjetna.
Enkrat ko nekoga preboliš je za vedno konec po mojem. Ta oseba je izgubila mesto v tvojem srcu na tako grd način, da šteje za mrtvega in pokopanega. Pač, če bi te imel rad in te ne bi tako grdo prizadel, bi se morda še dalo kaj narediti, ponovno poskusiti…tako pa nikakor ne. Škoda časa in energije. Še vedno je lepše nekoga na novo spoznavati, ki te ni prizadel in mu zato lažje zaupaš. Te pogrete juhe se nikoli ne izkažejo za dobre. Pa če se še tako trudita oba.
Je še veliko ribic v morju. Daj možnost nekomu novemu.
Anonimno 7615, 23.09.2021 ob 23:42
Morda imate res take slave izkušnje o tem, da se nekdo ne spremeni… Pa bom odgovorila na popolnoma lastni izkušnji. Sama sem bila v zvezi skoraj 8 let. In sem bila jaz tista, ki je prevarala, čeprav to karakterno ni nikakor šlo z mano v štric. Zakaj sem to storila? Nisem se ne zaljubila, ne čutila potrebe po sexu, sem pa občutno čutila pomanjkanje ljubezni nasploh. Bila sem pripravljena vse naredit, za ljubljeno osebo z katero sem bila v razmerju, ta mi je vračala z hladnostjo, pa občutkom, da ne namerava z mano karkoli graditi. Ampak sem prevarala, zgolj zaradi bližine pa občutka, da me lahko nekdo ima rad. Prevaro sem priznala, in se razšla. Priznala sebi vse, šla na psihoterapijo, trajalo je skoraj 4 leta, pa če sem zares kdaj prebolela to izgubo, dvomim. In ja, spremenila sem se, predelala notranje zadeve, ogromna nadgradnja sebe sem sedaj. In iskreno povedano, ta prva oseba, ki sem jo imela raje kot sebe, raje kot vse na svetu, me takrat res ni bila vredna. Kljub vsemu, pa me žre, da sem prizadejala tako bolečino. Zdaj danes ,jutri itd. pa vem, da ni nič, da bi to še kadarkoli storila. Da, se spremenimo.
Koliko moških pa gre dejansko na terapijo, da bi se spremnili?! Za ženske dam še roko v ogenj, kolikor imam kolegic brcajo in delajo na sebi, pri moških je pa druga pesem.
Ma, še vedno žal ja. Če bi mu bilo tolk žal, ne bi čudeža čakal, da se po 10ih srečata. Človek se že lahko spremeni, navsezadnje, če se skozi leta ne, potem stagnira. Vprašanje je, če je uvedel samodisciplino, kjer se mu šibka točka ne ponovi oz. ponavlja. Pri meni je, če zaupanje izgubim, ga pač noben selotejp ne zlepi več skupaj. No, al pa malta. 😅. Zaupanje ti je speljal na prafaktorje in ponovno razmišljaš, če boš morda spet trepetala na vsakem koraku, ali ga bo spet kateri ponudil v uporabo. Ali se pejt f* frenda, če že, kar bo pa spet tudi to že v startu pogubno. Odmisli in pojdi dalje. Da ne boš zaradi lastne neumnosti morda še dlje spet prebolevala. Ali morda globok v sebi niti nisi nikoli.