Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Ali se mastno lasišče navadi na šampon? Ali šampon občasno menjate?

Ali se mastno lasišče navadi na šampon? Ali šampon občasno menjate?

Nekje preberem, da se lasišče navadi na šampon, spet drugje piše, da ne.
Kako je s tem pri vas? Se vam lasišče navadi na vedno isti šampon in se vam zaradi tega lasje začnejo prej mastiti?
Koliko časa uporabljate isti šampon oz. po kolikšnem času ga menjate?

🙂

Živjo! Jaz imam sicer dokaj nezahtevne lase; so barvani, ampak se mi pri lasišču recimo da zmastijo kar kmalu.
Priporočam ti, da se poslužuješ čopov (kupi mehke elastike ali še raje invisibobble) ali kit (ne preveč trdno spletenih) če imaš seveda dolge lase.
Vsi mi vedno govorijo, da kako imam lepe lase in kaj vse moram jaz uporabljat, da so taki. No, pa ni tako.
Že nekaj časa (sigurno pa več kot eno leto) uporabljam šampon iz Hoferja, in sicer otroškega. Po njem ne rabim ne balzama ne nič, lasje so mehki, dišijo, razčešem z lahkoto in ne zmastijo se mi, kot so se mi po kakšnem Lorealu (pa čeprav sem imela enega svetlozelenega z glino, namenjenega prav suhim konicam in mastnemu lasišču), ali pravzaprav bilokateri drug.

Tako da, evo šampon otroški iz Hoferja (imajo ga v tistih škatlah naloženi so med drugimi, otroškega spoznaš po nekih živalih – slikice so gor), stane cca 2 eura, se mi zdi.
Če te zanima še, uporabljam tudi isti gel za prhanje – tudi Hofer otroški 😀
Poskusi, meni ta šampon zelo ustreza in ga ne nameravam menjat.

Če imaš temne lase, si lahko po tem, ko so lasje že oprani, čez zliješ mešanico vinskega kisa in vode (žlica kisa in liter vode), lasje se bodo ful svetili in tudi zmastili se ne bodo dolgo časa. Če imaš pa svetle lase, pa isto – samo uporabi jabolčni kis.
Upam, da sem ti kaj pomagala.

LP

Evo slikica, tisti moder je.
[img]http://shrani.si/f/18/128/4k7iWTmh/sampon.jpg[/img]

Hvala za nasvet! Bom probala ta šampon. Edino, kar me še zanima, je, če se ti barva ne izpira hitreje, kot če bi imela en šampon za barvane lase? Si opazila, da se ti barva prej izpira? Na koliko časa si barvaš lase?

Pa še na koliko dni si umiješ lase?

Ne, nič prej se mi ne spira barva. Če si morda imela sedaj v mislih, da me vprašaš katero barvo uporabljam, je odgovor ta, da vzamem tisto, ki je najcenejša oz. okrog 4 eure max; navadno za ta denar dobim kaj od Syossa, včasih ima pa tudi kakšna druga znamka akcije (ali pa varianta plačaš 1, dobiš 2).
Nisem opazila neke razlike med šamponi za barvane lase in običajnimi, splošno znano pa je, da šamponi proti prhljaju zelo zelo zelo spirajo barvo z las (oronazol res super spira barvo, če se kdaj pobarvaš z barvo in izpade temnejša – samo s tem šamponom se umiješ pa je takoj bolje).

Lase si umivam pa recimo na 3 dni, če športam vsak dan, pa bolj pogosto (torej recimo, operem lase v nedeljo, torek, četrtek – potem spet nedelja oz. po potrebi – ful mi pomeni da nimam umazanih las in da imam dišeče stalno), sicer pa navadno nedelja – sreda zvečer – nedelja. Vmes nosim čope, kite (imam dolge lase do srede hrbta), ponoči vedno spuščene.

Če te zanima še kaj, kar vprašaj 🙂

Aja, pozabila – lase si barvam na 1,5 meseca do 2.

Pravijo, da je dobro na vsake toliko zamenjati šampon ja… in definitivno ne prati las več kot 2x na teden, prepogosto pranje las povzroča mastno lasišče…

Kaj pa priporočate za suhe lase?

Nekako ne najdem dobre kombinacije šampona in balzama . trenutno iščem nov šampon. Bom poskusla iz hoferjeve linije

New Report

Close